Rickard Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Ann Fernholm på SVT:s Plus om socker ikväll 20:30 http://annfernholm.se/2017/10/10/svts-plus-om-socker-ikvall-2030/ 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skymning Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Det lilla som var med var okej tycker jag. Passade många människor. Sen att jag väljer bort hela frukten är ju en annan femma... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rickard Posted October 11, 2017 Author Share Posted October 11, 2017 På SVT Play: https://www.svtplay.se/video/15466543/plus/plus-sasong-24-avsnitt-2?start=auto&tab=2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAnna Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 5 timmar sedan, Skymning sade: Det lilla som var med var okej tycker jag. Passade många människor. Sen att jag väljer bort hela frukten är ju en annan femma... Ja, det var inget revolutionerande i det inslaget (ca 10 min). Ingen ögonöppnare precis ... Folk kommer nog fortsätta som vanligt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skymning Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 4 minutes ago, iAnna said: Ja, det var inget revolutionerande i det inslaget (ca 10 min). Ingen ögonöppnare precis ... Folk kommer nog fortsätta som vanligt. Jo, jag tycker nog de skulle haft med fler och tydligare exempel på livsmedel med mycket tillsatt socker. Sen tror jag inte folk bryr sig, som du är inne på. De vill ha sitt socker, och det är inte ketchupen som är problemet... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trollmormor Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 http://annfernholm.se/2017/10/12/jo-livsmedelsforetagen-socker-kan-visst-ge-fettlever/ 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobertAnd Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 8 timmar sedan, HelgeK sade: För då förbrukas det leverfet som bildas när fruktosen bryts ned i levern. För som professor Roy Taylor m. fl. visat , så förbränns fettet runt de inre organen först vid kaloriunderskott, så därför lagras det inget fet runt levern med detta upplägg. Men det upplägget är totalt orealistiskt, vilket utveckligen efter 1980 visat. Det är Elisabeth Rytter och livsmedelsindustrin som försvarar pseudo-vetenskap, och de gör det för att försvara sin försäljning. Det där är en mycket viktig aspekt. Det är klart att det går att hitta något undantagsfall där man inte lagrar fett runt levern med fruktos, alltså kaloriunderskott. Men i det verkliga livet är det fullständigt orealistiskt att hålla kaloriunderskott med högt sockerintag. Socker mättar inte, tvärtom faktiskt. Om man äter mycket socker under dagen, så kan man stimuleras att äta mer, och hamna i kaloriöverskott, och fett runt levern. Spar man sitt godis till kvällen, så äter man det ju efter att man ätit minst tre mål mat redan, och förmodlingen är i kaloribalans. Lägg till 500 g smågodis på det, och du får 1500 kcal överskott direkt, som då kanske sätter sig på levern. http://www.laweekly.com/restaurants/certain-sugars-stimulate-appetite-study-finds-2894554 Participants rated their feelings of hunger and satiety before and after the scan, and the researchers took blood to assess circulating hormone levels. The differences in brain effects between glucose and fructose also appeared to coordinate with ratings of hunger, since there was a significant difference from baseline in terms of fullness and satiety when participants drank glucose, but not fructose. And the blood tests showed that fructose only weakly stimulates secretion of insulin, a hormone that can increase satiety, and attenuates levels of the satiety hormone glucagon-like peptide-1 (GLP-1) -- which means it could possibly increase food-seeking behavior and intake. In an accompanying editorial, Jonathan Purnell, MD, and Damien Fair, PhD, of Oregon Health & Science University, said the findings "support the conceptual framework that when the human brain is exposed to fructose, neurobiological pathways involved in appetite regulation are modulated, thereby promoting increased food intake." Men låt oss inte glömma att frukt är en annan sak, där har vi fibrer som ökar mättnaden med i paketet också. Det är också svårt att komma upp i stora doser fruktos från frukt. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jala Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 Träningsgurun är framme igen. http://traningslara.se/ann-fernholm-och-overdrivna-pastaenden-kring-socker-och-fettlever/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Traningslara+(Träningslära) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.