Gå till innehåll

Sök

Visar resultat för taggarna 'kolesterol'.

  • Sök efter taggar

    Skriv taggar separerade med kommatecken.
  • Sök efter författare

Innehållstyp


Forum

  • LCHF
    • LCHF för nybörjare
    • LCHF-erfarenheter
    • Allmänt om LCHF
  • Mer om livsstil och hälsa
    • Träning
    • Näringslära
    • Övrigt
  • Om forumet
    • Om forumet

Bloggar

  • AGF
  • Bloggen
  • Riitta Montonen
  • Peters n=1 experiment för att sänka blodglukosen
  • Marita2020
  • ert

Hitta resultat i...

Hitta resultat som...


Datum skapat

  • Start

    Slut


Senast uppdaterad

  • Start

    Slut


Filtrera efter antalet...

Gick med

  • Start

    Slut


Grupp


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

  1. Marty Kendall (Optimising Nutrition) levererar ett faktagranskat blogginlägg om kolesterol: Cholesterol: When to worry and what to do about it https://optimisingnutrition.com/cholesterol-when-to-worry-and-what-to-do-about-it/ Google-översatt till (inte så jättebra) svenska: https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=sv&u=https%3A%2F%2Foptimisingnutrition.com%2Fcholesterol-when-to-worry-and-what-to-do-about-it%2F Några exempel ur texten: om blodsockernivåerna är låga, behöver högt LDL inte vara ett stort problem, men om blodsocker OCH LDL är hög
  2. Ivor Cummins - Inside-Out or Outside-In? The Pathogenesis of Atherosclerosis https://youtu.be/alZ47dgu3LU
  3. Professor Subbotin: LDL Cholesterol Invades Your Arteries – Bad Science or What? https://thefatemperor.com/ep83-professor-subbotin-ldl-cholesterol-invades-your-arteries-bad-science-or-what/
  4. Om någon återigen orkar bemöda sig skulle jag gärna vilja ha kommentarer på mitt senaste Werlabs-test. Ledsen smiley efter de röda värdena, resten grönt. P-Kolesterol: 9.5 mmol/L P-LDL-kol, direkt: 8.3 mmol/L fP-Triglycerider: 1.06 mmol/L P-HDL-kolesterol: 1.6 mmol/L P-Apo A1: 1,27 g/L (0,79-1,69) P-Apo B: 1,56 g/L (0,46-1,74) S-Apo B/Apo A1: 1,23 (<0,90) P-Glukos: 5.7 mmol/L (4,2-6,0) B-HbA1c (IFCC): 35 mmol/mol (31-46) P-CRP, högkänsligt: 0,60 mg/L (<3) Jag har medvetet utelämnat referensintervallet/gränsen för de första fyra då dessa fö
  5. Petra183

    Farligt med ägg

    På sin hemsida presenterar Läkare för framtiden en studie, som påstås vara ny. Den visar att ägg höjer kolestrolet och bidrar till ökar risk för för hjärt- och kärlsjukdomar. Någon som känner till studien? Såvitt jag vet är Läkare för framtiden en veganorganisation. Då veganer hänvisar till studien eller snarare artikeln på Läkare för framtidens hemsida i diskussioner, så kan det vara bra att ha lite på fötter. Personligen tänker jag fortsätta att äta ägg och inte tänka på mitt kolestrol. http://www.lakareforframtiden.se/nya-ron/samband-mellan-agg-kolesterol-och-hjartkarlsjukdom/
  6. Hej, Behöver lite peppning. Först lite bakgrund... Pappa dog i stroke 50+ år gammal. Hade känt högt BT i ca två decennier innan. Vet inget om hans blodfetter eller glukosvärde. Mamma fick tia för några år sedan. I mina ögon såg alla hennes provsvar normala ut förutom glukos som var förhöjt. Fick statiner efter misstänkta tian. Hon har "0" hälsointresse. Själv har jag på grund av min kroniska tarmsjukdom ätiti någon typ av lågkolhydratkost sedan drygt tre år sedan. Sedan dess varit helt skovfri och medicinfri. Skulle beskriva mitt hälsointresse till "100" till skill
  7. Efter att ha gått ner 22 kg på några månader får man höra från många amatör experter att jag kommer få högt kolesterol och diabetes och annat då man äter mer fett o protein med LCHF. För säkerhets skull gjorde jag en hälsoundersöking med blodprover nyligen. Senaste gången var för ett år sedan och resultaten nu var strålande. Blodtrycket som tidigare var gränsfall till högt var nu lågt och utmärkt, kolesterol hade gått ner och är på en låg nivå och alla blodvärden hade förbättrats markant sedan förra hälsoundersökningen så för min del har det bara varit positiva effekter.
  8. Ni som köpt (och läst) boken Inflammation skulle kunna kopiera några intressanta sidor och ge dem till sjukvårdspersonal ni träffar och vill påverka. Sidorna 142 till 149 är exempelvis om kolesterol, men ni kan välj några andra sidor. Och, naturligtvis kan ni rekommendera sjukvårdspersonalen att läsa hela boken... Inflammation : roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka https://www.adlibris.com/se/bok/inflammation-roten-till-sjukdom-och-vad-du-sjalv-kan-gora-for-att-laka-9789188429711
  9. SGK

    Avokado-studie

    Aftonbladet skriver om en koststudie i USA där man vill ta reda på om avokado är så nyttigt som det brukar hävdas. I artikeln står det att avokado innehåller fibrer och bra sorts fett, men sen spårar det ur när en av forskarna säger följande: "Eftersom att avokado har högre fetthalt än andra frukter är det rätt ologiskt att tro att de kan hjälpa människor att minska sitt magfett". Artikeln finns här: Drömjobbet: Ät avokado varje dag i ett halvår – och få betalt Nu tror jag naturligtvis inte att ett tillägg av en avokado per dag fixar magfettet, men själv tittar jag hellre på kolhydra
  10. Hej! Jag skulle gärna vilja ha lite feedback på mina provsvar. De är lite i överkant? Bör jag vara orolig? Lite bakgrund: Har ätit LCHF sedan Maj 2015. De har fungerat alldeles lysande. Tappade ganska snabbt 9 kilo. Magen blev direkt bättre. Blev piggare osv med alla fördelar som brukar inträffa. Tränar regelbundet 4-5 pass i veckan, eller mer. Det mesta är helt enkelt bra. Nu till provsvaren då. Vi hade nyligen ett komplett hälsotest via arbetsgivaren. Testet gick riktigt bra. Bättre värden än någonsin, om man inte ser kolesterol då. Men först de positiva: Midjemått 78 cm
  11. Läkaren ringde idag angående svar på mina prover. Totalkolesterolet låg på 10 vilket han sa är väldigt högt och ville att jag börjar med statiner. Jag frågade vad HDL låg på och det var 7. Några andra värden vet jag inte. Finns anledning till oro? Ätit LCHF i 7 år, är 57 år. Alla andra värden bra. Se värdena längre ner
  12. Föreläsningar från Low Carb Down Under https://www.youtube.com/user/lowcarbdownunder/playlists
  13. Söker bra app för att skapa statistik och diagram på olika värden. Tex ketoner, vikt, kolesterol, blodtryck etc.
  14. Hej! Jag har äntligen fått med min man på att äta Lchf. Jag själv har försökt länge men trillat tillbaka på att det blir periodvis för jobbigt att laga olika mat till mig och familjen. Men denna gången känns det helt annorlunda när vi är två. Vi la om kosten för drygt fem veckor sedan. Det känns toppen. Min man har gått ner drygt 5 kilo. Jag kör mer med att räkna hål på skärpet. Nästan 3 st hittills. Min man gjorde en hälsoundersökning precis i samma veva som vi lade om kosten. Han är 51 år och väger i skrivande stund 80,5 kg. Alla värden var bra utom kolesterolet som låg lite högt. S-ko
  15. "De vanligaste riskfaktorerna för hjärt-kärlsjukdom är högt blodtryck, diabetes, höga blodfetter, rökning och fetma. Men den nya studien visar alltså att när det gäller hjärtinfarkt, har LDL-kolesterolet fortfarande betydelse också när man är äldre. Likaså är fetma en tydlig riskfaktor för hjärtsvikt också i hög ålder, enligt studien. Lars Lind har inga siffror på hur vanligt det är att äldre slutar med statinerna, men det förekomer. – Vi läser det i journalerna och vi hör det när vi tar upp sjukhistorien att de har ätit statiner tidigare men har slutat när de blivit äldre. Jag kan i
  16. En vetenskapsnyhet på SR som får det att klia i huvudet. Hur var det nu, är kolesterol kolesterol eller finns det kolesterol som inte är kolesterol utan farligt kolesterol, och är det genetiken som skapar farligt kolesterol i så fall eller är det oxidation ? Intressant perspektiv att vi förmodligen hade varit friskare eller haft andra sjukdomar om vi inte hade fått Neandertalinblandning. Undrar om vi som har Neandertalgener (väsentligen alla utanför Afrika) har andra sjukdomar än de som inte har det - de gener som stannade i Afrika och aldrig senare blandades med gener från utanför Afrik
  17. Hallå gott folk! Har endast ätit LCHF i cirka 5 veckor och gick tidigare i veckan och tog prover (som jag egentligen hade tänkt ta innan jag la om kosten). Mina blodfetter var enligt Werlabs läkare så avvikande att jag borde löpa till VC omgående. Proverna togs efter 14 timmars fasta och en kopp kaffe. Totalkolesterol - 9,3 HDL - 2,1 LDL - 6,1 Triglycerider - 0,82 Apo A1 - 1,9 Apo B - 1,7 Apokvot - 0,9 Alla andra värden låg inom referensintervall så när som på Homocystein som låg aningen förhöjt på 16 (ref <15). Är en 24 år gammal
  18. Jag är bedrövad och besviken! Har jag lurats? Jag har själv ätit lchf en längre tid och har efter mycket tjat lyckats övertala min man att prova. Han går på årliga kontroller av blodfetter mm eftersom han har högt blodtryck. Han har också haft höga kolesterolvärde men inte medicinerat för det. Däremot äter han blodtrycksmediciner. Jag tänkte att ha skulle slippa sina mediciner genom att byta kost. På den årliga kontrollen visade det sig att det istället för bättre värde blivit sämre efter 9 månader med LCHF. Visserligen med en del fusk men men väldigt mycket mindre sockerintag. LDL
  19. Tipsar om senaste podden som är tänkt att reda ut allt om kolesterol Kolesterol - vän eller fiende? Här http://4health.se/139-kolesterol-van-eller-fiende eller 4Health med Anna Sparre i din podcast-app https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2
  20. Hej! Ny på forumet, men på LCHF/Paleo sen ca fem år. Alltid varit smal (snarare velat gå upp i vikt) och äter LCHF mest för magens skull och "av övertygelse". Har dock stött på problem och vill gärna ha input från er som är insatta. För 3-4 år sedan började jag uppleva att jag blev tröttare, och det senaste året har det eskalerat – till stundtals enorm trötthet, sämre koncentration, sämre minne och "hjärndimma". Har också känt av viss yrsel ibland och känt mig "ur gängorna" på morgonen. Har flera gånger sökt till vården för detta, men alla prover har varit normala och man har inte
  21. I Anna Sparras podcast nr 79 är Doc Ralf Sundberg Ralf berättar om matens innehåll av salt, kolhydrater och fett, till övervikt, diabetes och högt blodtryck.
  22. En utmärkt "föreläsning" av Lars Bern om metabola sjukdomar! Låt kosten vara din medicin
  23. Mike Mutzel "föreläser" om kolesterol, fett, insulin, ... Insulin Resistance Not Cholesterol Causes Heart Disease
  24. Jetor

    Hjälp!

    Hej, Behöver hjälp/råd. Är kvinna, 36 år gammal och normalviktig. På misstanken om att min mamma har familjär hyperkolesterolemi uppmanades jag ta prover vilket jag gjorde i oktober -16 Hade då följande värden: Kolesterol: 7,7 HDL 1,9 LDL 5,8 Triglycerider 1,1 Apokvot 0,81 Apo A 1,87 Apo B 1,51 Blev skickad till en endokrinolog och då jag absolut inte vill påbörja behandling så kom vi tillsammans överens om att prova kost och motion i 3 månader och sen ta nya prover. Har sedan oktober då ätit strikt/normal LCHF (innan dess åt jag lågkolhydrat med absolut inte strikt på nåt
  25. Hej på er! Det var ett tag sedan jag skrev ett inlägg men idag gör jag detta och det med glädje. Jag har nämligen gjort en (ett?) så kallad doppler, ultraljudsundersökning tror jag det är, på mina halspulsådrar och det visade sig att jag, vid 69 års ålder, har halspulsådrar "som en frisk 20-åring" - det var exakta ord från läkaren. Det fina resultatet gläder mig särskilt som jag ofta får höra från min husläkare (en fransk sådan) och från min omgivning att min mathållning (LCHF) kommer snart leda mig till döden. Har ätit LCHF från 2010, har bara positiva eftfarenheter, men totalkolesterolet ä
×
×
  • Skapa nytt...