Jump to content

Julklappstips: LCHF-böcker


Recommended Posts

book-1667828_1920

Dags att köpa juklappar? Flera nya och intressanta böcker på LCHF-tema har utkommit under hösten. Ett axplock av nyutkommet:

vardagsgott-3Anne Aobadia: Vardagsgott!

Här bjuder Anne Aobadia på 52 av sina bästa lågkolhydratrecept både gamla godingar och helt nya favoriter. Det är smarta och prisvärda vardagsrätter med mycket matkärlek. Middagar, som gör hela familjen glad, tack vare härliga smaker och minimal insats i köket. I Vardagsgott! ingår idel pålitliga råvaror som smör, ägg, köttfärs, fisk, kyckling och fräscha grönsaker. Inget krångel! För det ska vara enkelt att förgylla sin vardag.Recepten är dessutom fria från socker, gluten och onödiga tillsatser. En riktigt nyttig bonus!

diabeteskokboken-for-manBirgitta Höglund och Lars-Erik Litsfeldt: Diabeteskokboken för män

Alltför länge har distingerade gentlemän med och utan diabetes typ 2 lidit brist på en kokbok värd namnet. Men nu är den här, helt fri från tallriksmodellen och fräscha sallader. Det är nämligen inte fettet som är farligt det är socker och andra snabba kolhydrater vi ska undvika. Här får du hand­ fasta tips på hur du sänker ditt blodsocker och samtidigt äter gott. Lars-­Erik Litsfeldt, mångårig skribent i ämnet diabetes och mat, har tillsammans med kocken Birgitta Höglund skapat en kokbok full av recept som får snålvattnet att rinna till. Ät, njut och få bättre värden på kuppen!

det-stora-mataventyret-2Fanny Lindqvist: Det stora matäventyret

Det stora matäventyret av Fanny Lindkvist, kostrådgivare, är en lite speciell kokbok. Alla recept är nämligen helt fria från gluten, mjölk och socker, samt påfallande kolhydratsnåla. Det innebär att ingredienser som kokosmjölk, mandelmjöl, pofiber och fiberhusk ofta förekommer i recepten, medan potatis och vanligt mjöl lyser med sin frånvaro. Kanske just därför känns många av recepten påfallande nyskapande och annorlunda, till exempel blomkålspizza och fiskburgare med broccolimos.

matfilosophieSophie Cronquist: Matfilosophie

Matbloggaren och receptkreatören Sophie Cronquist driver bloggen ekofilosophie.com, en recept- och inspirationsblogg med fokus på lågkolhydratkost och hälsa. Hennes mat är färgstark, fräsch och fantasifull. Fokus ligger på ren mat utan tillsatser och med sparsamt användande av mejeriprodukter.

sluta-banta-ga-ner-i-viktAnna Hallén Buitenhuis: Sluta banta, gå ner i vikt

Du har försökt allt och alla metoder, men inget fungerar?
Du vet hur du ska äta men gör inte det du har tänkt dig?
Du tappar greppet och börjar om igen och igen, på en måndag?
Om och om igen, med nya tuffare och striktare metoder?

…idag är det din tur att lyckas. Unna dig att lyckas en gång för alla. Denna gång med kunskap och vänlighet mot dig själv. Inte som tidigare med striktare, hårdare och bestraffning. Lär dig att äta tryggt, gott och avslappnat och gå ner i vikt.

Om baljväxter kan ingå i LCHF eller ej har diskuterats livligt på olika forum under hösten. Trenden med bönor har i alla fall givit upphov till ett ett par kokböcker, där bönor kombineras med mer traditionell LCHF-kost:

lat-bonor-forandra-ditt-liv—kokbokenLars-Erik Litsfeldt, Patrik Olsson, Birgitta Höglund: Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken

Recepten har tagits fram för att visa att även traditionella högkolhydraträtter som bröd, smoothies och energibars kan omvandlas till riktigt hälsosamma och sockerfria alternativ med hjälp av bönor, kikärtor och linser. Många av recepten i boken är sprungna ur grönsakslandet.

skona-bona-33-enkla-recept-plus-allt-om-bonans-dolda-superkraftMonique Le Roux Svalberg: Sköna böna : 33 enkla recept plus allt om bönans dolda superkraft

Varför har bönan plötsligt blivit så populär? I Sköna böna får du svaret och dessutom 33 enkla recept på bönrätter till frukost, mellanmål, lunch och middag. Ny forskning och beprövade erfarenheter visar att bönan sänker blodsockernivån, ökar mättnadskänslan, underlättar viktnedgång och minskar klimakteriebesvären hos många kvinnor. I boken får du veta allt om bönans dolda superkraft, resistent stärkelse, och varför den främjar din tarmflora och ditt allmänna välbefinnande.

Mer

Kostdoktorns receptsamling

LCHF för nybörjare

Inlägget Julklappstips: LCHF-böcker dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...