Jump to content

Medicinsk laser hemmavid


MariaF
 Share

Recommended Posts

Sitter och tittar på nätet på laser för hemmabruk. Detta är ett stort forum och även om vi inte så ofta diskuterar annan elektronik än mikrovågsugnar och appar kanske någon vet mer om detta? Jag vet redan att laser är bra för allt möjligt men vad ska man tänka på om man vill ha en egen? Den jag lånat ibland är för kliniker och kostar ca 80.000kr så en sådan är inte att tänka på men vilken prisklass kan tänkas vara prisvärd?

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Just nu, jala sade:

Vad använder du laser till?

Just nu är det nog ömma slemsäckar. Trodde det var en sträckning men sannolikt är det slemsäckarna som är inflammerade eller irriterade. Det ska också funka bra på tennisarmbåde, artrit och sådant. Hunden fick också laserbehandling när hon sträckt sig. Även IR funkar men jag har fått för mig att lasern är effektivare när man skadat sig. Tänkte att det "kan vara bra att ha"... 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Laser är inte att leka med på egen hand, risk för att den tar död på ytlig belägen cellvävnad, och var försiktig så inte ögonen tar skada. Skulle det mot förmodan vara en strålskada du har kommer den inte precis att förbättras av ännu mer strålning.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Lite osäker på effekten på den jag behandlats av hittills. Som jag uppfattat det har dessa för hemmabruk lite lägre effekt men också färre strålar (hennes har 4 strålar, den jag tittar på har en) så man får flytta runt den mer (=tar längre tid för en behandling). I båda fallen kan man ställa in hur långt den ska nå beroende på vad man vill behandla.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...
On 2018-11-08 at 10:45, HelgeK sade:

Men som sagt, om man behandlar problem som uppkommit i samband med fysisk träning, så är förebyggande det bästa. Alltså man ändrar sin träning så att problemet inte uppstår.

Jobbar redan på detta med min hållningsträning. Men ibland kan man slinta, som jag gjorde i våras på välgrusade, osopade, isfria gator (kom en bil och ställde sig i vägen för mig så jag fick ta ett steg åt sidan, antar att min reflexväst inte var tydlig nog..?). Utöver vila, fick jag behandling av hundens terapeut, och det fungerade väl. Ser det således som ett komplement till huspapoteket. Har faktiskt inte frågat Maffetone om jag får köpa en sån. Lite småsur på honom, ställde en fråga om puls och hormoner/klimakterium som inte besvarats än. Tycker ju att 1år att svara borde ha räckt... ;) 
Nåja, jag fick inget svar denna gång heller så jag antar att ingen vet.

 • Like 3
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
 • 7 months later...
 • 3 months later...
 • 11 months later...

Hej, jag driver eget och jobbar just med medicinsk laserterapi. Har enbart varit igång med min firma i ca en månad. Men har redan efter 3 behandlingar på en kund som har gått i flera år med sitt problem, uppnått fina resultat i form av smärtreducering och att hon kan belasta området mer.

För hemmabruk rekommenderas irradias midcare laser. Kostar 15900 kr och har en uteffekt på 100 mW. Denna går att låna från vissa anläggningar som jobbar med Irradias medicinska lasrar. Det brukar vara fysioterapeuter som lånar ut lasrar. Är man osäker på att investera i en egen så kan man eventuellt gå denna väg för att känna på vad man tycker om just en specifik laser för hemmabruk. Vissa fysioterapeuter tar ut en dygnshyra andra lånar ut gratis.

Hemsida:

overlandhalsocoach.se 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 2021-01-09 at 14:53, Henrik L sade:

MariaF, köpte du nån laser?

Oj, denna fråga missade jag - för 1år sen..?! :blink: 
Nej, jag köpte aldrig någon. Jag fortsatte låna hundfysions fram till i somras när hunden fick somna in. Just nu kör jag Flowgun (massagepistol) och stötvågsbehandling (höften). Har lite ont i ena armbågen när jag lyfter saker men det lindrar med Flowgunnen. Den kör jag dock på alla trötta muskler/muskelfästen vid behov.

On 2022-01-08 at 11:04, Overland sade:

För hemmabruk rekommenderas irradias midcare laser. Kostar 15900 kr

Det var definitivt inte en sån jag tittade på. Den pengen lade jag däremot på löpbandet 2015. 

Man får nog fundera över vilka besvär man har och vilka alternativ som finns innan man köper nåt. Just nu klarar jag mig bra med massagepistolen men villhöver en vibbplatta till hund (som jag kan ligga på, inte stå). Den hundfysion har kostar ca 60.000kr... 

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • 5 months later...

Hej, jag hittade denna intressanta tråd. Själv letar jag efter ”den bästa” medicinsk laser att köpa hem. Har tittat på 1) Irradia midcare 904 https://www.irradia.se/produkter/midcare och 2) Vet Cure Laser som funkar på både människor och djur https://www.svensklaser.se/manniskor/ och 3) någon av B-Cure laser https://halsoteknologi.se/bcure-laserapparater/ och 4) treatlite https://treatlite.se/lasershop-manniska/. Kanske finns det fler på marknade somnat inte hittat?  Vill använda för smärta och spända muskler i rygg/bäcken + en överbelastad fot inkl hälsporre. Tacksam för tips erfarenheter och råd från andra som använder medicinsk laser! Tack. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Varför skulle inte alla medicinska lasrar funka på både människor och djur? Vi är ju rätt lika i det avseendet, tänker jag... Eller kan det vara att de har fått nåt godkännande av nån, kanske?

Jag skaffade aldrig nån men fortsätter låna hundfysions vid behov i o m att jag skaffat en ny hund. Hon kommer inte gå dit så ofta som den förra hunden men ändå regelbundet för koll. Inte tillräckligt för rejäla behandlingar förstås men jag vet att jag kan ringa för akut hjälp om jag behöver. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...