Blogg-Postare Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 Epidemin av Alzheimers sjukdom länkas allt mer till vår västerländska kost, rik på snabba kolhydrater. Potentiellt innebär detta att man skulle kunna förebygga sjukdomen genom att lägga om sin kost till en med mindre mängd kolhydrater. Här är ytterligare en studie som visar på det nära sambandet mellan höga blodsockernivåer och tidiga symtom på demens: En longitudinell studie, publicerad på torsdagen i skriften Diabetologia, följde 5189 personer i över 10 års tid och fann att personer med högt blodsocker hade en snabbare försämring av den kognitiva förmågan än de med normala blodsocker — oavsett om blodsockernivåerna var diabetiska. Med andra ord, ju högre blodsocker, desto snabbare försämrades den kognitiva förmågan. The Atlantic: The startling link between sugar and Alzheimer’s Video om socker 29:24 31:44 Intervju - Bitten Jonsson (del 1)13:12 Är alla kolhydrater lika skadliga?23:08Är alla kolhydrater desamma – eller är vissa former värre än andra? Är det ok att äta frukt? 59:31 37:12 Emily-Maguire-Sugar-Friend-or-Foe?-SD-201624:11 18:22Intervju med Ann Fernholm om vilken påverkan socker har på vår hälsa. Läs mer om metabolt syndrom: http://www.kostdoktorn.se/metabolt-syndrom Länk till Ann Fernholms blogg: http://www.ettsotareblod.se Tidigare Tio tips för en friskare hjärna Ny översiktsartikel: Ketogen kost och psykiatriska tillstånd Inlägget Länken mellan kolhydratrik kost och Alzheimers dök först upp på Diet Doctor. Visa hela artikeln Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.