Jump to content

LCHF och flygresa


Ringduva

Recommended Posts

Kokta ägg, opsies, kalla färsbiffar, ost, korv, salami mm mm  :)

 

Jag har tom fryst ner smör och kokosfett och tagit med mig. När det är dags för avresa slår jag lite tidningspapper kring paketen och lägger i en lite mjuk frysväska med en kylklamp. Har gjort så här när jag rest till Mallorca, och det är fortfarande fryst när jag kommer fram!

Link to comment
Share on other sites

Flyger till Kanarieöarna på torsdag. Frågan är om man FÅR ta med mat genom tullen. Någon som vet? Tänkte söka lite på nätet om det men bekvämt om nån här har ett svar. Man kunde beställa glutenfritt, laktosfritt, diabetsvänligt och veg. Eftersom jag är mest försiktig med socker så provar jag med dia. Ska bli intressant och se vad jag får. Men att ringa flygbolaget var ju en bra idé. Testas nästa gång!

Link to comment
Share on other sites

Vi gjorde en 35-timmars resa i höstas men redan i Köpenhamn beslagtogs den ena kylklampen. Vätska, ni vet! Av någon anledning klarade sig den andra exakt likadana ända till andra sidan jordklotet trots massor av säkerhetskontroller. :-)  I det incheckade bagaget fungerar det förstås med kylklampar.

Eftersom vi flög reguljärt serverades vi mycket mat och kunde äta en hel del av den inkl dricka rödvin förstås. Dessutom behöver man inte äta i tid och otid när man äter LCHF, vilket innebar att vi t o m hade kvar av den medhavda matsäcken när vi anlände till detinationen.

 

Det är inga problem att komma genom tullen inkl säkerhetskontroll med mat, så länge det är fast föda utan vätska.

Däremot kan det vara problem vid charterresor där det ibland står att medhavd mat inte får ätas på planet. De vill ju sälja sin plastförpackade s k mat. Då får man "smyga"!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...