Jump to content

Periodisk fasta och recept


Marina Engström
 Share

Recommended Posts

Finns olika skolor. De som säger att upp till 50 kcal inte bryter fastan och de som säger all intag av föda stör fastan. Men det beror på vad fokus med fastan är. Om fokus är ett jämt blodsocker lär intag av rent fett inte påverka. Vid fastan händer en massa saker i levern (som man vill komma åt genom fastan) och intar man då föda som levern måste ta hand om, störs denna process. (Vilket är fallet även vid svart kaffe, så egentligen ska man låta bli saker med koffein i också). 

 

Jag kan tycka att om du inte äter kött och fågel, varför då göra en fejk-KÖTTfärsgratäng? Gör något annat istället? En god fiskgratäng? Någon grönsaksgratäng med en massa ägg och ost i? Eller bara ägg....

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Hej Marina, och välkommen till forumet.

Jag håller med Gladan. Det finns så många fantastiska recept utan kött och bacon. Det blir nog enklare om du väljer bland vegetariska LCHF-recept (eller recept med fisk) istället för att titta på recepten med kött och försöker modifiera.

Produkter som försöker efterlikna kött är inte alltid så LCHF-aktiga.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Beror på vilken skola du nu skall följa. Dr.Fung som botar diabetespatienter är ganska liberal och tillåter en skvätt mjölk, benbuljong mm för att motarbeta insulinresistens även fetkaffe förmodligen men en då bara en mindre skvätt kokosfett.

För den som vill maximera autofagi bör man inte ens dricka svart kaffe som innehåller spår av aminosyror. Då är alla kalorier no-no. Men för 16:8 gör det kanske inte så stor skillnad?

Fett kommer att stimulera homonet homostatin vilket motverkar glucagon och även ökningen av tillväxthormon. Fettkaffe bryter inte en fettfasta, men en ren fasta.

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Qourn ska vara ok inom LCHF, om jag förstått det hela rätt. Jag äter det inte själv, men den ska väl vara färsliknande? Bacon kan man hoppa över. Alternativt kan du utgå från recept på de råvaror du kan tänka dig att äta, som redan nämnts,  och strunta i att göra om köttrecept till något annat. :)

 

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...