Jump to content

Sugen på pasta? Det är smaklökarnas fel!


Recommended Posts

complex-carbs-delicious-pasta_1024

Har du svårt att motstå en andra portion av pasta eller andra stärkelserika kolhydrater? Det kan vara dina smaklökars fel.

En ny studie pekar på att människor kan känna smaken av stärkelse, på samma sätt som man kan skilja mellan sött, salt, bittert, surt, fett och umami.

Dessutom är en större känslighet för smaken associerad med ett växande midjemått (möjligen på grund av att man äter mer kolhydrater).

Medan flera olika faktorer avgör hur fett lagras runt våra midjor, pekar studiens resultat på att förmågan att känna smaken av – och troligen njuta av – socker i form av stärkelse kan göra att det är svårare för vissa att kapa den extra bilringen.

Om du kämpar med kolhydratberoende är vårt bästa råd att hoppa över den typen av mat helt och hållet. Ta också en titt på våra videor nedan.

Tidigare

Anledningen till att det är svårt att sluta med socker

Åsa besegrade sitt matberoende

Sockerberoende

Om LCHF

Inlägget Sugen på pasta? Det är smaklökarnas fel! dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...