Gå till innehåll

Sök

Visar resultat för taggarna 'blodtryck'.

  • Sök efter taggar

    Skriv taggar separerade med kommatecken.
  • Sök efter författare

Innehållstyp


Forum

  • LCHF
    • LCHF för nybörjare
    • LCHF-erfarenheter
    • Allmänt om LCHF
  • Mer om livsstil och hälsa
    • Träning
    • Näringslära
    • Övrigt
  • Om forumet
    • Om forumet

Bloggar

  • AGF
  • Bloggen
  • Riitta Montonen
  • Peters n=1 experiment för att sänka blodglukosen

Hitta resultat i...

Hitta resultat som...


Datum skapat

  • Start

    Slut


Senast uppdaterad

  • Start

    Slut


Filtrera efter antalet...

Gick med

  • Start

    Slut


Grupp


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Hittade 9 resultat

  1. Hej, jag har ätit LCHF och praktiserat periodisk fasta några år nu. Mest pga mitt blodsocker. Jag har gått ner till min samma vikt som jag hade för 40 år sedan och mår bra. Min fru som inte är överviktig men hade högt blodtryck och medicinerades för detta hängde på och tappade några kilo hon med. För en tid sedan mätte hon sitt blodtryck och konstaterade att hennes tryck var lägre även om "övre" och "Undre" trycket var ganska nära varandra. När hon på eget bevåg försökte minska dosen så blev hon yr och trycket var ganska högt igen när hon mätte det. Hon skulle vilja ha en annan utredning med en mer uppdaterad läkare som förstår mekanismerna med LCHF och periodisk fasta (16/8) Den hon träffade var i 70-årsåldern och avfärdade hennes frågor om biverkningar med "ta nu den här medicinen det är en jätteliten dos". Det innebar emellertid en rejäl omställning i kroppen när hon började ta den. Vi bor i Uppsala men är mobila och åker gärna en bit för att träffa rätt doktor.
  2. Söker bra app för att skapa statistik och diagram på olika värden. Tex ketoner, vikt, kolesterol, blodtryck etc.
  3. Hejsan! Jag har för några månader sedan fått veta att jag har högt blodtryck (på dagarna, normalt när jag sover). Har fått blodtryckmedicin nu. Har läst att LCHF kan sänka blodtrycket och jag har börjat äta LCHF för 3 veckor sedan (väldigt mycket nybörjare alltså). När jag försöker hitta forskning och mer info om LCHFs påverkan på blodtrycket så hittar jag inte så mycket (mer om diabetes). Har ni tips om forskning m.m. som gjorts på LCHFs påverkan på blodtrycket? Och jag tar gärna emot tips om detta och om ni har berättelser själva där ni lyckats sänka blodtrycket med hjälp av LCHF. Stort tack och GOD JUL! /Carina
  4. Hej, jag har under ett par år legat på blodtryck runt 132/83. Det har sakta men säkert gått nedåt under mina 4 månader på LCHF och nu har jag 115/72 (redigerat, råkade skriva 110 först). Finns det någon som oxå fått lägre blodtryck och även märkt av symptom av detta? Kan man bli mer trött eller yr då blodtrycket sänker sig trots att det inte är låg? Finns det en omställningsperiod för ett nytt blodtryck?
  5. I Anna Sparras podcast nr 79 är Doc Ralf Sundberg Ralf berättar om matens innehåll av salt, kolhydrater och fett, till övervikt, diabetes och högt blodtryck.
  6. Hej! Min mamma har problem med högt blodtryck. För fyra år sedan började hon med lchf och gick ner ca 10 kg i vikt. Med tiden har hon och pappa "fuskat" en hel del och det slinker nog ner både ett och annat som inte är så bra för kroppen. För en tid sedan (1-2år kanske) fick hon problem med blodtrycket, pulsen är hög och hon har känt obehag varför hon uppsökte sin vårdcentral. Där har hon tagit flera prover och innan hon började med blodtryckssänkande medicin så började hon att motionera tre gånger per vecka. Tyvärr ville inte läkaren vänta med medicinering i väntan på effekt från de nya motionsvanorna. Så nu äter hon blodtryckssänkande. Nu har hon fått sitt senaste provsvar där läkaren anser att hennes kolesterol är för högt och att hon måste börja med statiner. Att titta på kvoten menar läkaren är förlegat. Jag tycker att det låter så konstigt. Det är väl förlegat att INTE titta på kvoten? Ytterligare en tablett blodtryckssänkande och statiner var det som hon fick med sig från läkarbesöket. Hennes provsvar: Analysnamn Resultat Referensintervall S-Kreatinin, enzymatiskt 67 <90 Pt-eGFR(krea) relativ Enhet mL/min/1,73 m2 75 >60 S-Natrium 139 137-145 S-Kalium 4.4 3.6-5.0 S-ASAT 0.4 <0.61 S-ALAT 0.31 <0.76 vS/P-Glukos 5.6 4.0-6.0 fS-Triglycerider 1.5 0.45-2.6 S-Kolesterol 9.2 3.9-7.8 S-HDL-kolesterol 1.9 1.0-2.7 S-LDL-Kolesterol 6.9 2.0-5.3 S-LDL/HDL-kvot 3.7 0.4-6.6 Måste hon medicinera kolesterolet med tanke på det höga blodtrycket? Jag säger att hon ska titta på kvoten och om läkaren ifrågasätter det måttet så tycker jag att min mamma ska begära prov på apokvoten som ett nästa steg i utredningen. Men det som gör mig osäker är att hon har högt blodtryck. Gör det att hon är i en sån riskgrupp att hon bör medicinera även kolesterolet? Har ni några kloka tankar kring detta? Och hur ska jag stötta min mamma så att hon får bättre hälsa utan att äta läskiga statiner? Esther
  7. Jag började med lchf 2008, blev friskare, mådde mycket bättre och gick ner 18 kg. Sen hände saker i livet som tog allt fokus och jag började tappa bort lchf mer och mer och de sista åren har varit rena katastrofen kostmässigt. Förra veckan var jag hos läkaren (för mina onda fötter) och han bestämde att det var dags för en fullständig provtagning och på tre dagar gick jag från att känna mig hyfsat ok till att vara rena vraket! Mitt kolesterol är för högt, mitt blodtryck och socker lika så. Och jag har inga som helst symptom på detta, men det är vad provsvaren visar. Läkaren skrev omedelbart ut statiner, blodtryckssänkande och Metformin. När jag senast tog prover för 4½ år sedan åt jag fortfarande lchf och mina värden var perfekta. Jag har tagit fasta på det och började om med lchf i fredags. Har inte hämtat ut medicinerna utan tänker först se vad provsvaren visar om en månad. Är jag en idiot eller låter det vettigt? Läkaren verkar inte vara av den sorten som är positiv till lchf och jag vill inte lägga energi på att försöka omvända honom. Det är inte mitt jobb. Någon här som har bra tips på hur man hanterar vårdpersonal som inte tror på lchf annars?
  8. Har varit diskussioner om bl.a. blodtryck , så tipsar om Ralf Sundberg som gör en enastående insats i podcasten och berättar ärligt (och modigt) om allt från kolesterol och blodtryck till övervikt och diabetes Går att lyssna på i alla podcastappar (sök 4Health med Anna Sparre) eller här http://4health.se/79-doc-ralf-sundberg-kolesterol-blodtryck-kostrad-och-forskningsfusk
  9. Jag har (ja; förmodligen väldigt korkat) levt många år med obehandlat högt blodtryck 180/120. Jag har försökt sänka det med LCHF, viktnedgång, långa hundpromenader och karriäravbrott, men utan framgång. Efter en lång utredning som uteslöt sekundär; att nåt annat sjukdomstillstånd orsakade trycket så fick jag prova ut mediciner. Jag gav upp på femte sorten, för jag mår toppen på obehandlat högt blodtryck, men uselt på samtliga typer av mediciner: hosta, heshet, ångest, kraftlöshet, yrsel, huvudvärk, susningar och gikt. Nu har det gått några år och jag har mått prima obehandlad, men inte kunnat låta bli att tänka på vad som händer med hjärtats vänstra kammare och en och annan strokedrabbad har varit väckarklockor. Så nu knaprar jag A2-hämmare i kombination med diuretika sedan fem dagar. Vips så åker trycket ner under gränsvärdena, men pulsen upp, tillvaron blir ett töcken, öronen susar, huvet värker och jag orkar nada. Nu tänkte jag försöka bli lite mer kunnig, inser att jag vet väldigt lite om detta och jag har läst allt Kostdoktorn skrivit i ämnet, Annika Dahlqvist, letat på forumet och läst alla kommentarer och annat jag googlat fram, men är ändå full av frågetecken. Finns det nån lättillgänglig aktuell litteratur? Det finns ju så mycket att ta reda på: Vilka biverkningar kan förväntas vara övergående? Funkar verkligen rödbetsjuicens KNO3? Varför åker pulsen upp när trycket går ner, borde de inte hänga ihop? Finns det andra kosttillskott som kan trycksänka?, förutom B3 och Q10? Varför är gränsvärdena så mycket lägre numera? Frågorna hopar sig...
×
×
  • Skapa nytt...