Jump to content

”Det är otroligt att det kunde vara så här lätt”


Recommended Posts

calvin-400×535

Calvin

Kan LCHF hjälpa dig att sluta med alla läkemedel för din diabetes, på bara tre veckor? Hjälpa dig att hålla vikten utan problem? Och göra att du mår bättre än någonsin vid 61 års ålder?

Här är Calvins fantastiska berättelse:

Jag har varit överviktig i åratal – men jag gjorde stora förändringar i min kost och började gå ner mycket i vikt. Jag lyckades gå ner 64 kilo – och tyckte att det gick bra – men en av förändringarna jag gjorde var att äta mycket frukt – och trots att jag drack mycket mindre läsk var socker ändå en stor del av min kost.

På grund av viktnedgången tyckte jag att det gick bra, men jag var trött hela tiden – mina fötter gjorde ont, min mun var hela tiden torr – och jag hade värk i mina knän. Vad är meningen med att gå ner i vikt, om man ändå känner sig som ett vrak?

Nyligen gick jag till doktorn – och eftersom jag inte hade lämnat några prover på länge tyckte de att det var dags för en kontroll.

Resultaten var skrämmande! Mitt blodsocker låg på 26.6 mmol/L!

Jag blev kallad till återbesök på läkarmottagningen – och fick diagnosen typ 2-diabetes och fick höra att jag löpte hög risk för att råka ut för hjärtinfarkt, diabeteskoma och till och med amputation – om jag inte började med läkemedel omgående. Så, jag började med tre sprutor snabbverkande insulin plus en spruta till natten, två tabletter Metformin varje dag och en tablett Glimepiride till natten. Jag kontrollerade mitt blodsocker tre eller fyra gånger per dag.

Vid mitt första besök hos endokrinologen lärde jag mig att övriga negativa effekter på min hälsa alla orsakades av mitt höga intag av socker och stärkelse. Jag blev chockerad – över att frukt och stärkelse höll på att döda mig – och dömde mig själv till ett liv med insulinsprutor för att kontrollera sjukdomen. Jag slutade omedelbart att äta frukt.

Insulinet fungerade – mitt blodsocker gick ner under den första veckan – men jag började öka i vikt på grund av insulinet.

Jag ville inte att svaret på mina problem skulle vara sprutor och tabletter.

Men jag visste inte vad jag skulle göra för att lösa situationen – och jag bad till gud för ett svar – och lördagen därefter snubblade jag över DietDoctor.com.

Jag blev så imponerad av det jag såg – jag bestämde mig för att genomföra tvåveckorsutmaningen – och resultaten har varit fantastiska.

På några dagar blev jag av med det snabbverkande insulinet – och i slutet av veckan långtidsinsulinet.

Veckan därpå tog jag bort Glimepirid helt och hållet och jag tog bara en halv Metformintablett två gånger om dagen. Innan tre veckor hade gått var jag av med alla läkemedel för min diabetes!!!

Det här var fantastiska nyheter, men det var inte allt. Min torra mun och smärtan i mina knän försvann helt. Jag känner fortfarande av mina fötter ibland – men inte alls som tidigare och min energi är enorm. Jag vaknar omedelbart nu – och behöver inte koffein eller socker för att komma igång på morgonen. Inget mer socker, ingen mer stärkelse, inga konstgjorda sötningsmedel (eller kalorisnåla energidrycker för att hålla mig igång). Min mentala skräpa har varit fantastisk – jag kommer till jobber tidigare, får mer gjort under dagen – och behöver inte ta med mig arbete hem. Jag planerar att börja träna – inte för att gå ner i vikt – utan för att öka min styrka och flexibilitet. FANTASTISKT!!!!

Vid 61 års ålder mår jag bättre än jag gjorde vi 30. Jag går långsamt ner i vikt (jag behövde lyssna på De 5 vanligaste misstagen på LCHF för att komma på rätt spår – att äta mer fett är bara så svårt att ta till sig efter att ha fått höra i så många år att det är ohälsosamt). Min vikt har inte förändrats mycket, men jag har gått ner en skjortstorlek och känner mig i bättre form.

Allt detta genom att strunta i de konventionella råden och inse att jag kan äta fantastisk mat.

Jag äter ägg varje morgon, till lunch äter jag antingen rester från mina Diet Doctor-recept eller hårdkokta ägg. Till middag har jag hållit mig strikt till Diet Doctors veckomenyer – även om jag trodde att jag inte skulle tycka om allt (men när socker och stärkelse lämnade min kropp tycktes smaklökarna förändras – och än så länge har jag älskat all mat).

Jag dricker dessutom en kopp buljong (en eller två gånger per dag). Ibland hoppar jag över lunch eller frukost – och dricker bara en kopp buljong (och om jag blir nöjd med det väntar jag tills jag blir hungrig). Fasta (har jag erfarit) betyder inte hunger – jag är inte längre en slav under klockan när det handlar om att äta.

Min fru (som är i fin form) tycker om maten väldigt mycket – hon äter den tillsammans med mig.

Det krävs lite disciplin – men nu har jag en plan som fungerar för mig – och jag tänker mig att det här blir en förändring för livet.

Från en blodsockernivå på 26,6 mmol/L – tre veckor senare är mitt värde fastande 5.5 mmol/L – utan tabletter och utan insulin.

Min läkare skickade ett meddelande om min fantastiska förbättring – som har förvånat alla – och sa “Du är en stjärna!!!”

Jag ser inte bara bättre ut – det är bara utsidan du ser – jag mår också mycket bättre – och det är otroligt att det kunde vara så lätt. Jag går fortfarande ner i vikt – men numera är jag sällan hungrig, äter inte mellanmål, känner mig som ”a million dollars” – och JAG ÄTER SMÖR OCH FETT.

När folk frågar hur jag mår – säger jag inte längre OK – numera säger jag ”FANTASTISKT!!!”

För mig är Diet Doctor sänd från ovan. Jag hade aldrig kunnat tro att man kan må så bra på så lite kolhydrater och så mycket fett – men det finns inget sätt att fuska med blodproverna – jag har läkt och blir friskare för varje dag som går. Mitt nästa mål är att komma i ännu bättre form – och att bli av med medicinen mot högt blodtryck.

Tack – du har hjälpt till att rädda mitt liv.

Hälsningar,
Calvin

Kommentar

Vi är glada att höra att det går så bra för dig, Calvin!

Kom igång

Vill du göra det Calvin har gjort? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt splitternya verktyg Kostdoktorns veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Video om viktnedgång

 • De 5 bästa tipsen för vikten
  15:53
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Styrkan med 7 dagar fasta - Dr Jason Fung
  03:34
 • Hur insulin styr din vikt
  14:39
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  08:57
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • My Big Fat Diet
  My Big Fat Diet42:31
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Dr. Jason Fung - What To Do Instead of Counting Calories (Vail 2016)
  16:02
 • Så halverade Tommy sin vikt
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  03:14
 • Stephanie Dodier - 100 Pounds Gone Without Calorie Counting (LCC 2016)
  24:12
 • Handlar fetma om dålig karaktär eller dålig mat?
  05:36
 • Lynne Daniel Ivey - Success story (1080p)
  31:06
 • Fungerar LCHF i längden?
  Fungerar LCHF i längden?16:13Är strikt LCHF hållbart i längden? I så fall, hur gör man?
 • Intervju med Jason Fung
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Dr Jason Fung - Måste man räkna kalorier för att gå ner i vikt? (Vail 2016)
  10:22
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • Dr. Jason Fung - The Cause of Obesity (Vail 2016)
  38:45
 • Dr. Ted Naiman - Is Obesity Caused by Insulin? (LCC 2016)
  25:27
 • Dr Eric Westman - Advanced Tips (LCC 2016)
  31:11
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • The Key to Obesity – Dr. Jason Fung-HD
  44:22
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma15:56Intervju med professorn, barnläkaren och fetmaforskaren Robert Lustig.

Video om typ 2-diabetes

 • Hur insulin styr din vikt
  14:39
 • My Big Fat Diet
  My Big Fat Diet42:31
 • Ett nytt paradigm för typ 2-diabetes
  Ett nytt paradigm för typ 2-diabetes29:59Vi behöver ett nytt sätt att se på och behandla typ 2-diabetes. Ett paradigm baserat på vetenskap som adresserar det verkliga problemet.
 • Intervju med Jason Fung
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • "Jag visste ingenting" – Tim Noakes
  28:53Hur den legendariska Tim Noakes, professor i tränings- och idrottsvetenskap, ändrade uppfattning om kolhydrater för hälsa och idrottsprestationer.
 • The Essential Problem with Type 2 Diabetes, Part 2 - Dr. Jason Fung
  05:13
 • Dr. Eric Westman - Presentation (SD 2016)
  45:59
 • En global matrevolution - Andreas Eenfeldt (Vail 2016)
  39:01
 • Andreas Eenfeldt - A Global Food Revolution (SD 2016)
  48:15
 • VIDEO: Treating the Symptoms or the Cause? - Part 4 of the diabetes course with Jason Fung
  VIDEO: Treating the Symptoms or the Cause? - Part 4 of the diabetes course with Jason Fung04:15
 • Hur du blir friskare från diabetes
  14:39
 • Mission: Reverse Diabetes
  Mission: Reverse Diabetes18:15Är det möjligt att reversera diabetes för 100 miljoner människor innan 2025? Här är vårt ambitiösaste videoprojekt hittills:
 • Diabetes Video Course Part 3
  Diabetes Video Course Part 309:32
 • Helping People with Type 2 Diabetes
  Helping People with Type 2 Diabetes32:31
 • Diabeteskursen Del 1 - Dr Jason Fung
  10:23
 • Success Story - Stephen Thompson SD 2016
  09:12
 • Kevin Benjamin - Framgångshistoria (Vail 2016)
  21:19
 • Interview 1 - Sarah Hallberg (Vail 2016)
  12:10
 • Så reverserar man typ 2-diabetes – Jay Wortman
  Så reverserar man typ 2-diabetes – Jay Wortman24:55
 • Jason Fung 2
  42:54
 • The low-carb program
  The low-carb program21:18Patienter som går med i programmet diabetes.co.uk får bra resultat. Men exakt vad är det? Vilka resultat kan folk förvänta sig?
 • Problemet med socker
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Ivor Cummins - Framingham and the Muddy Waters, part 1 (SD 2016)
  21:00

Stöd Diet Doctor

Vill du ge ditt stöd till Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Gratis provmånad

Fler framgångshistorier

Ta del av över 600 framgångshistorier.

VivecaNatalieHelen

Vill du också inspirera?

Har du en framgångshistoria att dela med dig av här? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till annika@kostdoktorn.se. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är OK att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa.

Inlägget ”Det är otroligt att det kunde vara så här lätt” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...