Linen Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 Hur mycket är normalt att blodsockret stiger efter en måltid med kolhydrater?? Jag undrar eftersom jag måste ibland äta samma mat som en patient med Anorexia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas Eenfeldt Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 Det beror mycket på (mängd och typ av kolhydrater samt om man tränat/fastat innan osv.). Två timmar efter en måltid bör blodsockret ha sjunkit till i storleksordningen 8,7 (mätt i fingertoppen) för att ses som friskt och normalt. Det är gränsen man använder vid standardiserade glukosbelastningar. Dock kan det gå upp något högre innan dess. Mer här: http://www.kostdoktorn.se/diabetes/blodsocker-och-diabetes/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leopold Roos Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Är glykogendepån tömd verkar det inte höja blodsockret lika mycket som när man ätit kolhydrater dagar innan.http://forum.kostdoktorn.se/topic/122-kumulativt-blodsocker-varf%C3%B6r-tycks-kh-hanteras-bra-i-b%C3%B6rjan/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.