Jump to content

Att förklara LCHF


Recommended Posts

Hur gör du LCHF enkelt för dina patienter? Dr David Unwin förklarar att kolhydrater bryts ner till förvånande stora mängder socker i kroppen.

I den sjätte delen av vår serie om LCHF för läkare förklarar dr Unwin hur läkare kan berätta om konceptet LCHF på ett enkelt sätt för sina patienter (transkription).

Dr Unwins informationsblad om kost (på engelska): So what should I eat to help control my T2 diabetes?

Diet Doctor har en nytryckt broschyr på svenska som kan beställas kostnadsfritt för utdelning till patienter och andra intresserade. Mejla namn, adress och antal till annika@dietdoctor.com. Om du vill, berätta gärna hur broschyren ska användas!

Kursen i sin helhet innehåller praktiska tips för läkare; hur man effektivt diskuterar LCHF och livsstil med patienter, hur du hanterar läkemedel, säkerhet, patientmotivation och mycket mer. Vi kommer att publicera nya delar varje vecka och här är vår stora guide:

LCHF för läkare

Mer med dr Unwin

 • Helping People with Type 2 Diabetes
  Helping People with Type 2 Diabetes32:31
 • Att motivera till livsstilsförändringar
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • Finns det vetenskapliga bevis för LCHF?
  Finns det vetenskapliga bevis för LCHF?04:38Finns det vetenskapligt stöd för LCHF? Ett ökande antal läkare rekommenderar idag LCHF.
 • LCHF för läkare - introduktion
  LCHF för läkare - introduktion03:52Ny kurs med praktiska tips för läkare; hur man effektivt diskuterar LCHF och livsstil med patienter, hur du hanterar läkemedel, säkerhet, patientmotivation och mycket mer.
 • LCHF för läkare - LCHF i andra situationer
  LCHF för läkare - LCHF i andra situationer02:24Dr David Unwin resonerar kring andra sjukdomar än typ 2-diabetes, där LCHF kan vara en del av lösningen
 • LCHF för läkare, del 2
  LCHF för läkare, del 203:46Dr David Unwin om vilka de bästa patienterna för LCHF är och om de gyllene tillfällen som inte får missas.
 • Samtala om övervikt – LCHF för läkare del 5
  Samtala om övervikt – LCHF för läkare del 503:16Hur kan du samtala om fetma på ett respektfullt sätt med dina patienter?
 • Att förklara LCHF på ett enkelt sätt
  Att förklara LCHF på ett enkelt sätt07:23Hur gör du LCHF enkelt för dina patienter? Dr David Unwin förklarar att kolhydrater bryts ner till förvånande stora mängder socker i kroppen.

Fördjupad kunskap

 • Tolv vanliga misstag på LCHF
  Tolv vanliga misstag på LCHF15:47Har du svårt att gå ner i vikt på LCHF eller keto? Då kanske du gör något av de vanliga misstagen.
 • Hormonbibeln – intervju med Martina Johansson
  15:16Succébloggaren Martina Johansson om hur du kan må bättre och prestera bättre genom att påverka dina hormoner. Martina Johanssons blogg: www.highfatfitness.net
 • Optimal prestation med ketoner
  Optimal prestation med ketoner16:33Hur kan ketogen kost maximera idrottslig och kognitiv prestation?
 • Insulin, protein och hur man kan bromsa åldrande
  Insulin, protein och hur man kan bromsa åldrande28:02Dr Ron Rosedale är en sann pionjär inom LCHF-rörelsen, och framhöll tidigt insulinets och leptinets roller vid sjukdomstillstånd.
 • VIDEO: Erynn Kay - Does Fiber Make You Fat? (Breckenridge 2017)
  VIDEO: Erynn Kay - Does Fiber Make You Fat? (Breckenridge 2017)31:09Vilken roll spelar tarmfloran för din hälsa? Och vad är sambandet mellan tarmfloran och fetma?
 • Ett bättre liv med ketogen kost
  Ett bättre liv med ketogen kost13:38Om dina muskler inte kan lagra glykogen, är det då en bra idé att äta kolhydratrik kost för att kompensera för det? Eller kan ketogen kost hjälpa vid problem med glykogenlagring?
 • ASPI med dr Jacob Wilson
  ASPI med dr Jacob Wilson10:49Kan du öka i muskelmassa med ketogen kost? Hur påverkar ketogen kost till exempel Parkinsons och Ahlzeimers och inflammation?
 • Behandling av traumatiska hjärnskador
  Behandling av traumatiska hjärnskador28:44Traumatisk hjärnskada (TBI) från bland annat idrott, misshandel eller olyckshändelse kan bli ett kroniskt problem i vår tid. Hur kommer det sig?

Mer

LCHF för nybörjare

PS

Bli medlem (gratis att testa en månad) och du får omedelbar tillgång till föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera. Du får också tillgång till vårt populära verktyg veckomenyer.

Inlägget Att förklara LCHF dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...