Sök

Visar resultat för taggarna 'goda kolesterolet'.

  • Sök efter taggar

    Skriv taggar separerade med kommatecken.
  • Sök efter författare

Innehållstyp


Forum

  • LCHF
    • LCHF för nybörjare
    • LCHF-erfarenheter
    • Allmänt om LCHF
  • Mer om livsstil och hälsa
    • Träning
    • Näringslära
    • Övrigt
  • Om forumet
    • Om forumet

Bloggar

  • AGF
  • Bloggen

Hitta resultat i...

Hitta resultat som...


Datum skapat

  • Start

    Slut


Senast uppdaterad

  • Start

    Slut


Filtrera efter antalet...

Gick med

  • Start

    Slut


Grupp


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Hittade 2 resultat

  1. Jag var på besök i Stockholm i februari hos Lifegene och mätte, vägde och tog prover. Det var kul att få provsvaren så småningom. Fast impedansvågen verkar lite mystisk. Kan man verkligen innehålla bara 45% vatten? Det stod att resultaten skulle ligga mellan 50-70%. Nu har jag också fått ett brev om att mina kolesterolvärden är dåliga. (De togs INTE på fastande mage.) Så här står det: …. Om man har ett kolesterol över 7,8 mmol/L kan det vara ett tecken på ett ärftligt förhöjt kolesterol. Om kolesterolet är normalt ska även fördelningen av HDL och LDL vara normal. För högt kolesterolvärde och/eller en gynnsam fördelning av HDL och LDL kan leda till ökad risk för hjärta/kärl sjukdom. Ditt kolesterol är 9,6 mmol/L. Ditt Apolipoprotein A1 (HDL - det goda kolesterolet) är 2,35 g/L. Normalvärde är 1,10-2,10 g/L. Ditt Apolipoprotein B (lDL - det onda kolesterolet) är 1,69 g/L. Normalvärde är 0,50-1,70 g/L. Det innebär att vi rekommenderar dig att vända dig till din vårdcentral för att kontrollera dessa. (Underskrivet av en läkare) Slut citat. Det stod inget om APO-kvoten som jag räknade ut till 1,69/2,35= ung 0,7 I övrigt hade jag ett bra långtidsblodsocker och blodtryck på 110/70. Jag tycker att mina värden är bra. Jag har ätit LCHF-mat i ca ett och halvt år. Jag tror att andra människor skulle kunna bli oroade om de fick ett sådant här brev. Alla håller ju inte på och läser på sådana här forum. Vad tycker ni?
  2. Av Kostdoktorn har jag lärt mig att man ska dividera totalkolesterolet med det goda kolesterolet och därigenom få ett användbart mått att gå efter. Men på min vårdcentral mäter man bara total- och "ont" kolesterol. Båda dessa ligger enligt tant doktorn för högt hos mig (total 9,2 och ont kolesterol 5,1). Jag hade lägre vid förra mättillfället, men det var innan jag hade börjat med LCHF. Och det är ju vanligt att det stiger under några månader till att börja med, har jag förstått. Nu till min fråga: Om jag drar bort det onda kolesterolet från totalen, är det då det goda kolesterolet som blir kvar? Eller finns det något mer som är inräknat i totalvärdet? Frågar för säkerhets skull... Om totalvärdet minus det onda är lika med det goda, så behöver jag inte oroa mig. Då ligger index på 2,25. I så fall avstår jag från erbjuden medicin