qwy Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 "It was revealed that higher blood levels of the omega-6 fatty acid linoleic acid were tied to both a lower risk of death and death from cardiovascular disease." https://www.medicalnewstoday.com/articles/321266.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Vad bra. De flesta äter ju väldigt mycket mer omega 6 än omega 3 så då borde ju alla bli jättegamla! 3 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nils Engström Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 4 timmar sedan, qwy sade: "It was revealed that higher blood levels of the omega-6 fatty acid linoleic acid were tied to both a lower risk of death and death from cardiovascular disease." https://www.medicalnewstoday.com/articles/321266.php Intressant är om en omsvängning är på gång vad gäller matoljor från växtvärlden - vilket jag inte tror! Omega 6 har ju alltid betraktats som nödvändig, dock bara om den matchats mot omega 3. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nils Engström Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 29 minuter sedan, HelgeK sade: University of eastern Finland producerar forskning av märkligt slag. Se även denna artikel: http://www.uef.fi/arkisto/uef-en/2013/High_consumption_of_butter_increases_the_risk_of_myocardial_infarction.html Den här studien är gjord med utgångspunkt från samma studie som ovanstående studie. Jag tycker båda verkar totalt ointressanta. Problemet är att vi inget vet om var forskningspengarna kommit ifrån! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RolleE Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Jaha, då grotta man in sig i 15-20 minuter och det gav fler frågor än svar: Vad åt försökspersonerna mer än fleromättade vegetabiliska oljor? Vem finansierar undersökningen? Hur såg deras hälsomarkörer ut? Hur säkerställde de intaget av omega 6? Hur var kvoten omega6/omega3? Hur förklarar de på biokemisk väg att mycket omega 6 har de påstådda effekterna? I vanlig ordning får jag en känsla av tunnelseende hos de forskare som presenterar undersökningen vilket kan få en att misstänka att finansiella intressen har styrt vad som ska framkomma ? 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tureborgaren Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Försökte läsa den aktuella artikeln men den är obegriplig för en lekman. Mycket statistik-akrobatik på insamlad data. Dessutom: JHYW reported research support from Unilever Ltd. for other projects on fatty acid biomarkers. The other authors reported no conflicts of interest. Författarna: Jyrki K Virtanen Jason H Y Wu Sari Voutilainen Jaakko Mursu Tomi-Pekka Tuomainen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tureborgaren Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 13 timmar sedan, HelgeK sade: Intressant studie: http://www.mdpi.com/2072-6643/10/4/411/htm Zoe Harcombe har skrivit ett underbart inlägg om den studien: http://www.zoeharcombe.com/2018/04/carbohydrates-cardiovascular-disease/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 "This study suggests that for the poor to eat pasta and the rich to eat steak would be a gross health inequity. It also suggests that the dietary guidelines of so-called developed nations – telling us, as they do, to base meals on starches and to avoid animal foods – are a gross health injustice. Cereals, wheat and starches are not associated with good health. We need to help poorer nations to have access to better food and we need to stop advising affluent nations to eat like impoverished ones!" 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.