Sarah74 Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Jag brukar göra buljong på kycklingben men sist gjorde jag på nöt och det var stor skillnad, med nöt så vart det daller och det är ju bra men med kyckling blir det aldrig så. Min fråga, är kycklingbuljongen jag gör fortfarande nyttig? Sarah 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAnna Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Min kycklingbuljong blir som gelé. Jag använder ben från ekologisk kyckling och låter det koka hela natten (6-8 tim). 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koljoxen Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Min kycklingbuljong blir oxå alltid geleig. Jag gör efter Birgitta Höglunds recept. Ekokyckling som sjuder 8 timmar. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 1 timme sedan, Sarah74 sade: Jag brukar göra buljong på kycklingben men sist gjorde jag på nöt och det var stor skillnad, med nöt så vart det daller och det är ju bra men med kyckling blir det aldrig så. Min fråga, är kycklingbuljongen jag gör fortfarande nyttig? Sarah För mig är det tvärt om, hönsskrov/ben/annat slams från en hel kyckling/höna/tupp blir rena aladåben.. så jag slänger det mesta! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 1 timme sedan, Sarah74 sade: Jag brukar göra buljong på kycklingben men sist gjorde jag på nöt och det var stor skillnad, med nöt så vart det daller och det är ju bra men med kyckling blir det aldrig så. Min fråga, är kycklingbuljongen jag gör fortfarande nyttig? Sarah Det där har jag länge funderat på. Får samma resultat som dig med kyckling. Jag använder finfin ekokyckling och allt brosk, ben och skinn mm kommer med i koket samt jag har testat att koka olika länge men oftast 12 timmar, ibland har jag testat färre timmar ibland fler. Men den blir inte dallrig. Men god och visst är den supernyttig ändå. Men skulle gärna få den dallrig om det nu spelar roll. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fnutt Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Jag har ”läst någonstans” att olika nyttigheter fälls ut vid olika temperaturer, och att just geleigheten blir bäst när det bara får sjuda (inte koka). 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 40 minuter sedan, Zepp sade: För mig är det tvärt om, hönsskrov/ben/annat slams från en hel kyckling/höna/tupp blir rena aladåben.. så jag slänger det mesta! Jösses Amalia, vad är det du slänger? Buljongen? Skicka den till mig i så fall 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ethel Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 3 minuter sedan, Syster sade: Jösses Amalia, vad är det du slänger? Buljongen? Skicka den till mig i så fall Lite utanför här: Jag försökte mejla team kostdoctor på den angivna adressen "förnamn@dietdoctor.com. för att få ge lite beröm, men adressen godtogs inte. Vad gjorde jag för fel? Hjääälp! Ethel Loberg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 29 minuter sedan, Syster sade: Jösses Amalia, vad är det du slänger? Buljongen? Skicka den till mig i så fall Jag slänger skrovet och kokar lixom inte mer buljong än vad jag kan använda! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cleppa Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 2 timmar sedan, Ethel sade: Lite utanför här: Jag försökte mejla team kostdoctor på den angivna adressen "förnamn@dietdoctor.com. för att få ge lite beröm, men adressen godtogs inte. Vad gjorde jag för fel? Skrev du faktiskt förnamn@dietdoctor.com så kommer det nog inte fram utan du måste skriva någon av dom som jobbar hos dietdoctors förnamn... t ex johan@dietdoctor.com om nu johan jobbar där och det är honom du vill skriva till. Hoppas du förstår vad jag menar. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ethel Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 1 minut sedan, jesper sade: Skrev du faktiskt förnamn@dietdoctor.com så kommer det nog inte fram utan du måste skriva någon av dom som jobbar hos dietdoctors förnamn... t ex johan@dietdoctor.com om nu johan jobbar där och det är honom du vill skriva till. Hoppas du förstår vad jag menar. Tack Jesper! Ethel Loberg 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kickilotta Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 4 timmar sedan, Zepp sade: Jag slänger skrovet och kokar lixom inte mer buljong än vad jag kan använda! Tips till dig - koka skrovet länge med vatten så får du fin buljong. Jag silar upp buljongen i glasburkar som jag fyller till 75% och lägger i frysen och tar ut och använder till soppor o såser när jag behöver. Man får inte fylla fullt i burken för då fryser glasburken sönder eftersom volymen ökar ganska rejält på frusen vätska. Så väldigt gott o nyttigt. Man vill inte ha buljongtärningar längre.... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effie Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 8 timmar sedan, kickilotta sade: Man vill inte ha buljongtärningar längre.... Jag använder buljongtärningar. Jag fryser den buljong jag kokat I iskubslådan, och lägger dem I någon burk I frysen. Lätt att ta fram några stycken till en gryta. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra183 Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Om buljongen börjar dallra eller inte beror på hur mycket man reducerat den och hur kallt den stått enligt min erfarenhet. Reducerad buljong som förvarats på något kallt ställe i kylskåpet eller utomhus när det är nära noll dallrar. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelico Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 7 timmar sedan, Petra183 sade: Om buljongen börjar dallra eller inte beror på hur mycket man reducerat den och hur kallt den stått enligt min erfarenhet. Reducerad buljong som förvarats på något kallt ställe i kylskåpet eller utomhus när det är nära noll dallrar. Okej! Jag har inte reducerat så det får jag testa då! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAnna Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Men vaddå reducera? Det reduceras ju i och med att det kokar/sjuder i x antal timmar. Väl?! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kickilotta Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 1 minut sedan, iAnna sade: Men vaddå reducera? Det reduceras ju i och med att det kokar/sjuder i x antal timmar. Väl?! Samma tanke slog mig. Spelar väl ingen roll enl min mening om det dallrar eller inte? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.