Blogg-Postare Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Skräpmatsindustrin gör stora affärer genom att profitera på utvecklingsländer. Brasilien är ett av offren. Här är en berättelse om hur livsmedelsindustrin bidrar till en epidemi utan motstycke av fetma, typ 2-diabetes och metabolt syndrom – även bland de yngsta. När multinationella företag tar över allt mer av marknaden i utvecklingsländer påverkas de lokala jordbrukarna att överge viktig gröda till förmån för mer lönsamma handelsvaror som sockerrör, majs och sojabönor — byggstenarna för många processade produkter. Det är det här ekonomiska ekosystemet som håvar in familjeägda småbutiker, stormarknader, livsmedelstillverkare och distributörer, samt små försäljare som Mrs da Silva. The New York Times: How Big Business got Brazil hooked on junk food Tidigare Befolkningen i USA fetare än någonsin Ny studie: Tio procent av världens befolkning lider av fetma Inlägget Storindustrin bakom den brasilianska skräpmatstrenden dök först upp på Kostdoktorn. Visa hela artikeln Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.