Jump to content

Ny studie: Grönsaker är nyttigare tillsammans med fet dressing


Recommended Posts

sns-dailymeal-1853491-istock-486456352-20171010

Tror du att du gör någonting positivt för din hälsa när du väljer fettsnål salladsdressing? Det är dags att tänka om!

En ny studie har funnit att du tar upp mer näring från grönsaker om du väljer en fullfet dressing, jämfört med en fettsnål.

Studien har fastställt grönsakernas biotillgänglighet – den andel näringsämnen som faktiskt tas upp av vårt matsmältningssystem efter att du ätit en viss typ av mat. Mat med låg biotillgänglighet ger inte din kropp speciellt mycket näring, medan en råvara med hög biotillgänglighet ger dig mer valuta för pengarna.

Biotillgängligheten på grönsaker med fullfet dressing var mycket högre än grönsaker utan fet dressing. Att äta grönsaker utan dressing kan alltså vara mindre effektivt för dig än att äta en fetare grönsaksmåltid.

 
Dessutom smakar sallader med fet dressing så mycket bättre. Ta en titt nedan på våra populäraste sallader med mycket fett!

Sallader

Mer

Video om fett

Inlägget Ny studie: Grönsaker är nyttigare tillsammans med fet dressing dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...