Jump to content

”Det här är ju en livsstil, inte en bantningsdiet”


Recommended Posts

Challenge

25 000 personer har hittills anmält sitt intresse för att delta i Kostdoktorns LCHF-utmaning. Starten går varje söndag och utmaningen är GRATIS och reklamfri. Ta en titt på vår stora kom igång-guide.

Många har frågor och efterlyser tips och stöd, diskussion och personliga råd för att lättare fortsätta med LCHF. Varmt välkommen till Kostdoktorns forum! Här finns djup kunskap, stor erfarenhet och varm stämning. Gratis och för alla!

Läs också kommentarerna under LCHF-utmaningens olika delar, där finns svar på det mesta!

Här är utdrag ur några mejl vi har fått under den senaste veckan:

Feedback

Tyckte den var super! Har ätit LCHF i 2,5 år. Läst om andras avsteg och inte förstått, det här är ju en livstil inte en bantningsdiet. Och så helt plötsligt föll jag av!!! Inte länge, ingen viktuppgång, men sötsuget vaknade till liv. Utmaningen var precis vad jag behövde för att komma ihåg varför jag mår så bra på riktig mat och att jag är värd det! Tack!

Jag lade om kosten till LCHF 11 september. Fortsätter jobba efter det att jag fyllde 65 i januari i år men är sjukskriven 50 % efter att ha drabbats av en blodförgiftning förra året. 11 tabletter varje morgon visar att jag misskött min hälsa under många år. Har diabetes typ 2, problem med blodtryck mm. I torsdags beslöt jag mig för att testa att inte ta något insulin alls eftersom sockret sjunkit mycket. Tabletterna fortsätter jag med…

Min dotter har ätit LCHF i tio år men varit mer nogrann de senaste åren. Av henne får jag mycket stöd och många tips. Jag måste ärligt säga att jag inte tagit del av era utskick, men har för avsikt att fördjupa mig när livet lugnat ner sig lite. Jag följer LCHF på Facebook och får mycket ut av andras erfarenheter och tips på recept.

Det känns aktuellt att gå med som medlem, men jag har ju bara startat min resa… som sedan 11 september inneburit att jag, i alla fall på prov, nyligen slutat med insulinet och gått ner tre kilo. OK, 111 kilo innebär ju att det finns en hel del ytterligare som skall bort… men det är häftigt att så fort se resultat. Skall försöka börja röra mig också ? Tack hjälpen hittills!

Jag tappade totalt 1,2 kilo på två veckor, men det bästa är att midjemåttet minskat med 8 centimeter!

Jag startade LCHF-utmaningen på vikten 97,2 kilo och med midjemåttet 105 cm. Inte jättelätt att kånka på en sådan vikt när man som jag är en ganska finlemmad person och kvinna. Lägg till det ont i fötter och vader som skriker av smärta vid minsta lilla promenad och du har bakgrunden till att jag ville få ordning på vikten. Dessutom är jag fåfäng och tyckte det var urtrist att ha en mage som stod rakt ut och försvårade alla försök att klä sig snyggt.

Jag kom snabbt i ketos och hoppades att vikten skulle gå ner. Jag tappade totalt 1,2 kilo på två veckor, men det bästa är att midjemåttet minskat med 8 centimeter! Byxorna slackar i midjan och det är inga problem att komma i mina gamla jeans. Fortfarande är jag såklart väldigt tung, vilket känns i både ben och fötter fortfarande.

Jag har följt recepten till punkt och pricka och inte ätit någonting mellan målen och jag har varit i ketos (det har varierat mellan måttlig-uttalad, enligt mina stickor.) Jag tänkte testa att träna lite mer för att försöka få kilona att trilla av.

LCHF-utmaningen är ett jättebra verktyg! Både jag och min familj har ätit maten och allt har varit väldigt gott. Mina barn älskade t ex LCHF-pizzan med oliver och salami. Ett önskemål från mig som varannan veckas-förälder: Skulle ni kunna göra inköpslistan variabel, så att man kan ställa in dag för dag hur många portioner man ska laga? Det blir svårjobbat när det inte är samma antal portioner som ska lagas veckan igenom. Tack för en superbra tjänst!

Jag tycker att ni gör ett fantastiskt jobb som utbildar folk i sunda matvanor. Själv har jag gått ner 6 kilo under dessa två veckor och jag kommer att fortsätta med keto som en ny livsstil. Mitt blodtryck har gått ner och jag känner mig friskare. Tack för ert engagemang i att påverka folkhälsan!

Kom igång

Vill du också komma igång? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors-LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt nya verktyg Kostdoktorns veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Mer

LCHF för nybörjare

Ketogen kost för nybörjare

Hur man går ner i vikt

Kostdoktorns forum

Över 500 framgångshistorier

Stöd Kostdoktorns arbete

Vill du ge ditt stöd till Kostdoktorn och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Prova gratis i en månad

Video om LCHF

PS

Har du en framgångshistoria du vill dela med dig av? E-posta (fotografier uppskattas) till annika@kostdoktorn.se. Berätta om vi får publicera ditt namn och foto eller om du vill vara anonym.

Inlägget ”Det här är ju en livsstil, inte en bantningsdiet” dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...