Jump to content

Ökande efterfrågan på gräsbetat kött förändrar industrin


Blogg-Postare
 Share

Recommended Posts

grass-fed-beef

Försäljningen av gräsbetat nötkött ökar kraftigt när konsumenterna fortsätter att efterfråga det hälsosammare och mer etiskt producerade köttet.

Kan det vara rörelsen som förspråkar riktig LCHF-mat som påverkar? Förmodligen. Oavsett är det goda nyheter för miljön:

Att låta nötkreatur beta gräs under hela sina liv kostar både tid och pengar. Men många jordbrukare och andra förespråkare menar att den här processen handlar om mer än hållbarhet — som bara handlar om att förebygga försämring — den kan faktiskt förnya marken.

I en studie från 2016, under ledning av miljöforskaren Richard Teague vid Texas A&M University, menar man att om jordmånens kol läggs till ekvationen, resulterar gräsbetat nötkött som produceras genom att man roterar betesmarkerna i mindre växthusgaser än uppfödning av nötkreatur på spannmål.

Star Tribune: Rise of grass-fed meat forces industry to shift

Gräsbetesdjur och vår miljö

Tidigare

Kan LCHF vara till hjälp när det gäller klimatfrågan?

Är LCHF dåligt för miljön?

Inlägget Ökande efterfrågan på gräsbetat kött förändrar industrin dök först upp på Kostdoktorn.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...