Jump to content

”För att sammanfatta, jag mår fantastiskt”


Recommended Posts

catherine

Catherine ville göra någonting åt sin vikt och gick till en kostrådgivare som rekommenderade Diet Doctor som kickstart. De första veckorna var tuffa, men hon höll ut och insåg snart att ketogen kost är riktigt lätt. Nu har hon gått ner 23 kilo.

Så här gick det till:

Mejlet, översatt från engelska

Vilket fantastiskt år det här har varit för mig. Mitt helt lilla barnbarn (en av enäggstvillingar) gick igenom hjärtkirurgi, som en liten kämpe. Det kändes som ett mirakel!

Sedan var det insikten att jag måste göra någonting åt min vikt. Jag hade inga medicinska diagnoser, men kände mig bara inte riktigt på topp. Jag tänkte på det dagligen… idag var dagen jag skulle vara duktig och inte äta någonting som gjorde att jag gick upp i vikt. Dagen gick och jag förlorade alltid min viljestyrka och åt allt i sikte… Blä.

Jag har bantat många gånger och med många olika metoder under mina 57 år och visst har jag gått ner en del i vikt, men det var en ständig kamp… och jag kallade det alltid en ‘diet’. Jag kunde bara inte hålla vikten. En arbetskamrat nämnde att dr Douglas Bishop & Associates i min stad, Ottawa, Kanada, hade hjälpt henne att gå ner i vikt och tyckte att jag skulle träffa dem. I början av februari 2017 bokade jag en tid och efter en kropppscanning och utvärdering av dr Bishop föreslog han att vi skulle testa LCHF. Han berättade att många av hans patienter mådde mycket bra på kosten.

Jag minns att jag hade ett besök hos Maureen, sjuksköterska och min viktkonsulent, för att gå igenom programmet. Hon verkade tro att jag kunde genomföra det här, så jag tänkte att jag ger det en chans! Hon berättade att en riktigt bra sida att börja med var DietDoctor.com. Där fanns fantastiska recept och videor som hjälpte mig att få kunskap om LCHF och keto.

Under de första veckorna tyckte min mage inte om kosten, men jag tog mig igenom det. Jag hade ingen aning om hur mycket socker och sockerrelaterad mat jag tidigare ätit. När min kropp övergick till fettförbränning var det hela i rullning, och kilona rullade av!

Under några veckor gick jag inte ner i vikt, men jag var ihärdig och började gå ner i vikt igen. Dagligen rensade jag ut kläder som inte längre passade ur min garderob. Jag behövde verkligen en helt ny garderob… Ja!!!

Sedan dess har jag inte nämnt begreppet viljestyrka, för jag tänker inte på mat på samma sätt längre. Med tiden har jag ätit mer och mer ketogent och lever efter det där gamla ordspråket… Jag äter för att leva, jag lever inte för att äta. Jag tittade på dr Jason Fungs videor om periodisk fasta och nu fastar jag på regelbunden basis, jag testar också att fasta i 24 timmar minst en gång i veckan. Jag hade aldrig övervägt fasta tidigare, men nu känns det som om det går hand i hand med hur jag äter och lever. Jag har funnit att yoga är ett fantastiskt verktyg för att forma om kroppen medan jag fortsätter att bli av med fett.

Att säga att det har förändrat mitt liv är en underdrift. Jag kan inte tänka mig att gå tillbaka till mitt tidigare ätande.
Min resa under det senaste året har gjort mig 23 kilo lättare och jag är nu nära min målvikt, men mer än så, jag är den jag alltid velat vara. Jag har mer energi, känner mig bekvämare med mitt utseende, och för att sammanfatta, jag mår fantastiskt. Min man Greg har varit mycket stöttande och äter LCHF mestadels. Mina arbetskamrater, vänner och familj ställer hela tiden frågor om hur jag har gjort. Det är enkelt, gå till Diet Doctor.com och du får lära dig hur det kan göras. Se också till att hitta en läkare där du bor som rekommenderar LCHF och keto som livsstil. Att ha det stödet gör det möjligt att vara framgångsrik. Bara på mitt kontor har jag sju arbetskamrater som just nu kör sin variant av LCHF/keto. Vi delar med oss av recept och idéer om hur vi kan anpassa maträtter till LCHF.

Att säga att det har förändrat mitt liv är en underdrift. Jag kan inte tänka mig att gå tillbaka till mitt tidigare ätande. Tack till min läkare dr Douglas Bishop och hans fantastiska kostrådgivare samt Diet Doctor.com. Ni har förverkligat mina drömmar!

Så här äter jag

Jag är 57 år, jobbar på bank och bor i Ottawa, Kanada. De flesta dagarna ägnar jag mig åt periodisk fasta och äter mellan lunch och klockan 20. Ungefär en gång per vecka genomför jag en 24-timmarsfasta och dricker då svart kaffe, buljong och vatten för att klara mig genom dagen. Det blir lättare för varje gång, speciellt om jag har mycket på jobbet. Tiden går och jag tänker inte på att jag inte ätit.

Några gånger i veckan äter jag frukost och det brukar bli ägg och bacon. Lunch blir ofta en caesarsallad med kyckling eller rester efter en måltid lagad efter recept från DietDoctor.com, som vi hade till middag kvällen innan. Eftersom jag älskar att yoga efter en lång dag på banken, har jag alltid kött och grönsaker hemma för att kunna laga till en snabb rätt. Det gör det så mycket löttare att hålla mig på spåret. Jag ser också till att alltid ha kallskuret som rostbiff eller kyckling och oliver och ost för att kunna svänga ihop en snabb middag om jag inte har tid att laga mat.

Om jag går ut och äter beställer jag ofta en hamburgare med bacon och ost, inget bröd och en sallad vid sidan om eller en caesarsallad med kyckling, men utan krutonger. Jag brukar inte baka LCHF-efterätter, men om jag känner att jag behöver något äter jag lite färskost med några bär och vispgrädde. Det känns som om jag äter cheesecake, men utan trista konsekvenser!

Jag tycker om att hålla mig till det enkla, alltså riktig mat, det gör det lätt för mig.

Catherine

Kommentar

Tack för att du delar med dig och stort grattis till dina framgångar, Catherine!

Kom igång

Vill du göra det Catherine har gjort? Anmäl dig till vår gratis tvåveckors LCHF-utmaning!

Du kan också använda vår gratis guide LCHF för nybörjare. Om du vill underlätta maximalt rekommenderar vi vårt splitternya verktyg Kostdoktorns veckomenyer – prova gratis en månad. Ingen reklam, ingen bindningstid.

Video om keto

 • Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 1
  Keto-kurs med dr Andreas Eenfeldt, del 108:02Vilka fördelar innebär ketos? Vad äter du på ketogen kost? Här är en informativ kurs med dr Andreas Eenfeldt.
 • Vad äter man på keto?
  Vad äter man på keto?11:22Vad äter man på keto? Få svaret i del 3 av vår kurs om ketogen kost.
 • Keto-kurs, del 2
  Keto-kurs, del 208:37Hur fungerar ketogen kost? Vad äter du på ketogen kost?
 • Keto för att överleva cancer
  Keto för att överleva cancer28:51Audra Wilford berättar om sina erfarenheter av ketogen kost som en del i behandling av sonen Max hjärnumör.
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Dr Angela Poff presentation San Diego 2016
  Dr Angela Poff presentation San Diego 201644:42Dr Angela Poff föreläser på Low Carb USA 2016
 • Optimal prestation med ketoner
  Optimal prestation med ketoner16:33Hur kan ketogen kost maximera idrottslig och kognitiv prestation?
 • Ketogen kost vid cancerbehandling
  Ketogen kost vid cancerbehandling17:07Kan strikt ketogen kost hjälpa till att förebygga eller till och med behandla vissa cancerformer, som hjärncancer?
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Livet utan migrän
  Livet utan migrän15:44Elenas liv förändrades helt med ketogen kost.
 • Tio år av forskning på ketogen kost
  Tio år av forskning på ketogen kost22:05Dr Dominic d'Agostino, en av de ledande inom forskning på ketogen kost, intervjuas i sitt labb i Florida.
 • Kan man besegra cancer med LCHF?
  Kan man besegra cancer med LCHF?13:00Kan ketogen kost hjälpa vid cancerbehandling? Det finns många skäl till att tro att det kan vara så.
 • Keto-anpassning och prestation
  Keto-anpassning och prestation58:58
 • Data från ett år med ketos
  Data från ett år med ketos10:20
 • Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 2
  Att bli en fettbrännande maskin - Eric Westman 211:31Eric Westman reder ut begreppen fettförbränningsläge och kolhydratförbränningsläge. Hur får man mer energi genom en hög fettförbränning och hur mäter man den?
 • Kan ketogen kost påverka cancer?
  Kan ketogen kost påverka cancer?53:59Intervju med professor Eugene J. Fine, läkaren bakom världens första människostudie på LCHF och cancer. Svensk undertext!
 • Ketonmätning i utandningsluft
  Ketonmätning i utandningsluft20:51
 • Att leva på lågkolhydratkost – Phinney
  27:34Intervju med professor Stephen Phinney, forskare, författare och brinnande LCHF-pionjär. Filmad oktober 2011.
 • En hälsosam LCHF-livsstil
  En hälsosam LCHF-livsstil46:42Hur ska du lägga upp LCHF eller ketogen kost för att maximera dina framgångar? Hur mycket fett, protein och kolhydrater ska man äta?
 • Fördelarna med träning på fettdrift
  Fördelarna med träning på fettdrift20:45Intervju med Jeff Volek, RD, PhD, en av världens främsta forskare på LCHF och träning.
 • Spring – och ät – för livet
  Spring – och ät – för livet27:33Dr Mark Cucuzzella om LCHF-anpassning för prestation och hur man kan få det att fungera bra.
 • Fat Chance
  Fat Chance1:05:43Är det möjligt att cykla tvärs över Australiens kontinent (3400 km) utan att äta kolhydrater?
 • VIDEO: Alessandro Ferretti - Heart Rate Variability and Ketosis (SD 2016)
  VIDEO: Alessandro Ferretti - Heart Rate Variability and Ketosis (SD 2016)31:26Vad är hjärtslagsvariation (HRV) och varför ska du bry dig om det?
 • LCHF och snabbmat
  LCHF och snabbmat10:28Kan man äta LCHF på snabbmatsrestauranger? Ivor Cummins och Bjarte Bakke besökte ett antal snabbmatsställen för att ta reda på det. Hur tror du att det gick?

Viktnedgång

 • Att motivera till livsstilsförändringar
  Att motivera till livsstilsförändringar51:45Hur kan du hjälpa och motivera personer att börja med och hålla fast vid LCHF?
 • Problemet med socker
  Problemet med socker50:01Är det fett eller socker som är orsaken till de aldrig tidigare skådade epidemierna av fetma, typ 2-diabetes och metabol sjukdom?
 • Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor
  Handlar inte vikten bara om kalorier? Svar på vanliga frågor03:14Handlar viktnedgång bara om att äta färre kalorier än man gör sig av med?
 • Så halverade Tommy sin vikt
  48:22Tommy Runesson föreläser om sin enorma viktresa med LCHF och vilka lärdomar han fått med sig på vägen. Inspiration och kunskap även om du vill gå ner mindre än hälften av din kroppsvikt! Följ Tommy Runesson på hans blogg: http://tommytappar.se
 • Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen
  Minus 90 kilo och en hälsoresa för familjen15:05Larry Diamond har transformerat sitt liv och gått ner 57 kg med LCHF. I den här intervjun delar han med sig av sina insikter från resan.
 • Att hjälpa folk till bättre hälsa
  Att hjälpa folk till bättre hälsa15:44Dawn var sjuk och överviktig men sen hittade hon LCHF... och det förändrade hennes liv.
 • Hur insulin styr din vikt
  14:39
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • Avancerade LCHF-tips!
  Avancerade LCHF-tips!31:11
 • Handlar fetma om dålig karaktär eller dålig mat?
  05:36
 • 45 kilo borta utan kaloriräkning
  45 kilo borta utan kaloriräkning24:12
 • VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)
  VIDEO: Jeffry Gerber - Why Low Carb and Other Common Questions (VAIL 2016)16:59
 • Hur man går ner 110 kilo utan hunger
  Hur man går ner 110 kilo utan hunger31:06
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma15:56Intervju med professorn, barnläkaren och fetmaforskaren Robert Lustig.
 • De 5 vanligaste misstagen på LCHF
  De 5 vanligaste misstagen på LCHF08:57Är det svårt för dig att nå din målvikt, är du hungrig eller mår du inte bra? Se till att du undviker dessa misstag.
 • Hjärtattacken blev ett uppvaknande
  Hjärtattacken blev ett uppvaknande07:11Efter hustruns hjärtattack letade Chris Pattinson efter ett sätt att hålla det hela i schack med kost och livsstil. Och på vägen förbättrade han sin egen hälsa.
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma38:45
 • De 5 bästa tipsen för vikten
  De 5 bästa tipsen för vikten15:53Kämpar du med att gå ner i vikt även på LCHF? Här är våra 5 bästa tips på vad du kan göra.
 • Cereal Killers
  Cereal Killers1:00:07
 • Orsakas fetma av för mycket insulin?
  Orsakas fetma av för mycket insulin?25:27
 • Nyckeln till fetma
  Nyckeln till fetma44:22
 • Keto är den enda kost som har fungerat
  Keto är den enda kost som har fungerat19:23Kristie Sullivan skriver inspirerande inlägg för Diet Doctor och har även en fantastisk historia att berätta.
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • En global matrevolution
  En global matrevolution48:15

Periodisk fasta

 • Vad är fasta?
  Vad är fasta?05:21Dr Fungs fastekurs, del 1: En kort introduktion till periodisk fasta
 • Vem är dr Jason Fung?
  Vem är dr Jason Fung?01:56Vem är dr Jason Fung och vad drömmer han om?
 • Att maximerar fettförbränning
  Att maximerar fettförbränning03:52Dr Fungs fastekurs del 2: Hur maximerar du fettförbränning? Vad bör du äta – och inte äta?
 • De 5 vanligaste myterna om fasta
  De 5 vanligaste myterna om fasta08:23
 • Vinsterna med en 7-dagarsfasta
  Vinsterna med en 7-dagarsfasta03:34
 • 7 fördelar med att fasta
  7 fördelar med att fasta07:33Vilka är de sju främsta fördelarna med att börja fasta?
 • 5 tips för enklare fasta - dr Jason Fung (del 8)
  05:19
 • Så fastar du – de olika varianterna
  Så fastar du – de olika varianterna06:47
 • De vanligaste frågorna
  De vanligaste frågorna05:38
 • Frukost! Är den verkligen så viktig?
  Frukost! Är den verkligen så viktig?07:08
 • Orsaken till fetma
  Orsaken till fetma38:45
 • Nyckeln till fetma
  Nyckeln till fetma44:22
 • Dr. Jason Fung - Therapeutic Fasting (SD 2016)
  46:13
 • Intervju med Jason Fung
  Intervju med Jason Fung45:20
 • Fasta som behandling
  Fasta som behandling34:55
 • Att börja fasta - Dr. Jason Fung
  02:30
 • Att äta eller inte äta
  26:28Intervju med Jonas Bergqvist - Sjukgymnast, föreläsare, författare och hälsoinspiratör. Jonas Bergqvists hemsida: http://www.jonasbergqvist.se

Stöd Diet Doctor

Vill du ge ditt stöd till Diet Doctor och få tillgång till bonusmaterial? Ta en titt på vårt medlemskap.

Gratis provmånad

Fler framgångshistorier

Ta del av över 650 framgångshistorier.

VivecaNatalieHelen

Vill du också inspirera?

Har du en framgångshistoria att dela med dig av? Det är ett effektivt sätt att inspirera andra till att förändra sina liv.

Mejla din historia till annika@dietdoctor.com. Före- och efterbilder är bra för att göra din historia konkret och extra inspirerande för andra. Berätta om det är OK att dela ditt namn och bild eller om du vill vara anonym. Tipsa också gärna om du har en blogg eller Instagram eller liknande för läsare att följa.

Inlägget ”För att sammanfatta, jag mår fantastiskt” dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...