Sök

Visar resultat för taggarna 'hormoner'.

  • Sök efter taggar

    Skriv taggar separerade med kommatecken.
  • Sök efter författare

Innehållstyp


Forum

  • LCHF
    • LCHF för nybörjare
    • LCHF-erfarenheter
    • Allmänt om LCHF
  • Mer om livsstil och hälsa
    • Träning
    • Näringslära
    • Övrigt
  • Om forumet
    • Om forumet

Kategorier

  • Articles

Kategorier

  • Files

Calendars

  • Community Calendar

Bloggar

  • AGF
  • Bloggen
  • Riitta Montonen

Hitta resultat i...

Hitta resultat som...


Datum skapat

  • Start

    Slut


Senast uppdaterad

  • Start

    Slut


Filtrera efter antalet...

Gick med

  • Start

    Slut


Grupp


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Hittade 13 resultat

  1. Hej, Behöver lite peppning. Först lite bakgrund... Pappa dog i stroke 50+ år gammal. Hade känt högt BT i ca två decennier innan. Vet inget om hans blodfetter eller glukosvärde. Mamma fick tia för några år sedan. I mina ögon såg alla hennes provsvar normala ut förutom glukos som var förhöjt. Fick statiner efter misstänkta tian. Hon har "0" hälsointresse. Själv har jag på grund av min kroniska tarmsjukdom ätiti någon typ av lågkolhydratkost sedan drygt tre år sedan. Sedan dess varit helt skovfri och medicinfri. Skulle beskriva mitt hälsointresse till "100" till skillnad från mammas. Sedan i höstas började jag med hardcore keto ala Stephanie Person för att se om min gräsallergi blev bättre. Har mått kanon och äter mycket mättade fetter (smör, kokosolja, kokosgrädde osv). Har dock sedan jag fick barn för några år sedan haft lite problem med mens. (För lågt progesteron är min egen gissning). Har därför sökt till en privat vårdgivare för att få hjälp med det. De ville då att jag skulle ta Werlabs XL-test. När jag fick provsvaren därifrån blev jag rätt paff. Hade hört att "alla" som åt lchf hade fina kolesterolvärden, kunde vara höga men bra fördelning. Werlabs kommenterade att jag hade höga kolesterolvärden och att jag borde kontakta en läkare på vårdcentral. Har nog skummat igenom varenda tråd här i forumet och varenda artikel som länkats till det samt även pratat med en läkare på VC. Läkaren sa såklart att jag skulle äta medicin och att en koständring inte skulle påverka värdet så mycket. Han var inte intresserad av att ta kompletterande prover. Jag tyckte att man borde ta reda på VAFÖR jag har höga värden istället för att dämpa symptomen. "Vi jobbar inte med sånt" var hans svar. Kommer inte äta statiner heller. Ibland säger ni här på forumet att kolesterolvärdena inte är något att bry sig om utan att man behöver be om Apo-kvot. Ibland när ni ser en hög Apo-kvot säger ni dock att kolesterlvärdena är bra hur som helst. Det förvirrar mig... Det jag krävde direkt av läkaren var iaf att få mitt BT kollat och det fick jag. Det var 110/75 så det kändes lugnt. Ett axplock från mina prover: HbA1c: 30 fP-LDL: 5.9* fs_Tri: 0.92 Apokvot: 1.0 (märkligt att referensvärdet är 0.4-1.2???) P-HDL: 2.1 P-Kol: 8.7* Apo A: 1.7 Apo B: 1.7* Mäter ofta BS (och tidigare blod-Ketoner) och BS ligger ofta mellan 4.0-4.5 under hela dygnet. * Utanför refintervallet. Även leukocyter var en tiondel under refvärdet. Många påstår ju att kolesterol produceras till största delen av kroppen själva och inte påverkas så mycket av vad vi äter. Får inte riktigt ihop det. Jag har heller aldrig haft några mer tecken på inflammation än calprotectin som var jättehögt för 3,5 år sedan. Såg att man kunde dra ner på mättat fett eller öka kolhydrater osv för att försöka sänka kolesterolvärdet... Då är vi där igen, och påstår att det vi äter spelar roll. Och om jag äter mer olivolja så blir det ju mer Omega 6, vilket ju driver inflammation. I min logiska hjärna är smör bättre mot inflammation? Vågar jag fortsätta att äta som jag gjort tidigare eller borde jag göra någon drastisk förändring? (Vet att man i detta forum kanske bara får den ena sidans syn på saken :)) Har inte hittat något klokt sätt på hur man kan sänka sitt Apo B... Gissar att det inte är någon som vet? Har också läst någonstans att man under klimakteriet kan få höga kolesterolvärden? Vet någon något mer om det? Klimakteriet är tidigt för min del men ändå intressant att fördjupa sig mer i. Hur gör man för att få göra ultraljud på kärlen? Måste man vänta på en stroke? Aldrig testat Apo-kvot tidigare så vet inte vad som hänt före och efter lågkolhydrat. Dock hade jag ett kolesterolvärde på 4-nånting för tio år sedan. Tror det var då jag fick min diagnos på tarmsjukdomen.
  2. I dag föll de sista pusselbitarna på plats inför KetoLadies, det första internationella low-carb evenemanget i Europa (kanske även världen?) som enbart fokuserar på kvinnohälsa! Hormoner, sug, kopplingen kropp/knopp, träning, känsloliv, livsglädje, kroppsuppfattning och mycket mer . https://ketoladies.thelowcarbuniverse.com Våra föreläsare Bl a Martina Johansson och Bitten Jonsson Agendan
  3. Hej Jag fick en kraftig överproduktion av hormoner i sköldkörteln 2015, och fick äta kortison i 6 veckor. Gick ca upp 10 kg och kan inte ens gå ner 5 kg. Vad är det som hänt i min kropp som gör viktminskningen svår? Äter sunt och tränar. Min syster, mamma och moster har underfunktion och äter Levaxin. Min värden säger att allt är normaliserat idag. Tips på hur jag ska kunna gå ner i vikt, är tacksamt Vänligen Anneli
  4. Ännu en fettskrämd forskare som fokuserar på att man ska kunna äta allt utan att gå upp i vikt istället för att man ska äta nyttig mat med bra kvalitet " Visst är det orättvist att somliga tycks kunna äta hur mycket som helst och ändå hålla vikten, medan andra bara blir fetare" Man avslutar artikeln med " Olle Melander understryker dock att överviktiga alltjämt behöver individuellt anpassade råd kring kost och livsstil. – Har man höga nivåer av neurotensin är det logiskt att dra ned på fettet, säger han." Läs hela artikeln här http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article22799443.ab
  5. Punkt 17 på Kostdoktorns lista för viktnedgång har titeln Kolla dina hormoner. Någon som vet vilka hormoner som avses? Kontrollerar den landstingsdrivna vården några hormoner och i så fall vilka? Behöver man vända sig till någon (privat) specialist om man misstänker hormonell obalans? Vilken medicin skrivs ut vid eventuell hormonell obalans? Finns det några alternativ till medicin? Kostdoktorns 17 råd finns här. http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/svart-ga-ner-i-vikt
  6. En utmärkt hormonartikel: Sköldkörteln en del av helheten Ett kort citat: "Varje cell i kroppen har receptorer för sköldkörtelhormoner och det är därför har den så stor inverkan på oss." Läs även på 1177.se: Hypotyreos – Brist på sköldkörtelhormon Hypertyreos – Överskott av sköldkörtelhormon
  7. Hej på er igen! Sedan en vecka innan årsskiftet började jag äta lchf igen. Första gången jag körde det, för 2 år sedan, gick jag ner 10 kg och då var det väldigt enkelt gjort faktiskt. I somras gick jag ner 6 kg. Tyvärr har jag inte lyckats hålla dieten men nu är jag mer motiverad än någonsin eftersom jag gått upp väldigt mycket i vikt de senaste två åren. Jag har konstaterad PCOS vilket är fruktansvärd när det gäller vikten. Min kropp suger åt sig av allt jag äter... Nu till mitt problem. Som sagt gick jag ner ganska lätt och fort de två förra gångerna. Men nu står vikten still... Började på 73,5kg och efter några dagar vägde jag 72kg (troligen vätska som lämnat). Men sedan dess står vikten still. Det är väldigt omotiverande. Mätte mina ketoner för två veckor sedan och de visade 3,1. Vad beror detta på? Kan hormonerna vid PCOS påverka så mycket? Eller vad kan det bero på? Jag har läst igenom kostdoktorns olika steg och jag följer dem alla. Jag till och med slutat helt med sötningsmedel.
  8. Hej alla LCHF:are Vill egentligen bara berätta för alla hur lchf har förändrat mitt liv. Har sen sena tonåren dragits med mer eller mindre konstant magkatarr. Har träffat massor av olika läkare och knaprat otaliga piller. Sovit halva mitt liv i soffan, sittandes för det gjort för ont att ligga. Sen för att toppa det har jag pcos som är en hormonsjukdom som gör att jag aldrig har haft en menstruation naturligt. Vilket resulterat i långa hormonbehandlingar för att till slut kunna bli gravid. För ungefär ett halvår sen satt jag hos läkaren igen med magsmärtor och bad om medicin. Då frågade han om jag testat att äta lchf. Då förklarade jag för honom att det kunde jag omöjligen göra då jag undviker allt fett för att jag mår jättedåligt av det. Men efter ett långt samtal kom vi ändå fram till att jag skulle testa. Vad hade jag att förlora. Hoppar direkt till resultatet Efter redan fem dagar var jag helt besvärsfri från magen och hör och häpna! Efter ca 3 veckor med lchf kom första mensen. För första gången i mitt vuxna liv mår jag bra varje dag. Har inte behövt gå ner i vikt men 3 kg har försvunnit på köpet Jag är bara så lycklig och kommer aldrig att äta nåt annat än lchf
  9. Tittade just på Andreas' intervju. "The cause of obesity". Kan här finnas sanningen - och problemet för oss kvinnor som passerat klimakteriet? Vi går inte ner trots strikt LCHF. Kanske har hormonomställningen medfört att vi nu kan bilda insulin av protein? Vad tror du själv Andreas? Och vad gör vi då? Kanske naturen anser att vi bör vara feta? Kanske vi inte blir lika sjuka av vår fetma som andra grupper? För visst fresta tyngden på våra leder! Ska vi kanske vara feta, sitta stilla och bli ompysslade av våra ätteläggar samtidigt som vi delar ut goda råd och sprider trygghet?
  10. En gratis faktabok är resultatet av Anna skrivande på sin blogg under början av 2013. Listan innehåller några fler blogginlägg än de som hör till Back to basic då de var intressanta. Jag har skrivit några korta kommentar vid vissa blogginlägg. 2013-01-05 Äntligen! 2013-01-08 Back to basic! 2013-01-09 Hur kan en cell vara intressant? 2013-01-10 Kan vi översätta kunskapen från en cell till en hel människa? 2013-01-11 Vad får cellen att fungera? 2013-01-12 Homeostasen! 2013-01-14 Hormoner 2013-01-16 Nervceller 2013-01-18 Parasympatiska och sympatiska nervsystemet 2013-01-22 Vitamin D 2013-01-25 Autonoma nervsystemet! 2013-01-26 Vi fortsätter med det autonoma nervsystemet! 2013-01-28 Våra fem sinnen 2013-01-29 Smärta 2013-01-31 Mer om smärta 2013-02-02 Kan hormoner vara något? 2013-02-05 Mer om hormoner 2013-02-06 Chefen! 2013-02-08 Chefen del 2 2013-02-09 Sköldkörteln 2013-02-09 Äntligen! 2013-02-10 Hjälp jag går upp i vikt igen!!! Repris på gammalt inlägg 2013-02-11 Binjurar 2013-02-12 Binjurar del 2 2013-02-13 Binjurar och stress 2013-02-14 Kalcium 2013-02-15 Dags att börja titta på maten i kroppen 2013-02-16 Näringsämnena i vår kropp 2013-02-18 Från tugga till toa 2013-02-19 Från tugga till toa del 2 2013-02-20 Hunger och mättnad 2013-02-21 Sagan om LCHF 2013-02-21 Hunger och mättnad del 2 2013-02-23 Sagan om ”sanningen” 2013-02-24 Kroppens mixer 2013-02-25 Våra 4 magar 2013-02-26 2 liter sur magsaft 2013-02-28 Hepar och andra livsnödvändiga tingestar 2013-03-02 Hur lång är en tunntarm? 2013-03-03 Hydrolys när polymerer blir monomerer 2013-03-04 ”Blind i armen”? 2013-03-05 Mat, kalorier, energibalans och energiomsättning 2013-03-11 Lagra och spara eller förbränna? 2013-03-12 Förbränning! 2013-03-17 Vad styr hur näringsämnena omsätts? 2013-03-19 Varför ser alla namn likadana ut? 2013-03-20 Blodsockerkontrollerande hormon del 2 2013-03-21 Kortisol 2013-03-21 Snart! Boken LCHF för varaktig viktminskning 2013-04-02 Hur spännande kan nu njurarna vara? 2013-04-03 Syra-basbalansen 2013-04-05 Vad är en buffert? 2013-04-11 Näringslära 2013-04-12 Vad är vi uppbyggda av? 2013-04-16 Snabbrepetition av cellen 2013-05-16 Livsmedelsverket Synpunkter om Livsmedelsverkets fakta om LCHF 2013-05-30 Anna Hallén pressar SLV Mer synpunkter om Livsmedelsverkets fakta om LCHF (på www.lchf.se) Läs även: Anna Hallén 2012 - Med flera framgångshistorier - Talande bevis
  11. Hej Alla! Min make och jag som båda är precis över 50 strecket började äta strikt lchfmat (under 20 kh/dag oftast mindre än 20) och har nu passerat lite mer än 2 veckor på denna kost, resultaten mellan oss båda är lite motsatta. Jag förlorade 2,7 kg i vikt och midjemåttet minskade hela 19 centimeter min make förlorade 6,7 kg i vikt och minskade midjemåttet med 3 centimeter (och ja, vi hade båda massor av ohälsosamt bukfett) Vi skiljer oss alltså åt i resultatet av dessa 2 "sparka-igång-veckor" Jag använder sedan vecka 2 ca 1 rågad tesked kokosfett i mitt kaffe (x 2 eller 3 koppar om dagen) vilket maken inte gör för han tycker inte om det, som tur är så gör jag det. Är det någon som är mer insatt i varför vi skiljer oss åt? Och finns det kunskap som kan användas för att anpassa kosten lite olika åt oss kanske? Jag har kommit i övergångsåldern vilket har gett andra hormonnivåer och också besvär, går och känner mig nästa febrig emellanåt för att minuten efter vrål-frysa. Kan någon speciell kost hjälpa mig över detta jobbiga i livet, nätterna är en ren pina. Tacksam för era tankar och råd
  12. Hej alla Jag undrar vad ni har för erfarenheter av P-piller. Själv har jag diagnosticerad PCOS, men har lyckats föda 3 barn utan hjälp (mer än av fadern då förstås...). Och så har jag ju velat skydda mig mot oönskade graviditeter och därför i olika perioder ätit p-piller i olika former. Varje gång med en skarp, tydlig viktökning som följd. Vad beror detta på? Om man läser i vanliga råd och på pillerburken så brukar det skyllas på ökad aptit, okontrollerat ätande etc. Men 10 kilo viktuppgång på några månader kan man ju inte förklara så enkelt? Nu senast försökte jag mig på hormonspiral i kombo med LCHF-kost. Då gick jag inte upp, men heller inte ner, vilket jag skulle behöva och hade som mål efter senaste graviditeten. Så då tänker jag att LCHF är det som gör att jag inte går upp de där 10 kilona som alltid brukar komma som brevet på posten. Kan det vara så?
  13. Etter at jeg la om kosten til LCHF for nesten 2 år siden, har jeg fått en øket bevissthet rundt hvor fininnstilt kroppen er. At f eks hunger og sult-følelsen i stor grad styres hormonelt var jeg tidligere ikke klar over. Ved å spise så ren mat som mulig med lite tilsatser, er jeg overbevist om at jeg gjør kroppen mer robust. Mitt spørsmål nå er om kostdoktorn har noen tanker rundt bruken av hormonelt styrt prevensjon? F eks det man på norsk kaller "hormonspiral". Spørsmålet er vidt: både med hensyn på vekt, mental ballanse og fremtidige sykdommer.