Gå till innehåll

Sök

Visar resultat för taggarna 'vikt'.

  • Sök efter taggar

    Skriv taggar separerade med kommatecken.
  • Sök efter författare

Innehållstyp


Forum

  • LCHF
    • LCHF för nybörjare
    • LCHF-erfarenheter
    • Allmänt om LCHF
  • Mer om livsstil och hälsa
    • Träning
    • Näringslära
    • Övrigt
  • Om forumet
    • Om forumet

Bloggar

  • AGF
  • Bloggen
  • Riitta Montonen
  • Peters n=1 experiment för att sänka blodglukosen

Hitta resultat i...

Hitta resultat som...


Datum skapat

  • Start

    Slut


Senast uppdaterad

  • Start

    Slut


Filtrera efter antalet...

Gick med

  • Start

    Slut


Grupp


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Hittade 12 resultat

  1. https://www.aftonbladet.se/halsa/a/mRXQX0/darfor-okar-vikten-med-din-alder
  2. Hej! Jag äter LCHF i några vekor nu, och jag mätar ketoner via blodketonmätare på morgonen. Men jag är aldrig i ketos på morgonen, jag äter väldigt strikt LCHF och jag använder inge sötningsmedel till exempel. Jag mätar 0,2-0,4 mmol/l ketoner ( läs: ingen fettförbrenning!) Om jag änvänder urin-ketostix så ser jag att jag har ketoner på eftermiddagen/kvällen ( ca. 1 - 1,5 mmol/L) Jag går inte ner i vikt ( ca. 8-9 Kilo att gå ner). Vad är fel med mig? Är det någon här som har lika problem? Varför kommer jag inte i ketos?? Jag skulle bli jätte tacksam för svar!!
  3. Hej! Jag har försökt äta strikt LCHF (Keto) sedan hösten 2017 och tyvärr har det inte varit så lätt som jag hade hoppats. Mina hungerkänslor är något jag ständigt kämpar mot vilket gör det ännu svårare för min kropp att anpassa sig. Jag vet att jag behöver hålla kolhydrater lågt och att inte äta enorma mängder protein och det blir tyvärr ett stort problem med så mycket mat. Jag gick stadigt upp i vikt fram tills jag började jobba på ett väldigt fysiskt jobb i somras. Jag tappade då ca 1 kg per vecka samtidigt som jag kunde äta mig mätt men tyvärr var jag med om en olycka efter någon månad och jag blev stillasittande större delen i tre veckors tid och kilona kom tillbaka igen. Nu har jag återhämtat mig från skadan, försöker komma igång med träningen sakta men säkert och jag har börjat jobba igen. Den här gången verkar det dock vara mycket svårare för mig att komma igång. Jag vet hur mycket jag bör äta för att kroppen ska anpassa sig men bara efter någon dag börjar kroppen verkligen skrika samtidigt som jag tappar all min energi och kan verkligen inte fokusera. Jag vill verkligen hålla ut och hoppas att det går över men jag har inte möjlighet att göra det i och med att jag måste kunna sköta mitt jobb. Jag har försökt att äta 3 gånger om dagen, 2 gånger om dagen, 1 gång om dagen, 2 dagars fasta (har klarat 4 dagar en gång) men allt leder bara tillbaka till där jag var från början. Jag tror starkt på en ketogen kost men jag vet inte vad jag kan göra för att förbättra mina chanser att lyckas och det gör ju inte saken enklare med alla kommentarer jag får på jobbet samtidigt som jag inte kan visa dem att det faktiskt fungerar. Att jag skriver här är verkligen ett desperat rop på hjälp för jag får verkligen inte ihop det här på egen hand.
  4. Söker bra app för att skapa statistik och diagram på olika värden. Tex ketoner, vikt, kolesterol, blodtryck etc.
  5. Det debatteras en del kring huruvida bönor kan ingå i en paleo / lchf-kost. Lyssna på veckans avsnitt så får du lära dig mer om bl.a. bönor, resistent stärkelse och diabetes http://4health.se/156-patrik-olsson-reversera-diabetes-och-ga-ner-i-vikt-med-tre-konkreta-metoder-hur-bonor-och-resistent-starkelse-kan-forandra-ditt-liv
  6. De senaste fyra åren har jag ätit två gånger om dagen. Förutom en kopp kaffe med grädde i vid niotiden på förmiddagen så äter jag bara lunch och middag. Jag bryter sällan detta mönster förutom på helgerna ibland, eller när jag har semester. Jag kör alltså med det som vissa kallar för 16:8. För mig betyder det fasta under under natten och förmiddagen och sedan ett ätfönster från lunchtid och fram till klockan åtta på kvällen, ungefär. Utöver det försöker jag också hålla en slags lågkolhydratdiet. Framförallt undviker jag socker och snabba kolhydrater. Jag äter kolhydrater varje dag men väljer oftast den långsamma sorten och jag äter dessutom betydligt mindre mängder än innan när jag åt "normalt". Jag försöker helt enkelt fylla tallriken så mycket som möjligt med proteiner, fett och grönsaker och se kolhydraterna som ett litet tillbehör. Nu till mina funderingar. I det stora hela mår jag bra, men jag känner att jag inte riktigt har samma energi som innan jag började äta så här. Upplever att jag har mindre fysisk ork, är tröttare och behöver sova mer. Det jag har tänkt på är om jag får i mig tillräckligt med alla vitala näringsämnen. Ju färre måltider man äter, desto viktigare är det såklart att dessa är nyttiga och varierade så att kroppen får det den behöver. Metoden har hjälpt mig att hålla en hyggligt stabil vikt under de här åren. Men jag kan faktiskt gå upp i vikt trots att jag bara äter två gånger om dagen. Jag har också märkt att vid vissa tillfällen när jag under korta perioder har ätit fler måltider om dagen och inte sällan ganska onyttig mat så har jag konstigt nog gått ner i vikt. Jag funderar därför på om det kanske är bättre att variera sig och köra 16:8 några dagar i veckan och inte permanent. Hursomhelst, om du också äter på det här sättet så är jag nyfiken på dina erfarenheter och tankar kring detta. Hälsningar Joakim
  7. Började med lchf 1a januari i år. Gått ner 10 kg (!) på 4,5 månad. Mår utmärkt. Sen stannade viktnedgången av. Varför? Behöver gå ner 10 kg till. Tips?
  8. Hej! Jag har ätit LCHF i många år men inte så strikt. När jag började gick jag ner några kilon, och sen har jag varit hyfsat viktstabil (men dock lite överviktig). Nu har jag lagt på mig mer kilon, vilket jag tror beror på min ålder & hormoner (51 år och väl i klimakterietider). Så - nu har jag kört Kostdoktorns två veckors utmaning vilket har gått bra, men jag har inte gått ner nånting. Däremot smakar jag bläääk i munnen och har dödens andedräkt, enligt min icke LCHF:ande man... Nästa vecka börjar jag ett nytt jobb efter någon månad som mellan jobb. Mitt nya jobb kommer innebära mycket resor, bl a längre sådana, till Kina. Jag tror det kommer bli riktigt knepigt med LCHF. Vill ju inte lukta illa och jag vill inte vara en krånglig typ på nya jobbet....men måste ju gå ner i vikt!! Risken här är ju att jag kommer äta LCHF ibland och annat ibland och det är ju ett klockrent recept för viktuppgång. Kanske måste jag överge en kost som jag mår bra av för att lukta okej och kunna äta lite av varje på resor mm. Kan man äta nån slags liberal lågkolhydrat diet (Low carbs low fat?) kombinerat med fasta kanske? Ber om ursäkt för bubbligt och rörigt inlägg, men jag vet liksom inte riktigt hur jag ska göra. Tacksam för input!
  9. Jag har ju provat att väga mig varje dag den här veckan.. tja det har ju bara gått tre dagar, men ändå. Nu är då fråga.. vad är det man går ned egentligen? I måndags morse vägde jag: 75 kilo I tisdags morse vägde jag: 74,3 kilo I morse vägde jag 73,4 kilo Vad är det jag går ned? Är det vatten eller ??? (skrev även om det i "min" tråd men vet inte hur jag får bort det om ni tycker att jag verkar tjatig så är det inte meningen.. bara skit bakom de tekniska spakarna.. )
  10. Jag har kört LCHF i 3 mån och fått dessa förändringar. LDL ökat från *3.5 till *4.3 (ref 3.0). Blev förvånad att LDL ökade så mycket. Läkaren gillade inte detta utan ville därför sätta in statiner. ApoB var 1.26 (ref 0.66-1.33). ApoA var 1.19 (1.04-2.02)) Apo-kvoten hos LDL (ApoB/ApoA) var efter dessa 3 mån 1.19/1.26=*0.9 (ref <0.9). Förhoppningsvis beror det höjda LDL på att de stora fluffiga LDL blivit fler d v s ApoA har ökat och att de små kompakta LDL blivit färre d v s ApoB har minskat, men det vet jag inte eftersom jag bara tagit det nu senaste gången efter tjat på läkaren. HDL steg från *0.7 till *0.9 (ref >1.0). Triglyceriderna sjönk från *3.0 till 1.2 (ref <2). HbA1c sjönk från *47 till 37 (ref 31-46). Fasteblodsocker sjönk från 7.9 till 6.2 (ref 4.0-6.0, prediabetes 6.1-7.0, diabetes >7.0). Vikten sjönk från 94 (BMI=30) till 86 (BMI=27). Behöver jag vara orolig för högt LDL? Kommer detta värde att sjunka med fortsatt LCHF?
  11. Har varit diskussioner om bl.a. blodtryck , så tipsar om Ralf Sundberg som gör en enastående insats i podcasten och berättar ärligt (och modigt) om allt från kolesterol och blodtryck till övervikt och diabetes Går att lyssna på i alla podcastappar (sök 4Health med Anna Sparre) eller här http://4health.se/79-doc-ralf-sundberg-kolesterol-blodtryck-kostrad-och-forskningsfusk
  12. Idag är det tre år sedan jag, nu 52 år, på allvar började med lågkolhydratkost. Jag läste då en artikel om periodisk fasta av SvD-journalisten Henrik Ennart, och började samma dag. Redan tidigare kände jag till LCHF, hade gjort ett misslyckat försök att börja med kosten men också lyckats börja begränsa bl a gluten. Sommaren 2013 läste jag Ann Fernholms ”Ett sötare blod” som verkligen skrämde sk*t*n ur mig och sen var det verkligen lätt att ta steget att lägga om kosten helt. Det blev en ganska liberal LCHF,mellan 50-75 gr kollisar per dag. Då började det också hända grejor med vikten. Med fastan försvann magkatarren och allergierna. Även led- och muskelvärk är nu mycket bättre och en besvärande oro hela tiden är som borta. Jag mår bra, äter gott, har verktyg att påverka min hälsa och för mig är detta en livsstil. SvD-artikeln http://www.svd.se/halvfasta-kan-forlanga-livet-sa-fungerar-metoden_7809248
×
×
  • Skapa nytt...