Jump to content

”Ökningen av ultraprocessat fuskkött”


Blogg-Postare
 Share

Recommended Posts

GettyImages-478007242-1600×968

Vi läser mycket i media om den potentiellt skadliga effekt industriellt producerat kött, mejeriprodukter och ägg kan ha på miljön. Kanske det är därför Quorn, tillverkare av köttliknande produkter, håller på att bli en miljardindustri. Men en nyligen publicerad artikel i The Guardian ställer en viktg fråga: vad är egentligen quorn?

Företaget marknadsför ett antal olika produkter med ”ett slugt bruk av tillsatser och hi-tech-ingredienser från livsmedelstillverkarens skafferi – fabriksframställda smakämnen och färgämnen, mjölkprotein, tapiocastärkelse, palmolja, ärtfiber, förtjockningsmedel, mjukgörare och så vidare.”

Vi har skrivit ett antal inlägg om de förmodade farorna med köttkonsumtion. En växande industri av ultra-processade köttersättningsprodukter som är mycket långt ifrån riktig mat är en oroande trend. Vi ska vara uppmärksamma på att bruket av ultra-processat fuskkött, fullt av tillsatser, är ett experiment och att vi ännu inte vet vad de långsiktiga effekterna är, oavsett och de är bra eller dåliga.

Medvetna konsumenter som vill värna om sin hälsa och miljön kan med fördel välja kött av god kvalitet från humant uppfödd boskap och fokusera på att äta riktig mat som verkligen ger kroppen näring. Som alltid, läs innehållsförteckningen och om du köper paketerad mat, sikta på produkter med så få ingredienser som bara möjligt.

Läs hela artikeln här:
The Guardian: The Quorn Revolution: The rise of ultra-processed fake meat

 

Video om riktig mat

  • LCHF och snabbmat
    LCHF och snabbmat10:28Kan man äta LCHF på snabbmatsrestauranger? Ivor Cummins och Bjarte Bakke besökte ett antal snabbmatsställen för att ta reda på det. Hur tror du att det gick?
  • Att göra LCHF gott och roligt
    Att göra LCHF gott och roligt13:24Lär dig att laga god keto-mat med Maria Emmerich!
  • Ketogen kost med färre grönsaker
    Ketogen kost med färre grönsaker17:26Kan du må bättre om du minskar på grönsaksintaget – eller skippar dem helt?
  • Mat för friska barn
    43:29Föreläsning med Monique Forslund från LCHF-Campingen i Säffle 2014. Monique Forslunds hemsida: www.lifezone.se
  • Intervju med Jenni Calihan
    12:50
  • Friskare med Paleo-kost
    13:29Intervju med Birgitta Höglund, författare till tre kokböcker och tidigare kock. Birgitta Höglunds Paleo-blogg: http://birgittahoglundspaleo.wordpress.com Birgitta Höglunds Mat-blogg: http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

Mer

LCHF för nybörjare

De åtta bästa tipsen för ett längre och lättare liv

”Ät riktig mat och förvisa det beige”

Inlägget ”Ökningen av ultraprocessat fuskkött” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...