Jump to content

Bacon utan E-ämnen


napoleon
 Share

Recommended Posts

Jag köper bacon i storpack och slänger på pannan som det är. Jag resoner som att inandas man smutsig storstadsluft, lär inte litet kemikalier i bacon bidra till så mycket extra. Speciellt nu när hela nitrit/nitrat-farligheten också verkar vara mer eller mindre en myt.

 

Hur gör ni med grönsakerna som tycks vara farligare än bacon med de moderna teorierna ?  Det går ju inte få tag på annat än utländska grönsaker så här års. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det som jag upplever som lite tråkigt är att det inte längre är så lätt att få tag i bacon som är rökt på riktigt.

De flesta tillverkare verkar använda sig av rökaromer istället, tycker inte det känns helt okej, även om det kanske inte är farligt på något vis. 

 

Det är därför som jag köper färsk sida istället och skivar och steker.

 

Funderar på att bygga mig en egen rök och röka hela baconsidor, när jag får tid.

 

Fick prova på det hos en släktning i somras, baconsidan hängde inne i röken hela dagen,

sen hade vi otroligt gott bacon, men det blev fort uppätet!

 

Ja, jag har också funderat på hur svårt det skulle vara att röka egen bacon! Eftersom du har sett en sån rök, vad krävs?

Link to comment
Share on other sites

Jag har ibland köpt uppskivat rökt fläsk i charken. Det har varit triktigt rökt fläsk utan tillsatser. jättegott och dubbelt så dyrt som vanligt (ca 200 kr/kg). Det är det värt.

Häromveckan köpte jag två skivor kobebiff för 647 kr (1300kr/kg), det var jättegott och fett. Men var det värt 1300kr/kg, det vete tusan!

Link to comment
Share on other sites

Jag köper bacon i storpack och slänger på pannan som det är. Jag resoner som att inandas man smutsig storstadsluft, lär inte litet kemikalier i bacon bidra till så mycket extra. Speciellt nu när hela nitrit/nitrat-farligheten också verkar vara mer eller mindre en myt.

 

Hur gör ni med grönsakerna som tycks vara farligare än bacon med de moderna teorierna ?  Det går ju inte få tag på annat än utländska grönsaker så här års. 

Vi använder mycket frysta grönsaker som bas i vardagen så här under vintern. Då kan man fortfarande köpa svenskt och/eller ekologiskt och till vettigt pris. En annan fördel är att det alltid kan finnas ett litet lager hemma och att man aldrig behöver slänga något som blivit dåligt.

Vad gäller färska grönsaker så blir det mycket kål — vitkål är basen, men även grönkål, savoykål och brysselkål. Även dessa går att köpa svenska mitt i vintern. :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...