Carl August Arge Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 Det är knappast många i detta forum som blir sjokkade eller ens förvånade över denna rubrik, men endá så fick det mig att stanna upp: "Va, är det verkligen så illa?" Ultra-processad "mat" kan väl definierats som "mat" som helt och hållet är ett konstruerat och fabriksgjort produkt. Vanligen med massor av socker, kemiska färger, smakämnen och innehållande en uppskov av kemiska tillsatser. Innehåller en lång lista ingredienser med svårtudtalade namn och vanligtvis kraftigt marknadsförda. Alltid inpackad i glittrande och fargstärk emballage. Ofta till X-träpris och gärna med anknutna lotterier & barnvänliga tävlingar. Tips: köp aldrig reklamerad "kost". Ordentlig mat behöver ingen hypad reklam Sverige antar jag ligger troligen på linje med Finland. Vi här är ju del av en världsrörelse som försöker verka motsatt. Finns något seriöst studie e.l. sum kan belysa åt vilket håll det går? Växer konsumtionen av ultra-processad "mat"? Eller håller "vi" på att vinna terräng? https://www.theguardian.com/science/2018/feb/02/ultra-processed-products-now-half-of-all-uk-family-food-purchases 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.