Gå till innehåll

Sök

Visar resultat för taggarna 'ldl'.

  • Sök efter taggar

    Skriv taggar separerade med kommatecken.
  • Sök efter författare

Innehållstyp


Forum

  • Ämnesområden
    • LCHF för nybörjare
    • LCHF-erfarenheter
    • Allmänt om LCHF
    • Näringslära
    • Träning
    • Övrigt

Bloggar

  • AGF
  • Bloggen
  • Riitta Montonen
  • Peters n=1 experiment för att sänka blodglukosen
  • Marita2020
  • ert

Hitta resultat i...

Hitta resultat som...


Datum skapat

  • Start

    Slut


Senast uppdaterad

  • Start

    Slut


Filtrera efter antalet...

Gick med

  • Start

    Slut


Grupp


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Hittade 23 resultat

  1. Marty Kendall (Optimising Nutrition) levererar ett faktagranskat blogginlägg om kolesterol: Cholesterol: When to worry and what to do about it https://optimisingnutrition.com/cholesterol-when-to-worry-and-what-to-do-about-it/ Google-översatt till (inte så jättebra) svenska: https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=sv&u=https%3A%2F%2Foptimisingnutrition.com%2Fcholesterol-when-to-worry-and-what-to-do-about-it%2F Några exempel ur texten: om blodsockernivåerna är låga, behöver högt LDL inte vara ett stort problem, men om blodsocker OCH LDL är hög
  2. Professor Subbotin: LDL Cholesterol Invades Your Arteries – Bad Science or What? https://thefatemperor.com/ep83-professor-subbotin-ldl-cholesterol-invades-your-arteries-bad-science-or-what/
  3. Läkartidningen | LDL-nivå svagt kopplad till risk för ny hjärt–kärlhändelse http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Nya-ron/2019/08/LDL-niva-efter-hjartinfarkt-svagt-kopplad-till-risk-for-ny-hjartkarlhandelse/ Vi genomförde en registerbaserad kohortstudie på 25 643 patienter som haft en första hjärtinfarkt 2005–2013.../ ...Baserat på nivåer av rutinblodfetter (kolesterol, LDL, HDL och triglycerider) uppmätta i anslutning till återbesöket 2 månader efter hjärtinfarkten utvärderades associationen till ett kombinerat utfallsmått som inkluderade ny hjärtinfarkt, stroke elle
  4. Dave Feldman diskuterar Lean Mass Hyper Responders (LMHR) vid KetoCon 2018. Om du är smal, tränar, har högt LDL, högt HDL och låga triglycerider så kan du känna igen dig i den här presentationen.
  5. ”Is coconut oil a superfood?” Den frågan ställde sig Michael Mosley och rekryterade 94 friska frivilliga mellan 50-75 år till en studie. De delades slumpvis upp i tre grupper vilka antingen fick äta 50g kokosolja, olivolja eller smör per dag i fyra veckor. Resultatet av studien: Smörgruppen: LDL +10% och HDL +5% Olivoljegruppen: LDL oförändrat och HDL +5% Kokosoljegruppen: LDL oförändrat och HDL +15% Dvs kokosolja verkar vara bäst även om man bara tittar på det ”det onda” och ”det goda kolestorolet”. Länk till artikeln på BBC.com http://www.bbc.c
  6. "De vanligaste riskfaktorerna för hjärt-kärlsjukdom är högt blodtryck, diabetes, höga blodfetter, rökning och fetma. Men den nya studien visar alltså att när det gäller hjärtinfarkt, har LDL-kolesterolet fortfarande betydelse också när man är äldre. Likaså är fetma en tydlig riskfaktor för hjärtsvikt också i hög ålder, enligt studien. Lars Lind har inga siffror på hur vanligt det är att äldre slutar med statinerna, men det förekomer. – Vi läser det i journalerna och vi hör det när vi tar upp sjukhistorien att de har ätit statiner tidigare men har slutat när de blivit äldre. Jag kan i
  7. Jag har kört LCHF i 3 mån och fått dessa förändringar. LDL ökat från *3.5 till *4.3 (ref 3.0). Blev förvånad att LDL ökade så mycket. Läkaren gillade inte detta utan ville därför sätta in statiner. ApoB var 1.26 (ref 0.66-1.33). ApoA var 1.19 (1.04-2.02)) Apo-kvoten hos LDL (ApoB/ApoA) var efter dessa 3 mån 1.19/1.26=*0.9 (ref <0.9). Förhoppningsvis beror det höjda LDL på att de stora fluffiga LDL blivit fler d v s ApoA har ökat och att de små kompakta LDL blivit färre d v s ApoB har minskat, men det vet jag inte eftersom jag bara tagit det nu senaste gången efter tjat på läkaren.
  8. hej! har nyligen tagit en rad blodprover och däribland blodfetterna (inte ngt apo-prov). resultatet var följande: kolesterol 11,99 (ref 2,9-6,1) triglycerider 1 (ref 0-2,6) Hdl 1,72 (ref 1-2,7) Ldl 9,8 (ref 1,2-4,3) kommer säkert att få kolla apokvoten nu om något tag, men undrar nu i förväg om någon här har nån kommentar om mina värden? =)
  9. En vecka in i min allinclusive-resa tog jag prover som såg ut såhär: Cholesterin: 262 mg/dl HDL-Cholesterin: 72 mg/dl Triglyceride: 41 mg/dl LDL 181 mg/dl Sex månader senare ser det ut såhär: Cholesterin: 230 mg/dl HDL-Cholesterin: 47 mg/dl Triglyceride: 73 mg/dl LDL 168 mg/dl Glucose (extra från förra gången) 91 mg/dl Båda proverna har texten "LDL berechnet nach der Freidewald-Formel" under. Till och med jag som inte kan tyska förstår det. Blodtrycket häromdagen vilande var 130/75. Nyss, när jag hämtade resultaten efter 5,6 km löpning (bor granne med sjukhuset ) var det
  10. När jag var på vårdscentralen och fick mina "hårresande" kolesterolnivåer kollade så kom vi så småningom överens om att inget behövde göras eftersom alla andra värden var perfekta som triglycerider, långtidssocker, vikt, blodtryck mm Jag frågade läkaren vilka som gett ut broschyren med dess råd angående kolesterol. Där skulle man ha max 7.0 i totalkolesterol medan jag hade nästan 10. Läkaren kollade längst bak efter utgivaren och det var "European Society of Cardiology". Jag googlade lite men fick inte fram något särskilt. Organisationen verkar väldigt anonym. Är det någon som som ve
  11. En föreläsning om kolesterol, LDL, HDL och allt det där.. orsak och verkan! https://www.youtube.com/watch?v=fuj6nxCDBZ0&feature=youtu.b
  12. Intressant svensk forskning presenterad vid American Diabetes Associations konferens för ett par veckor sedan - man kommer fram till att rådet att automatiskt skriva ut statiner vid diabetes typ 1 om LDL är över 2,5 saknar vetenskapligt stöd. Presenterades av Christel Hero på Sahlgrenska i Göteborg. http://www.healio.com/endocrinology/highlights-from-ada-2014/ldl-was-not-a-reliable-marker-for-cvd-in-type-1-diabetes Studien handlar specifikt om diabetes typ 1, och det höjs genast röster att just vid denna sjukdom kan aterosklerosen av oklara skäl vara helt annorlunda beskaffad än t.ex.
  13. Jag var på besök i Stockholm i februari hos Lifegene och mätte, vägde och tog prover. Det var kul att få provsvaren så småningom. Fast impedansvågen verkar lite mystisk. Kan man verkligen innehålla bara 45% vatten? Det stod att resultaten skulle ligga mellan 50-70%. Nu har jag också fått ett brev om att mina kolesterolvärden är dåliga. (De togs INTE på fastande mage.) Så här står det: …. Om man har ett kolesterol över 7,8 mmol/L kan det vara ett tecken på ett ärftligt förhöjt kolesterol. Om kolesterolet är normalt ska även fördelningen av HDL och LDL vara normal. För högt ko
  14. I brevet från Lifegene som forskar på livsstil mm blev jag rekommenderad att gå till vårdcentralen pgra mitt höga totalkolesterol - 9,6. Så småningom gjorde jag det. Då fastade jag innan provet som då blev 8,8. Lite bättre men ändå dåligt tyckte man. HDL på 3,6 "drog ju upp värdet" (liksom LDL på 5,4). "Synd att total- och LDL-kolsterol är så dåligt" tyckte man. Triglyceriderna, som låg på 0,44, var ju i alla fall bra. "Isolerat" högt kolesterol visste man inte vad man skulle göra med eftersom alla andra värden var bra på mig. På denna vårdcentralen tittade man även på BMI, vikt, m
  15. För en tid sedan tog jag blodprover som jag nu fått svar på. Jag skulle bli glad och tacksam om ni hade några synpunkter och kommentarer på dessa. Inom parentes står referensvärdena. fP-Triglycerid 0,36 (0,45-2,6) p-HDL Kolesterol 3,0 ( 1,0-2,7) P-Kolesterol 6,1 3,9-7,8) fP-LDL Kolesterol 3,0 ( 2,0-5,3) fP-LDL/HDL -kol (kvot) 1,0 (0,4-6,6) Kommentar i medföljande brev från läkaren. "....Målvärden vid komplicerade hjärt-eller diabetessjukdom är P-kol <4,5 och LDL -kol <2,5. I Ditt fall tycker jag inte att farmakologisk behandling behövs i nuläget. Lämpliga åtgärder för Dig
  16. Från Ny teknik. Karolinska visar med försök att lägre LDL ger mindre plack. http://www.nyteknik.se/nyheter/bioteknik_lakemedel/medicin_teknik/article3808785.ece
  17. Hej! Jag är 35 år och har under de senaste åren använt LCHF för att gå ner 5-10 kg i vikt vid upprepade tillfällen och det har fungerat utmärkt. Under hösten misskötte jag kosten ordentligt med en kost baserad på snabba kolhydrater, socker och snabbmat. På ett hälsotest i oktober förra året fick jag för första gången en indikation på ett för högt totalkolesterol. Vid årsskiftet började jag äta enligt LCHF igen och vikten är på väg ner och fort går det. I veckan var jag till läkaren och tog ett kolesterolprov för att få veta mer om fördelningen. Till min stora skräck visade det sig att mitt
  18. Hej alla och Gott Nytt År. I september startade jag tråden om mitt skyhöga kolesterol (på hyperkolesterolominivå). Jag ringde mina manliga släktingar och frågade om dom har haft problem men de sa att dom inte haft så höga kolesterolvärden. Jag la om kosten till (fortfarande LCHF) att innehålla större andel mandlar, fiberhusk och bytte ut smörkaffe och gräddshakes mot olivolja. Resultatet av det kom när jag testade mig innan Jul. Värdena ser ni nedan: Julen 2013 September 2013 S-Kolesterol 8.0 (3,3-6,9) Kolesterol 10.3 Triglycerider 1.5
  19. Vad tycker ni om detta? Mycket tyder på att mänsklig hjärt-kärlsjukdom (CVD) är resultatet av ansamling av Lp (a), snarare än av low density lipoprotein (LDL), i kärlväggen. Lp (a) upptäcktes av Kåre Berg 1963 och den har nästan en identisk struktur med LDL- kolesterol. Den viktigaste skillnaden är ett glykoprotein, apo (a), fäst med en disulfid brygga till apoprotein (apo av LDL, vilket ger en större yta till lipoproteinsfären. Likt LDL bär Lp(a) två "påsar" av kolesterol som är täckt med en proteinkappa apo (a). Detta skikt tillåter kolesterol att gå igenom det vattniga blodomloppet. Men
  20. Conny

    WellnessFX

    WellnessFX är ett företag i USA som samlar all data från dina blodprover på en personlig sida så du kan ha bra översikt och jämföra värdena med data som har samlats in tidigare eller som kommer att samlas in vid ett senare tillfälle, Min fråga är, finns det något liknande i Sverige? Jag har googlat och hittat diverse hälsokontroller men alla är långt ifrån så grundliga som denna. Det är ett bra koncept för någon inom LCHF communityn att satsa på. (Eenfeldt, I'm looking in your direction) Här är sidan för er som vill veta mer.. http://www.wellnessfx.com/
  21. Hej! Finns här någon läkare/sjuksköterska som vill hjälpa mig analysera mina provsvar och komma med åsikter? Jag var på hälsokontroll genom jobbet nyligen och fick dessa resultat per brev: Vikt: 59 Längd: 162 Hb-Kapillärt: 136 Glukos-Kapillärt: 4,6 S-Kreatin: 53 umol/L S-GT: 0,2 S-Kolesterol: 7,6 mmol/l fs-LDL/HDL-kvot: 2,6 fs-LDL-Kolesterol: 5,2 mmol/l fs-Kolesterol: 2,03 fs-Triglycerider: 0,8 mmol/l fP-Glukos: 4,6 mmol/L B-Hb: 136 B-SR: 14 mm/h Jag har ingen som helst utbildning i medicin och vet väl bara vad Hb och glukos är. Knappt. Sköterskan skrev att jag har lite
  22. Hej, ny här på forumet, har dock följt Kostdoktorn en tid och har "kört" LCHF under två veckor. Var till min läkare och tog prover för två veckor sedan, ja precis när jag startade med LCHF... Mitt totala kolesterol är på 8.1, mitt "onda" LDL är 6.2 och det "goda" är oxå högt 1.47 Nu vill min läkare - sedan vi fått ordning på mitt blodtryck som ligger runt 150/70 samt vilopuls 91 - att jag ska ändra mina matvanor... tror inte hon kommer att gilla LCHF Min fråga, kan jag förändra mitt höga kolesterol med hjälp av LCHF eller bör jag medicinera? Kanske någon här varit i sammat sits har tips
  23. Är det någon som har koll på om det är riktigt att kvoten triglycerider / HDL skulle ge en fingervisning om storleken på LDL-partiklarna? Det handlar om en person som har fina värden på TG, HDL samt kvoten totalkolesterol/HDL liksom kvoten LDL/HDL men läkaren föreslår simvastatin då LDL-värdet är 3,7 (efter ett år med LCHF). Apo-kvot inte kollad. Hennes TG/HDL kvot är 0,29. (0,7/2,4). Jag tror att hennes höga LDL till stor del är de stora fluffiga partiklarna som tydligen gärna ökar efter övergång till LCHF, och efter vad jag begriper inte är något att oroa sig för. Statiner har hon däremot
×
×
  • Skapa nytt...