Jump to content

"LCHF hjälper mot alkoholism" - i nyheterna idag


Jeanette H-H

Recommended Posts

LCHF begränsar ju i sig vad man kan dricka. Öl och vin går ju ut direkt (öl kallas ju inte "flytande bröd" utan anledning). Säger inte att det är hela anledningen det fungerar, men det kanske bidrar?

Link to comment
Share on other sites

Jag vet inte. Men i artikeln (som för övrigt är skriven på ett fördomsfritt sätt) påtalar Antti Heikkilä att både socker och alkohol ger beroenden. Och hans teori är att dessa är sammankopplade.

 

Vad beror det annars på att många går upp i vikt när de slutar röka?

Link to comment
Share on other sites

Bra att ng ser sambandet även i Sverige.

Alkohol är socker så som jag lärt. Redan på 90 talet talade man i USA på behandlingshem för alkoholister/matmissbruk om likheterna och att socker och vitt mjöl var beroendeframkallande. Man gick så långt att man ansåg att alla nyktra alkoholister borde avstå från allt vitt (socker och mjöl) för att få en bra nykterhet.

Link to comment
Share on other sites

Tycker också att lusten till att dricka alkohol har minskat och dessutom tål jag mindre mängd. Samma erfarenhet någon annan?

Ja verkligen...sist jag drack vin blev det inte mycket och dessutom fick jag ångest!! riktigt otäckt och det har aldrig hänt innan.Kanske för att man knappt har några kolhydrater i kroppen?? någon som vet

Link to comment
Share on other sites

Intressant! Själv funderar jag på om det har med abstinensen att göra. En alkoholberoende person drivs ju till att dricka av samma anledning som en sockerberoende person drivs till att äta socker; för att stilla ett begär. En alkoholberoende person som känner sockerabstinens, kanske omedvetet förknippar det med alkoholabstinens, och väljer därför att dricka mer alkohol? Om man tar bort det ena beroendet, kanske olustkänslorna minskar? Och när olustkänslorna/begäret minskar, minskar också benägenheten att dricka?

Link to comment
Share on other sites

Idag publicerades en intressant nyhet här i Finland. Läkaren Antti Heikkilä säger att LCHF hjälpt hans patienter bli kvitt alkoholism. Läs själva:

http://svenska.yle.fi/artikel/2013/02/02/lakare-lchf-diet-minskar-alkoholbegar

en person kapabel att påbörja och vidhålla en strikt diet trots sin alkoholism har förstås helt andra förutsättningar att bli kvitt den än en person som saknar dessa egenskaper.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...