Jump to content

Julafton och Lchf


Recommended Posts

Hej

Jag är redd at jag skall komma ut ur ketos, när det är så mycket mat på bordet. Her i Norge äter vi ribbe, jul korv, medisterbullar med sås, lingonsylt. Nå har jag åtit veckomeny och inte varit hungrig. Det är het magiskt. Men jag undrar hur jag skall ta meg ur aftonen. Min mann och jag skall vara hemma med min svägerfar och svägermor, och min moder. 

Hvad kan jag gjöra?   Och är det flera som är ängstliga?

Tack för svar <3

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Men ribbe är ju perfekt! I alla fall som jag åt den för nån vecka sen när jag var en vända till Vestlandet. :) Korv är svårare att ha koll på, där kan det finnas socker men om du tar lite borde det kunna funka. Nu vet jag inte om norrmän är lika dåliga som svenskar på grönsaker på jul, annars kan du öka den delen lite. Den stora risken är nog efterrätten... Kanske du kan ha med dig väldigt mörk choklad? Säg att du bantar men vill unna dig något i alla fall! ;) Det svåra är att inte börja... 
Jag ska göra ischoklad i helgen på 85%:ig choklad. Tänkte stoppa i nån hasselnöt/jordnöt så blir de lite roligare.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 timmar sedan, MariaF sade:

Men ribbe är ju perfekt! I alla fall som jag åt den för nån vecka sen när jag var en vända till Vestlandet. :) Korv är svårare att ha koll på, där kan det finnas socker men om du tar lite borde det kunna funka. Nu vet jag inte om norrmän är lika dåliga som svenskar på grönsaker på jul, annars kan du öka den delen lite. Den stora risken är nog efterrätten... Kanske du kan ha med dig väldigt mörk choklad? Säg att du bantar men vill unna dig något i alla fall! ;) Det svåra är att inte börja... 
Jag ska göra ischoklad i helgen på 85%:ig choklad. Tänkte stoppa i nån hasselnöt/jordnöt så blir de lite roligare.

Är receptet på ischoklad her inne? Tack så mycket Maria 

 

Link to comment
Share on other sites

Ischoklad består väl egentligen bara av lika delar kokosfett och choklad som smälts i vattenbad och hälls i små metallformar. Jag modifierar lite, har mer choklad än kokosfett och stoppar i lite nötter (hackade eller hela, olika sorter...). Det finns ett recept nånstans i forumet med ägg i också för då ”kryper” inte chokladen ut ur formen (det blir lätt som rinn utan att man överfyllt formen) men jag tycker det funkar bra genom att ta lite mer choklad än fett. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...