Jump to content

”2017 var ett år som förändrade våra liv”


Recommended Posts

lisa-darren-1600×695

På bara ett år har Lisa och Darren gått ner 31 respektive 43 kilo och dessutom blivit av med många olika krämpor.

De har inte behövt gå hungriga eller känt att de försakat någonting. De följde helt enkelt LCHF. Här är deras inspirerande historia:

Mejlet, översatt från engelska

Bäste Dr Andreas,

De senaste 15 åren (sedan barnen föddes) har jag varit mycket fet och mycket ohälsosam. Jag har haft problem med värk i rygg och knän, daglig huvudvärk och migrän varje vecka, GERD, depression och jag var utmattad dygnet runt. Min man vägde också väldigt mycket, men mådde inte lika dåligt som jag gjorde. 23 december 2016 var jag mycket rädd och ororlig för att mina barn skulle växa upp och känna att de måster stanna hemma och ta hand om mig istället för att leva sina egna liv. Jag var också rädd för att jag skulle behöva hjälpen. Jag bad om vägledning, för allt jag försökte gav mig inte resultaten jag ville ha, jag var helt vilsen.

Svaret på mina böner var att jag läste i ett nyhetsbrev om dr Jason Fungs book — The Complete Guide to Fasting. Genom den boken hittade jag Diet Doctor. Jag blev medlem och 2 januari 2017 började vi med LCHF och periodisk fasta. Den dagen vägde jag 92 kilo till 150 cm. Min man vägde 135 kilo till sina 185 cm.

På bara ett par veckor märkte jag hur min energi ökade markant. Jag kände mig gladare och inte lika lättfrustrerad. Min migrän var borta. Även om vi inte hade gått ner i vikt började hälsovinsterna märkas och vi skulle ha fortsatt äta LCHF bara av den orsaken. Efter ytterligare några veckor hade min smärta i ryggen lindrats. Jag märkte också att det gick lättare att gå uppför trappor. I mars gick vi på långa promenader till parken och tillbaka. Jag kan inte beskriva hur stort det var för mig. Min man var också gladare, friskare och mer energisk. Det enda riktigt svåra var var att vänja mig av med Nexium, men 1 maj kunde jag säga att jag inte längre behövde någon medicin för min refluxsjukdom. Jag har bara behövt äta smärtstillande några få gånger sedan mitten av januari. Fantastiskt.

Hela familjen åkte på semester i november och jag kunde gå omkring på stridskeppet vi besökte, upp och ner för de stegliknande trapporna för att se allt som fanns att se. Jag promenerade runt och turistade tillsammans med min familj och det var så fantastiskt att veta att året innan hade jag bara suttit ner och väntat medan de gjorde allt det roliga.

2017 var ett år som förändrade våra liv och informationen vi får från er sida har varit avgörande. Jag tackar för att ni gör all den här informationen tillgänglig till en så överkomlig kostnad.

Idag, 3 januari 2018 – väger jag 61 kilo (fortfarande bara 150 cm lång) och min man väger 92 kilo. På ett år har vi gått ner 31 respektive 43 kilo. Vi äter när vi är hungriga och tills vi är mätta. Vi känner inte att vi försakar någonting. Vi har inget sötsug och vi blir inte “hangry”. Det här är vårt nya liv och vi ser fram emot året vi har framför oss.

Publicera gärna vår berättelse med bilder på din sida, i förhoppningen att det kan hjälpa någon annan.

Tack,

Lisa och Darren

Kommentar

Tack för att ni delar med er – det är så inspirerande att läsa om par som stöttar varandra på LCHF-resan

Kom igång

Vill du göra det Lisa och Darren har gjort? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt splitternya verktyg Kostdoktorns veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Video om viktnedgång

 • De 5 bästa tipsen för vikten
  De 5 bästa tipsen för vikten15:53Kämpar du med att gå ner i vikt även på LCHF? Här är våra 5 bästa tips på vad du kan göra.
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Styrkan med 7 dagar fasta - Dr Jason Fung
  03:34
 • Hur insulin styr din vikt
  14:39
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • My Big Fat Diet
  My Big Fat Diet42:31Vad skulle hända om en hel by av Kanadas ursprungsbefolkning gick tillbaka till att äta som de brukade? En högfetts och lågkolhydratkost baserad på riktig mat?
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Så halverade Tommy sin vikt
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  03:14
 • Stephanie Dodier - 100 Pounds Gone Without Calorie Counting (LCC 2016)
  24:12
 • Handlar fetma om dålig karaktär eller dålig mat?
  05:36
 • Lynne Daniel Ivey - Success story (1080p)
  31:06
 • Fungerar LCHF i längden?
  Fungerar LCHF i längden?16:13Är strikt LCHF hållbart i längden? I så fall, hur gör man?
 • Problemet med socker
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Dr. Jason Fung - What To Do Instead of Counting Calories (Vail 2016)
  16:02
 • Dr Jason Fung - Måste man räkna kalorier för att gå ner i vikt? (Vail 2016)
  10:22
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • Dr. Jason Fung - The Cause of Obesity (Vail 2016)
  38:45
 • Dr. Ted Naiman - Is Obesity Caused by Insulin? (LCC 2016)
  25:27
 • Dr Eric Westman - Advanced Tips (LCC 2016)
  31:11
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Fat Head Directors Cut
  Fat Head Directors Cut1:46:20
 • The Key to Obesity – Dr. Jason Fung-HD
  44:22

Stöd Diet Doctor

Vill du ge ditt stöd till Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Gratis provmånad

Fler framgångshistorier

Ta del av över 600 framgångshistorier.

VivecaNatalieHelen

Vill du också inspirera?

Har du en framgångshistoria att dela med dig av? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till annika@kostdoktorn.se. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är OK att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa.

Inlägget ”2017 var ett år som förändrade våra liv” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...