Petra183 Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Vill bara tipsa om att Annlies Schönecks klassiska bok Mjölksyrejäsning av grönsaker finns att ladda ner i form av en gratis PDF-fil. Lite osäker på utgivningsåret, men den andas både 1970-tal och hängivenhet för ämnet. Allt är inte LCHF, men det finns flera recept som man kan använda sig av. http://sem.e0.se/ebutiken/ekonomisk-litteratur/mjolksyrejasning-a-schoneck/ 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kickilotta Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Tack Petra, vilken bra och trevlig skrift om nyttan av att äta syrad mat. Mycket bra beskrivningar om tillvägagångssättet. Jag tar ett citat ur skriften - I en rapport från institutionen för mikrobiologi vid Ultuna lantbrukshögskola skriver Sven Lindgren: ”En anledning till att mjölksyrebakterierna inte används itigare inom olika medicinska behandlingsformer för att häva infektioner kan vara, att landvinningar som erhållits under 30- och 40-talen föll i glömska, när antibiotikaterapin slog igenom. Samtidigt möter man idag generellt sett en stor skepsis mot mikroorganis- mer: samtliga betraktas som smittokällor. Det är en förhoppning att dagens ekologiskt inriktade forskning kommer att öka förståelsen för den naturliga associering (det naturliga nära samband) som mikroorganismer har till vävnader av olika slag. Med de antagonistiska egenskaper som påvisats hos de slemhinneassocierade mjölksyrebakterierna nns det säkert stora möjligheter att med konventionella meto- der arbeta vidare inom den kliniska infektionsbekämp- ningen.” 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.