Jump to content

Socker i näsan ger lunginflammation


Erik 2

Recommended Posts

Hittade nåt intressant på sr.se från förra året. Att man hittat ett socker i näsan som lunginflammationsbakterierna sätter sig och festar på och växer av. 

Någon som vet nåt om "sockermolekylen sialinsyra" ? Har den någonting med vad vi äter att göra (relation till glukos, fruktos, galaktos ? Hur många andra bakteriesjukdomar finns det som egentligen handlar om att våra sötade kroppar utgör en fantastisk grogrund för bakterier att utvinna energi ur och växa bättre i ?

""Nu har forskare konstaterat varför pneumokock-bakterier framför allt infekterar oss människor, och inte andra djur.  Det är en speciell typ av socker i vår näsa, som gör att bakterien mer effektivt kan utvinna energi och växa bättre, enligt forskare från bland annat Karolinska institutet. Pneumokock-bakterier är den vanligaste orsaken till infektionssjukdomar i världen, och kan exempelvis orsaka både hjärnhinneinflammation och blodförgiftning. Länge har forskare undrat varför den framför allt drabbar oss människor. Genom att studera möss som hade den mänskliga formen av sockermolekylen sialinsyra, kunde forskarna se att de blev mer mottagliga mot pneumokock-bakterier jämfört med normala möss. Forskarna hoppas att den nya upptäckten så småningom ska kunna leda till mer effektiva pneumokockvaccin, som idag inte kan skydda mot alla typer av bakterien.""

Referens: "Streptococcus pneumoniae senses a human-like sialic acid profile via the response regulator CiaR", Karina Hentrich, Jonas Lofling, Anuj Pathak, Victor Nizet, Ajit Varki, Birgitta Henriques-Normark, Cell Host & Microbe, online 1 September 2016. ))

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6508424

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

16 minuter in i den här videon förklarar professor Tore Persson hur professor Emma Baker 2007 slog fast att vi har en luftvägströskel på B-Glu över 8mmol där vi som Tore P uttrycker det fungerar som en Agarplatta i luftvägarna...

https://www.youtube.com/watch?v=lFGuSWzmumE

Hela videon är sevärd pga det pedagogiska sätt Tore har tyvärr är Tore Persson inte med oss längre...

mLCHFh B-) .

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Ordet "sötnos" har plötsligt fått en negativ klang  :)

Funderar lite över att så många åldringar dör i lunginflammation som inte går att häva p g a bristande motståndskraft. Kan LCHF-are möjligen slippa sluta på det sättet...

  • Like 4
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

När man besöker en åldrad människa som ligger på sjukhus med lunginflammation, så har man med sig en chokladask eller ett par bakelser och söta vindruvor. Man påskyndar då döden, förstår man nu, efter Erik 2:s inlägg.  

  • Sad 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...