Jump to content

Storindustrin bakom den brasilianska skräpmatstrenden


Blogg-Postare
 Share

Recommended Posts

00OBESITY-nescau2-superJumbo-1600×1067

Skräpmatsindustrin gör stora affärer genom att profitera på utvecklingsländer. Brasilien är ett av offren.

Här är en berättelse om hur livsmedelsindustrin bidrar till en epidemi utan motstycke av fetma, typ 2-diabetes och metabolt syndrom – även bland de yngsta.

När multinationella företag tar över allt mer av marknaden i utvecklingsländer påverkas de lokala jordbrukarna att överge viktig gröda till förmån för mer lönsamma handelsvaror som sockerrör, majs och sojabönor — byggstenarna för många processade produkter. Det är det här ekonomiska ekosystemet som håvar in familjeägda småbutiker, stormarknader, livsmedelstillverkare och distributörer, samt små försäljare som Mrs da Silva.

The New York Times: How Big Business got Brazil hooked on junk food

Tidigare

Befolkningen i USA fetare än någonsin

Ny studie: Tio procent av världens befolkning lider av fetma

Inlägget Storindustrin bakom den brasilianska skräpmatstrenden dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...