Ekner Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Finns det något specifikt inom LCHF man bör undvika om man vill ha glutenfritt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAKULLA Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Ja allt som innehåller vete, råg och korn. När man äter på restaurang kan ju såser innehålla mjölredning. Köttbullar och pannbiffar innehåller ofta ströbröd(vetemjöl). 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra183 Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 LCHF är glutenfritt eller spannmålsfritt, hur man nu väljer att definiera det. Följer du LCHF-recept och lagar din egen mat så blir den glutenfri per automatik. Äter du på restaurang så kan det finnas gluten i vissa maträtter, som redan nämnts. Jag vet inte vilken redning av t ex såser som restauranger använder, om de reder med mjöl eller föredrar maizena, för att underlätta för gäster som undviker gluten. Maizena ingår egentligen inte i LCHF, så man ska inte använda det hemma. Hur petig man är när man äter på restaurang är upp till en själv. 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pids Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Tänk också på att soja, dvs sojasås (=soy sauce) normalt innehåller vete och därmed gluten, det finns dock glutenfri soja(sås). 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 http://www.kikkoman.se/konsumenter/produkter/naturligt-bryggd-tamari-glutenfri-sojasaas/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.