Jump to content

Vill du delta i en pågående studie om typ 2-diabetes?


Recommended Posts

GettyImages-681692620

 
Är du typ 2-diabetiker och har sänkt ditt HbA1c?

Jag träffade Victor Villalobos på årets konferens Low Carb Breckenridge. Han är forskare från University of California, Berkeley och söker efter personer med typ 2-diabetes som har lyckats sänka sitt blodsocker till normala nivåer. Victor själv har lyckats sänka sitt HbA1c till friska nivåer med hjälp av LCHF, studien är alltså mycket viktig för honom, personligen och professionellt.

Studien heter Diabetes Remission Project och syftar till att finna ett sätt att reversera typ 2-diabetes eller få sjukdomen att gå i remission. Vetenskapliga studier menar att det är sällsynt att diabetes går i remission, men Victor är väl bekant med livstilen LCHF och misstänker att det är en hel del av läsarna här på Diet Doctor som kan ha lyckats få sin diabetes i remission genom att lägga om kosten. Han bad oss hjälpa till med ett inlägg på sidan, för att hjälpa honom hitta deltagare till den här viktiga studien.

Victor söker personer med typ 2-diabetes som har lyckats hålla sitt HbA1c under 48 mmol/mol under minst ett års tid. Denna nivå är enligt vissa forskare gränsen för remission av diabetes.

I studien ingår en intervju (på engelska eller spanska) via telefon eller internet och användandet av en app för att under en period hålla koll på dina vanor (valfritt). Eftersom det är ett akademiskt projekt kommer all information du får att vara strikt konfidentiell.

Här är ett meddelande från forskaren Victor Villalobos:

Jag kan inte nog betona hur viktigt ditt deltagande i den här studien är. Precis som du har jag nått ett HbA1c som ligger under 48. Men det finns tusentals, miljoner, som vill göra detsamma. Det är dags att hjälpa dem.

Om du uppnår kriterierna för att delta i studien (på engelska eller spanska) och vill kontakta honom angående ditt deltagande, följ länken:

The Diabetes Remission Project: Contact form for potential participants

Mer information om Victor Villalobos

Victor Villalobos är specialist i ”lifestyle medicine”. Hans förhållningssätt rymmer både nya vetenskapliga fynd och uråldrig kunskap. I tillägg till att arbeta på sin PhD om remission av typ 2-diabetes från University of California-Berkeley, är han också certifierad yogainstruktör, har en examen i programmering, examen i psychology och en master i nutrition. Han arbetar för tillfället med att utveckla en algoritm för att få diabetes i remission. Mer info om det första steget, Diabetes Remission Project, hittar du på www.diabetesremission.org.

Mer

Guide: Diabetes – så kan du normalisera ditt blodsocker

Tidigare

Är ketogen kost nyckeln till att reversera typ 2-diabetes?

”Det är otroligt att det kunde vara så här lätt”

Inlägget Vill du delta i en pågående studie om typ 2-diabetes? dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...