Popular Post kickilotta Posted January 12, 2018 Popular Post Share Posted January 12, 2018 ????Tips om hur man själv gör ghee - smörolja på ett enkelt sätt.???? Man slipper alla mjölkproteiner och mjölksockret, laktosen, i smöret när det har blivit ghee/smörolja. Det blir lättrinnande och passar bra till all matlagning - det bränns inte heller på samma sätt som det vanliga smöret. Jag gör på 1 kg smör åt gången och förvarar oljan i en stor glasburk med lock. Ghee har lång hållbarhet även vid rumstemperatur, jag hat den framme nära spisen. ??? Jag gjorde ghee i ugnen för första gången häromdagen. Det gick ganska fort och var otroligt smidigt! Googla på "ghee i ugn" så får ni veta hur man gör. - Ett annat tips - när oljan och proteinerna är skilda åt så är det ofta att det blir smörolja kvar i proteinslatten. / Gör så här då: Häll slatten med olja- protein i en skål eller mugg med vida kanter. Ställ in i kylen några timmar. Då har oljan stelnat men proteinet är rinnande dvs det har skiljts åt. Ta smörkakan och skölj den snabbt i rinnande kallt vatten så alla proteinrester kommer bort. Nu har du fått ut all ren o fin smörolja och slänger det blöta vita proteinet. Lätt som en plätt! ???? 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.