Jump to content

”Jag har lärt mig så mycket om hur kroppen fungerar”


Recommended Posts

Patties-1600×1067

Efter LCHF-utmaningen är Sally fem kilo lättare och och övertygad om att hon kommer att hålla sig till den här smakliga kosten för all framtid. Här delar hon med sig av hur det var att släppa fettskräcken:

Mejlet, översatt från engelska

Jag älskade utmaningen – och tre veckor senare (jag var så ivrig att börja att jag inte kunde vänta till söndagen, jag läste alla instruktioner och började på direkten) mår jag fantastiskt bra. De första dagarna var de svåraste. Jag hade kraftig huvudvärk, sötsug, sömnlösa nätter och hjärtklappning. Men så, plötsligt, föll allt på plats.

Jag fick verkligen bita ihop för att lyckas steka mina färsbiffar i smör den där första gången, men jag är glad att jag gjorde det – de smakade fantastiskt!
Jag är ett barn av den fettskrämda eran och att äta fullfeta ostar och grädde – och SMÖR (!) igen (det jag förvägrat mig själv i åratal) var överväldigande och lite skrämmande. Jag fick verkligen bita ihop för att lyckas steka mina färsbiffar i smör den där första gången, men jag är glad att jag gjorde det – de smakade fantastiskt!

Inom en vecka upptäckte jag att jag helt naturligt ägnade mig åt periodisk fasta 16:8. Jag har egentligen aldrig varit hungrig på morgonen, men alltid tvingat mig själv att äta någonting, du vet, ”frukosten är dagens viktigaste måltid…” och allt det där.

Att få kunskapen om att jag inte behöver äta om jag inte vill var en stor lättnad. Jag har alltså ätit två måltider per dag (med något enstaka glas vin) utan smärtor av hunger, knappast något sötsug och jag har gått ner fem kilo, nästan utan att försöka. Först när man har prövat vet man.

Jag vill också berätta att jag har sett alla filmer och föreläsningar av läkare på medlemssidorna och det var en sann ögonöppnare. Jag arbetar inte inom sjukvården och trots att en del av vokabulären gick över huvudet på mig lärde jag mig så mycket om hur kroppen fungerar – och varför den fungerar som den gör – och att tänka på vad jag gjort mot min kropp i alla dessa år får mig att rysa!! (jag är 58 år). Föreläsningarna var avgörande för mig.

Så – här är jag nu. Det här känns redan så ”rätt” för mig. De flesta runtomkring mig verkar naturligtvis tro att jag tappat greppet, men de kommer väl att vänja sig. Eller ännu bättre – göra som jag. Jag kommer verkligen att sprida kunskapen.

Sally

Kommentar

Grattis till dina stora framgångar, Sally, och lycka till på din fortsatta resa! ?

Kom igång

Vill du göra det Sally har gjort? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt splitternya verktyg Kostdoktorns veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Video om viktnedgång

Video om grunderna i LCHF

Stöd Kostdoktorn

Vill du ge ditt stöd till Kostdoktorn och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Gratis provmånad

Fler framgångshistorier

Ta del av över 600 framgångshistorier.

VivecaNatalieHelen

Vill du också inspirera?

Har du en framgångshistoria att dela med dig av här? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till annika@kostdoktorn.se. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är OK att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa.

Inlägget ”Jag har lärt mig så mycket om hur kroppen fungerar” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...