Jump to content

Världsdiabetesdagen


Recommended Posts

1200px-World_Diabetes_Day_logo.svg

Den 14 november infaller Världsdiabetesdagen, en dag som för varje år får allt mer uppmärksamhet. Fullt begripligt med tanke på den skenande diabetesepidemi världen befinner sig i. Typ 2-diabetes ökar kraftigt globalt samtidigt som Sverige är ett av de länder med högst antal insjuknande i typ 1-diabetes.

Nytt för i år är att dagen uppmärksammas på TV i en direktsänd diabetesgala. Syftet är att samla in så mycket pengar som möjligt till forskning samt att sprida kunskap om sjukdomen.

Diabetesförbundet informerar:

Världsdiabetesdagen, eller World Diabetes Day, startades efter ett initiativ av International Diabetes Federation (IDF) och WHO 1991 för att uppmärksamma att diabetes ökar stort i världen. Från och med 2007 är också FN med i arbetet att bekämpa ökningen av sjukdomen.

Den 20 december 2006 antog FN en resolution där diabetes lyftes som ett hot mot den globala hälsan. Unikt – eftersom det är den första icke smittsamma sjukdomen som får den statusen. Genom resolutionen pekar FN på allvaret i den pandemiska utbredningen av sjukdomen i världen och manar nationerna att agera för att öka kunskapen om och bromsa utvecklingen av diabetes.

Diabetesförbundet: Världsdiabetesdagen 2017

En kostomläggning till LCHF kan utgöra ett mycket kraftfullt verktyg när det gäller att hantera diabetes av alla typer. Tror du att det kommer att beröras på galan? Får kostbehandling av diabetes tillräckligt mycket uppmärksamhet? Vill du veta mer om hur du normaliserar ditt blodsocker och reverserar typ 2-diabetes eller hanterar typ 1-diabetes med hjälp av LCHF? Ta en titt på länkar och video nedan.

Video om diabetes

Mer

Så kan du normalisera ditt blodsocker

LCHF för nybörjare

Alla inlägg om diabetes

Inlägget Världsdiabetesdagen dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...