Elin Smestad Andreassen

Fat Head Pizza

Recommended Posts

Hej

Jag har lagat Fathead Pizza receptet här många ganger, och alltid bliver degen och fylningen törr. Jag fölger receptet, hvad är det jag gör fel?

Först tager jag fäskosten och riven ost och smälter tills sammans. (I en gryta) och jag tilsätter mandelmjöl, egg, vitvinsvinäger, salt. Derefter tager jag och blandar ihop alt til en deg.

Så när jag är fått i hop til deg, lägs degen på et bakpapper og et bakpapper ovan. då kävlar jag deg ut til jag får en fin fasong. jag tager av den ena papperet och prickar degen med en gaffel

och lägs den på en plåt . Jag har redan satt stekugnen på 220 grader och förstekar degen i 12 min. 

Fylningen är nötfärs, salt och peppar, i en panna och när degen är klar, brear jag ut tomatpure ovanpå och oregano, nötfärsen, och osten. Och sätter den tillbaka i stekugnen i 15 min.

Hvad gör jag fel? 

Tack för alla svaren jag får, jag är tacksam 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har gjort pizzan ett par gånger och det har blivit bra. Brukar ha olivolja i och värmer mozarellaost i micro, inte i gryta. Resultatet har dock varierat med vilken mozarellaost jag använt, bäst resultat med färdigriven mozarella. Ser att det bara står ost i receptet, jag kommer inte ihåg var jag läste att det skulle vara mozarellaost. 

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.