Petra183 Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Den opastöriserade surkål som finns i 500 g plastpåsar i mataffärernas grönsakskyl innehåller vanligtvis konserveringsmedel. Någon som vet om konserveringsmedlet påverkar mjölksyrabakterierna? Svenska Tistelvinds är såvitt jag vet utan konserveringsmedel och det kan även finnas mjölksyrade produkter från andra mindre producenter. Den surkål som står ute på hyllorna i affären brukar vara pastöriserad. Jag brukar syra själv, men ibland kan det vara skönt att köpa något färdigt. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefpahl Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Den ekologiska i plastpåsar som säljs på ICA innehåller inte konserveringsmedel, men citronsyra för att färgen inte ska mörkna. Den är inte pastöriserad heller. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Biochemist Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Beror helt på vilket konserveringsmedel det är. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.