Sök

Visar resultat för taggarna 'triglycerider'.

  • Sök efter taggar

    Skriv taggar separerade med kommatecken.
  • Sök efter författare

Innehållstyp


Forum

  • LCHF
    • LCHF för nybörjare
    • LCHF-erfarenheter
    • Allmänt om LCHF
  • Mer om livsstil och hälsa
    • Träning
    • Näringslära
    • Övrigt
  • Om forumet
    • Om forumet

Bloggar

  • AGF
  • Bloggen

Hitta resultat i...

Hitta resultat som...


Datum skapat

  • Start

    Slut


Senast uppdaterad

  • Start

    Slut


Filtrera efter antalet...

Gick med

  • Start

    Slut


Grupp


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Hittade 11 resultat

  1. Mats Lindgren har skrivit på sin blogg Fet hälsa om en studie som BMJ har publicerat: Omfattande utvärdering av LCHF i British Medical Journal! Det riktigt spännande är meningen: ”This particular combination of favourable modifications to all these risk factors is a benefit unique to LCHF diets. ”Denna speciella kombination av gynnsamma förändringar på alla dessa riskfaktorer är en fördel är unik för LCHF kost.” BMJ: Evidence that supports the prescription of low-carbohydrate high-fat diets: a narrative review
  2. hej! har nyligen tagit en rad blodprover och däribland blodfetterna (inte ngt apo-prov). resultatet var följande: kolesterol 11,99 (ref 2,9-6,1) triglycerider 1 (ref 0-2,6) Hdl 1,72 (ref 1-2,7) Ldl 9,8 (ref 1,2-4,3) kommer säkert att få kolla apokvoten nu om något tag, men undrar nu i förväg om någon här har nån kommentar om mina värden? =)
  3. En vecka in i min allinclusive-resa tog jag prover som såg ut såhär: Cholesterin: 262 mg/dl HDL-Cholesterin: 72 mg/dl Triglyceride: 41 mg/dl LDL 181 mg/dl Sex månader senare ser det ut såhär: Cholesterin: 230 mg/dl HDL-Cholesterin: 47 mg/dl Triglyceride: 73 mg/dl LDL 168 mg/dl Glucose (extra från förra gången) 91 mg/dl Båda proverna har texten "LDL berechnet nach der Freidewald-Formel" under. Till och med jag som inte kan tyska förstår det. Blodtrycket häromdagen vilande var 130/75. Nyss, när jag hämtade resultaten efter 5,6 km löpning (bor granne med sjukhuset ) var det efter en kvart-tjugo minuter 140/95. Vilopuls under 60. Jag fastade 13 timmar innan dagens prov. Jag tycker provet idag är sämre men läkaren tycker det ser bättre ut för totalkolesterolet är lägre. 5 spänn på att jag har rätt Den stärkelserika maten tror jag är orsaken till det högre triglyceriderna och det lägre HDL. Det här är jag dock dålig på så säg ni som kan mera! Enligt den holländska databasen har jag 5% risk att får hjärtsjukdom inom tio år. Det är dock helt fel för jag ska bli minst 90 innan jag kastar in handduken. Om ingen illasinnad får mig på kornet förstås...
  4. När jag var på vårdscentralen och fick mina "hårresande" kolesterolnivåer kollade så kom vi så småningom överens om att inget behövde göras eftersom alla andra värden var perfekta som triglycerider, långtidssocker, vikt, blodtryck mm Jag frågade läkaren vilka som gett ut broschyren med dess råd angående kolesterol. Där skulle man ha max 7.0 i totalkolesterol medan jag hade nästan 10. Läkaren kollade längst bak efter utgivaren och det var "European Society of Cardiology". Jag googlade lite men fick inte fram något särskilt. Organisationen verkar väldigt anonym. Är det någon som som vet vad detta är för en organisation? Den verkar propagera för statiner i alla fall.
  5. I brevet från Lifegene som forskar på livsstil mm blev jag rekommenderad att gå till vårdcentralen pgra mitt höga totalkolesterol - 9,6. Så småningom gjorde jag det. Då fastade jag innan provet som då blev 8,8. Lite bättre men ändå dåligt tyckte man. HDL på 3,6 "drog ju upp värdet" (liksom LDL på 5,4). "Synd att total- och LDL-kolsterol är så dåligt" tyckte man. Triglyceriderna, som låg på 0,44, var ju i alla fall bra. "Isolerat" högt kolesterol visste man inte vad man skulle göra med eftersom alla andra värden var bra på mig. På denna vårdcentralen tittade man även på BMI, vikt, midjemått, blodtryck, blodsocker, motionsvanor, stress mm innan man övervägde att sätta in statiner. Så jag råddes till en genomgång med en sjuksköterska. Lite nyfiken på vad som skulle hända gick jag dit och fick en broschyr med "nyttig" mat från Unilever med Becel . . . Men en annan sak som sköterskan sa fångade mitt intresse. Hon berättade att man hade olika gränser för när man uppfattar kolesterol som högt i olika länder. I USA har man 7, i Sverige 5 och i Japan 3! Hon sa inte vem som hade satt gränserna men jag antar att det är läkemedelsbolag?
  6. En diabetiker typ 1 hade ovanligt höga (1,7 mmol/l, brukar ligga kring 0,5) TG fastande. Kom ihåg att hen vaknat under natten och känt att blodsockret låg högt, dock utan att åtgärda detta. Någon som vet om högt blodsocker stimulerar syntes av triglycerider i levern, liksom vid högt intag av raffinerade kh? Jag misstänker att det är så, men finner inget som entydigt bekräftar hypotesen.
  7. Det skulle vara intressant att få era synpunkter på denna video: http://www.youtube.com/watch?v=_42LfH8veEU Videon är under 5 min så ingen resumé är nödvändig. Jag har flera gånger varit inne på dessa spår. Att orsaken att diabetespatienter ser förbättringar på LCHF är helt enkelt för att dom eliminerar kolhydraterna, men inte gör något åt orsaken till att insulinresistensen uppstår (eller förvärras) i första hand.
  8. Hej! Finns här någon läkare/sjuksköterska som vill hjälpa mig analysera mina provsvar och komma med åsikter? Jag var på hälsokontroll genom jobbet nyligen och fick dessa resultat per brev: Vikt: 59 Längd: 162 Hb-Kapillärt: 136 Glukos-Kapillärt: 4,6 S-Kreatin: 53 umol/L S-GT: 0,2 S-Kolesterol: 7,6 mmol/l fs-LDL/HDL-kvot: 2,6 fs-LDL-Kolesterol: 5,2 mmol/l fs-Kolesterol: 2,03 fs-Triglycerider: 0,8 mmol/l fP-Glukos: 4,6 mmol/L B-Hb: 136 B-SR: 14 mm/h Jag har ingen som helst utbildning i medicin och vet väl bara vad Hb och glukos är. Knappt. Sköterskan skrev att jag har lite högt kolesterol men i övrigt bra resultat. Men "högt kolesterol" är väl också bra, eller? Människor som lever längst har högt kolesterol, eller hur? Människor som dör i hjärt/kärlsjukdom har lågt kolesterol, eller hur? Jag behöver lite klarhet i detta. Ska jag göra något? Eller är gränsen för "högt kolesterol" satt alltför lågt för att få sälja mer statiner?
  9. För högt kolesterol? Har 8,0 i totalkolesterol. Men 0,5 i triglycerider vilket väl anses som ett mycket bra resultat. Frågan är om jag ska oroa mig för framtida hjärt-kärlproblem med det höga kolesterolvärdet? Är inte helt trogen LCHF. Har tex ingen aning om hur jag ligger till i dagsintaget av kolhydrater resp. fett. Äter det jag mår bra av, dvs utesluter potatis, allt spannmål, ris och pasta, men tar gärna en bit mörk choklad till kaffet, äter även lite rotfrukter. Lagar all mat med smör, olivolja, rapsolja och ibland även kokosolja. Varje frukost 1 kokt ägg, eget bakat nöt-eller mandelbröd, ibland turkisk yoghurt med lite frysta hallon och blåbär. Alltid vispgrädde eller kokosmjölk i maten. När det är möjligt väljer jag också ekologiska alternativ. Övergång till LCHF-liknande kosten gjorde jag för mer än 3 år sedan och har haft ett flertal positiva effekter. Magen sköter sig tex exemplariskt, smärtor i olika leder nästan borta, varmare perifert (kalla fötter o händer tidigare), inga arga utbrott längre efter blodsockerfall. Störst anledning är dock att försöka förhindra stroke och diabetes som fanns i min familj. Frågan är återigen, är min oro befogad, om den nu går att besvara! Med vänlig hälsning Lotth
  10. tonsillen

    Triglycerid 2,6!

    Jag har gått på lchf i 1,5 år och kan väl beteckna nivån någonstans mittemellan strikt och liberal. Jag har gått ner 8 kg, blivit av med mina blodsockersvängningar och mår finfint. Såg fram emot hälsoundersökningen strax innan jul men väntade mig inte följande resultat: Totalkolestorol: 7,2 Triglycerider: 2,6 ! Hade inte väntat mig så höga triglyceridnivåer. Vad kan felet vara?
  11. Är det någon som har koll på om det är riktigt att kvoten triglycerider / HDL skulle ge en fingervisning om storleken på LDL-partiklarna? Det handlar om en person som har fina värden på TG, HDL samt kvoten totalkolesterol/HDL liksom kvoten LDL/HDL men läkaren föreslår simvastatin då LDL-värdet är 3,7 (efter ett år med LCHF). Apo-kvot inte kollad. Hennes TG/HDL kvot är 0,29. (0,7/2,4). Jag tror att hennes höga LDL till stor del är de stora fluffiga partiklarna som tydligen gärna ökar efter övergång till LCHF, och efter vad jag begriper inte är något att oroa sig för. Statiner har hon däremot provat förr, och det var ingen höjdare...