Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'högt kolesterol'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Ämnesområden
    • LCHF för nybörjare
    • LCHF-erfarenheter
    • Allmänt om LCHF
    • Näringslära
    • Träning
    • Övrigt

Blogs

  • AGF
  • Bloggen
  • Riitta Montonen
  • Peters n=1 experiment för att sänka blodglukosen
  • Marita2020
  • ert

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 2 results

  1. Hej alla och Gott Nytt År. I september startade jag tråden om mitt skyhöga kolesterol (på hyperkolesterolominivå). Jag ringde mina manliga släktingar och frågade om dom har haft problem men de sa att dom inte haft så höga kolesterolvärden. Jag la om kosten till (fortfarande LCHF) att innehålla större andel mandlar, fiberhusk och bytte ut smörkaffe och gräddshakes mot olivolja. Resultatet av det kom när jag testade mig innan Jul. Värdena ser ni nedan: Julen 2013 September 2013 S-Kolesterol 8.0 (3,3-6,9) Kolesterol 10.3 Triglycerider 1.5 (0.5-2.6) Triglycerider 4.2 HDL 1.43 (>0.8) HDL 1.3 LDL 6.2 (1.4 - 4.7) LDL 7.2 LDL/HDL 4.3 (< 5.0) LDL/HDLkvot 5.5 UPPDATERING: Totalkolesterol/HDL = 5.59 (enligt Eenfeldt < 6, helst under 5 och ännu bättre under 4). Ok med andra ord. Kommentar: Högt totalkolesterol dock förbättrat (var 10.3). Bra HDLnivå som ökat. Triglycerider ok och kraftig minskning. LDL högt men minskat. Bra LDLkvot. Jag undrar om ni kan kommentera dessa värden lite och samtidigt svara på min fråga nedan. Jag misstänker att det är ungefär dessa värden far och farfar har legat på. Dessa personer har dock aldrig varit i närheten av hjärtinfarkt. Men pappa äter statiner vilket jag helst vill slippa... Man tycker ju att min nya diet med mer olivolja skulle kunna reducera hjärta-kärlsjukdomar tillsammans med minskad inflammation i kroppen. CRP var <2 i september. I övrigt mår jag bra. Inga konstigheter efter att ha skiftat till LCHF från HCHF eller SAD kost. FRÅGA: 1) Blev diagnostiserad med astma (inflammation i luftvägarna. Kan det påverka kolesterolnivå eftersom något behöver repareras? Tack och ser fram mot en intressant diskussion. Glen
  2. Hej Fick provsvar från hälsocentralen nyligt och det ser ut såhär: Totalkolesterol: 8.7 LDL: 6.7 HDL: 1.73 Triglycerider: 0.65 LDL/HDL-kvot: 3.88 %HDL-Kolesterol: 20 Total/HDL-kvot: 5 Jag är kvinna, 30år, tränar 3-4ggr/v och har ätit LCHF i 1.5år. Har lägre blodtryck nu än jag haft någonsin tidigare och inga kända genetiska risker för hjärt-/kärlsjukdom då ingen i släkten någonsin haft problem med vare sig blodtryck eller hjärtat eller dylikt. Innan lchf-kost låg mitt totalkolesterolvärde på 4.85. LDL-värdet är ju rätt så högt men är det lönt att be om att få ta apo-prover för att kolla upp det ytterligare? Läkaren skickade bara ut ett brev med en uppmaning om att göra en total kostsanering och undvika animaliskt fett i tre månader, därefter kontakta Hälsocentralen för nya prover. Sannolikheten att jag följer det rådet är = 0 men jag vill ändå snygga till LDL-värdet lite känns det som. Finns så många kunniga här inne så jag frågar hellre här än vänder mig till hälsocentralen igen.. vad/hur bör jag göra för att snygga till siffrorna litegrann?
×
×
  • Create New...