Jump to content

Malmjess
 Share

Recommended Posts

Jag undrar om det är något speciellt man behöver tänka på om man är gastricbypass opererad. Har ätit strikt LCHF sedan 1/9 och mår jättebra. Dock har jag problem med att gå ner i vikt. Tappade 5 kg på tre veckor och sen har jag stått på en platå. Jag lusläser allt här och kan inte själv hitta "felet" då jag gör det som krävs men jag förstår att det måste finnas någon förklaring till att jag inte tappar i vikt. Har sju kilo jag vill bli av med. Tacksam för frågor och ev hypoteser ??

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag gör  det på fridagar eller när jag jobbar kvällspass. Då kör jag 16:8 och hoppar över frukost. När jag arbetar dagtid måste jag äta tre gånger. Skulle jag bli sugen/hungrig  blir det fettkaffe som mellanmål. Från början var jag inrutad med tre huvudmål och 2-3 mellanmål som jag ätit de sex senaste åren. Mina mellanmålen kunde vara avocado eller uppvärmt ägg med smör men när jag hamnade i platån slutade jag med "mat"-mellanmål. Är jättekänslig för kolhydrater märkte jag och började räknar ut varenda gram jag fick i mig. Därefter slutade jag nästan helt med mjölkprodukter (1dl vispgrädde till min gröt och en skvätt till kaffet) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hej och välkommen till forumet!

Du har ju gått ner 5 kg. Grattis! Det kanske är en del vätska men ändå bra:)

Det finns ingen viktrasgaranti med LCHF men om du mår bra av kosten och har övervikt så brukar kroppen släppa taget om fettreserverna...någon gång.

Om du är gastricbypass opererad antar jag att du äter små portioner.

Man ska ju inte behöva räkna kalorier med LCHF-kost men det kanske är så att ditt energiintag varit lågt sedan operation och nu blir högre med energirikare mat.

Bra att du slutat med mellanmål!

Mitt råd är att ha tålamod och låta kroppen vänja sig vid din nya livsstil.

Lycka till och må gott!:)

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Hej! Tack för ditt svar. Ja det stämmer att mina portioner varit små och tallriksmodellen varit helt annorlunda. Hade lättare att få i mig kolhydrater än protein. För mycket fett gav mig kraftiga magsmärtor men nu i efterhand har jag kommit på att det var ju såklart i kombination. Ditt tankesätt känns logiskt och den primära orsaken till att jag började med lchf var inte viktminskning utan jag har fått klimakteriebesvär (är bara 42 år) och fick höra att lchf kan hjälpa tilll att minska besvären. Efter 4 veckor blev jag helt symtomfri och det gör att jag aldrig mer kommer ändra kost och som du säger hålla ut när det gäller mitt sekundära mål, vikten

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

21 minuter sedan, Malmjess sade:

Tusen tack för tipset?? Hade ingen aning om det

Inte lätt att veta. Jag kanske hänger för mycket på Facebook eftersom jag vet det :P Gruppen är enbart till för den som är opererad dessutom så där borde det finnas gott om kunskap och erfarenhet

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...