Blogg-Postare Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Anna-Karin Quetel, kostexpert på Livsmedelsverket. Foto: SVT Sedan 1960 har konsumtionen av godis fördubblats och läskdrickandet har fyrdubblats. Samtidigt rör vi oss allt mindre, till exempel har barns skolresor med cykel minskat med närmare 50 procent mellan 1990 och 2015. Anna-Karin Quetel, nutritionist på Livsmedelsverket, menar att den här utvecklingen inte är hållbar: Det optimala tycker jag är att man till vardags undviker godis, läsk, bakverk och glass, och sparar det till helgen. För förskolan blir det då att man inte serverar det alls, utan låter de få den guldkanten på livet hemma på fredagar och lördagar. SVT: Därför bör förskolor skippa sockret SVT: Kostexpertens tre råd om godis Tidigare Gunhild Stordalen varnar för halloween Barnfetman ökar i världen SVT Plus: Har vi ätit socker i alla tider? Video om socker 29:24 31:44 Är alla kolhydrater lika skadliga?23:08Är alla kolhydrater desamma – eller är vissa former värre än andra? Är det ok att äta frukt? Intervju - Bitten Jonsson (del 1)13:12 59:31 37:12 Emily-Maguire-Sugar-Friend-or-Foe?-SD-201624:11 18:22 Mer LCHF för barn – att ge sina barn riktig mat Alla inlägg om mat till barn Inlägget Livsmedelsverket: Servera inget socker i förskola och skola dök först upp på Kostdoktorn. Visa hela artikeln Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.