Blogg-Postare

McDonalds har mer än tredubblat mängden socker i sina hamburgare

Recommended Posts

GettyImages-657255536

Trots McDonalds löfte att göra hälsosammare produkter, verkar det som om det var bättre förr. Mängden socker i deras hamburgare har mer än tredubblats sedan 1989.

Du kanske inte förväntar dig att hitta en stor mängd socker i en hamburgare, men i en Big Mac finns det hela 9 gram socker…

The Sun: BIG MAC & LIES McDonald’s food has more calories, sugar and salt than 30 years ago despite chain’s pledges to be healthier

Är du fortfarande sugen på hamburgare på LCHF eller keto? Ta en titt på våra goda och sockerfria hamburagare nedan.

LCHF-burgare

Tidigare

En varning för ultra-processade livsmedel

Tobaksindustrin sponsrar inte OS. Varför gör Coca-Cola det?

Inlägget McDonalds har mer än tredubblat mängden socker i sina hamburgare dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är det socker i själva hamburgaren? I så fall - varför det? I brödet och ketchupen förstår jag, men i köttet?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
11 timmar sedan, Vivisfaxarn sade:

Är det socker i själva hamburgaren? I så fall - varför det? I brödet och ketchupen förstår jag, men i köttet?

Vet inte om det gäller McDonalds med socker är en vanlig smakförstärkare/förbättrare. En italiensk husmor gav mig rådet att lägga en rejäl nypa socker i köttfärssåsen, i synnerhet om det är tomat i, för då framträder smakerna mer.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Minns att min mamma alltid tog en nypa socker på löken när hon stekte den...

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det där med socker och tomat har jag faktiskt hört. Använder dock inte socker själv ändå.

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag använder socker (en nypa!) i tomaträtter typ köttfärssås; det bryter någon smak i tomaten jag inte riktigt gillar. Hade någon diskussion nyligen på något forum om det var tillåtet för en lchf-are att göra så, men jag hävdar att det beror på mängden; något kryddmått i 4-5 portioner tycker jag är ok.

Lök däremot...det tycker jag räcker att steka länge på ganska låg värme...den blir så söt då.

Min mamma hade socker i spenaten...tillräckligt mycket för att det skulle smaka sött. Jag tyckte faktiskt att skolans spenat utan socker var godare. 

Strösocker som smörgåspålägg har jag provat också...

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tillåtet eller inte tillåtet är bara mattalibantjafs.

Det är klart att du kan använda lite socker som krydda i maten. Allt handlar om proportioner och det lär inte göra någon avgörande skillnad om du ligger någon decimal hit eller dit på E% kolisar.

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.