Sök

Visar resultat för taggarna 'blodfetter'.

  • Sök efter taggar

    Skriv taggar separerade med kommatecken.
  • Sök efter författare

Innehållstyp


Forum

  • LCHF
    • LCHF för nybörjare
    • LCHF-erfarenheter
    • Allmänt om LCHF
  • Mer om livsstil och hälsa
    • Träning
    • Näringslära
    • Övrigt
  • Om forumet
    • Om forumet

Kategorier

  • Articles

Kategorier

  • Files

Calendars

  • Community Calendar

Bloggar

  • AGF
  • Bloggen

Hitta resultat i...

Hitta resultat som...


Datum skapat

  • Start

    Slut


Senast uppdaterad

  • Start

    Slut


Filtrera efter antalet...

Gick med

  • Start

    Slut


Grupp


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Hittade 6 resultat

  1. Fick en hjärtmuskelinflammation med svikt Låg inne i 6 dagar för att se vad som orsakade detta. Blev undersökt i alla kroppskärl som tänkas kan och de var helt rena inte ett enda klägg. Levt med dessa höga värden över 30 år som bara stegrar sig med åren LDL 6.8 HDL 1.4 Kom i kontakt med kolhydrater i fokus 2008 sen dess har jag ätit mest Lchp lite fettskrämd men är inte skräpmat skrämd så jag har fuskat genom åren. Nu tänkte jag starta upp ordentligt och med lite mer kunskap i ryggsäcken. Intressanta är nu har jag högt med rena kärl även min syster. Men en som kan ha låga kärl vara i riskzonen? Blodproverna säger bara om kolesterolet är högt eller lågt men ingenting om kärlstatusen
  2. Mike Mutzel "föreläser" om kolesterol, fett, insulin, ... Insulin Resistance Not Cholesterol Causes Heart Disease
  3. Jag har kört LCHF i 3 mån och fått dessa förändringar. LDL ökat från *3.5 till *4.3 (ref 3.0). Blev förvånad att LDL ökade så mycket. Läkaren gillade inte detta utan ville därför sätta in statiner. ApoB var 1.26 (ref 0.66-1.33). ApoA var 1.19 (1.04-2.02)) Apo-kvoten hos LDL (ApoB/ApoA) var efter dessa 3 mån 1.19/1.26=*0.9 (ref <0.9). Förhoppningsvis beror det höjda LDL på att de stora fluffiga LDL blivit fler d v s ApoA har ökat och att de små kompakta LDL blivit färre d v s ApoB har minskat, men det vet jag inte eftersom jag bara tagit det nu senaste gången efter tjat på läkaren. HDL steg från *0.7 till *0.9 (ref >1.0). Triglyceriderna sjönk från *3.0 till 1.2 (ref <2). HbA1c sjönk från *47 till 37 (ref 31-46). Fasteblodsocker sjönk från 7.9 till 6.2 (ref 4.0-6.0, prediabetes 6.1-7.0, diabetes >7.0). Vikten sjönk från 94 (BMI=30) till 86 (BMI=27). Behöver jag vara orolig för högt LDL? Kommer detta värde att sjunka med fortsatt LCHF?
  4. Fråga till Vårdguiden (www.1177.se): Hej, Hur mycket förlängs livet av att ta statiner jämför med att inte ta dem (i genomsnitt) Svar: Hej! För en frisk person med normala blodfetter påverkas inte överlevnaden alls om han eller hon börjar ta en statin. Därför är det bara personer som har ökad risk för hjärt-kärlsjukdom som får medicinering med en statin. Det går alltså inte att ge ett allmänt svar på din fråga. Hur mycket man "tjänar" livslängd beror både på hur höga blodfetterna är men framförallt på tidigare sjuklighet. En milstolpe i behandlingen av hjärtkärlsjukdom var den så kallade 4S-studien som kom 1994. I den studien kunde forskarna visa att dödligheten för personer med kärlkramp eller tidigare hjärtinfarkt minskade kraftigt om patienterna fick simvastatin som var en av de allra första statinerna som användes. Efter det har en rad studier visat fördelar med statinbehandling för andra grupper som personer med diabetes eller personer som haft blodpropp i hjärnan. Du kan läsa mer om 4S-studien i länken jag skickar med. Med vänliga hälsningar Christina Läkare, specialist i allmänmedicin Läs mer : Hjärtlungfonden: 4S-studien
  5. Fredrik Nyström har gjort en intressant tremånaders studie där en grupp fick dricka måttligt med alkohol varje dag. Mycket intressanta fynd: http://www.aftonbladet.se/halsa/article12148970.ab EDIT: Här en mer seriös artikel i Läkartidningen: http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=17737. Studien var för ett par år sedan.
  6. Har ätit LCHF-kost i 14 månader nu och håller koll på mina blodvärden ca var sjätte månad. Har tyvärr inga värden från innan jag började äta LCHF-kost. Kollade för en vecka sen och har fått tillbaka mina värden. Reagerade på att mitt Apo A1 har minskat så att min Apo-kvot har ökat samt att mitt HDL är väldigt lågt. Det positiva är att mina triglycerider har minskat. Vad påverkar dessa värden? Vad bör jag ändra? Eftersom både mitt HDL och LDL minskat, tyder det på att jag äter för lite fett? Edit: Bifogat en bild med mina värden så som de var menade att visas. Blodvärden Sheet1.pdf