Jump to content

”Margarin är inget substitut för smör”


Recommended Posts

0d6a432f36c8effd7b5cf0714f427f5ded497fa44f475b9add3148a0a4745bd5

Det spelar ingen roll att det är den värsta smörbristen i Frankrike sedan kriget, bagare vägrar ändå att använda den processade produkten margarin i sina originalrecept.

Varför? Av den enkla anledningen att det skulle vara oprofessionellt att ändra de utsökta recepten. Margarin smakar helt enkelt illa jämfört med riktigt smör. Det finns dessutom ingen anledning att undvika det av hälsoskäl:

Nedgången i produktionen kom samtidigt som smör återigen blev populärare i västvärlden, forskning pekar också på att mättat fett – som länge kopplats till hjärtsjukdom – inte är så skadligt som man trott.

”Återupprättelsen för animaliska fetter har orsakat en explosionsartad efterfrågan på smör i hela världen,” säger Gerard Calbrix, ekonom vid the Association of French Dairy Producers.

The Local: ‘Worst since the war’: Just how bad is France’s butter shortage?

Tidigare

Australien hotas av smörbrist

Smörbrist i Europa

Recept med smör

Video om fett

 

Inlägget ”Margarin är inget substitut för smör” dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...