Jump to content

Om Tim Noakes av Tim Noakes


Recommended Posts

Den som missat videon, som denne underbare, ärlige, vetenskapsman ensam står för, måste bara lyssna av nedanstående. Där beskriver han själv dels historiskt tiden från Banting (1860-talet) till nu, hur LCHF-dieten egentligen varit känd långt innan Keys presenterade sin falska kolesterolteori (1960-talet). Noakes beskriver hor Keys dolde egna studiefakta som talade mot hans egen teori.

Tim Noakes beskriver initierat (vem skulle bättre än han) hur han juridiskt blev angripen och utesluten från sitt eget universitet i Sydafrika och hur huvuddokumentet (studie) mot honom på 14 punkter visade sig vara helt fel. Fel som, när de rättats till, egentligen gjorde  "rättegången" meningslös - fakta i anklagelsedokumentet som istället talade mot dem som stod för dessa. Han berättar om sina tre änglar: Dr Caryn Zinn, a dietist från Nya Zealand, Dr Zoe Harcombe från England och Nina Teicholz från New York, som gjorde domaren mållös. Noakes blev slutligen (2017) friad på samtliga tio åtalspunkter. Intressant är att dietisten Caryn Zinn, en gång utbildad av Noakes på de tidigare felaktiga sättet (tidigare normalkost), på samma sätt som Noakes ändrat sin uppfattning om kosten och var LCHF-frälst. Klicka och njut! Detta är historia och synnerligen lärorik sådan!

Anmärkning: Med tanke på den fullständiga nedsabling av de medicinska "auktoriteter" som anklagat Noakes, visar sig de ansvariga bakom åklagaren vilja återuppta det juridiska ärendet med motiveringen att de egentligen inte var administrativt korrekta att uttala sig??????? Då måste ju åklagaren vända sig till andra som kan ställa sig bakom förnyat åtal och förklara fakta bakom ett nytt åtal.

Man upphör aldrig att förvånas!

 

 

 • Like 5
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

I sammanhanget Tim Noakes och de nya anklagelserna mot honom förekommer i:

https://www.huffingtonpost.co.za/trevor-sacks/the-morality-of-tim-noakes-diet_a_23369313/

huvudpunkter uppställda från vegansidan - sten på bördan:

How Moral Is Tim Noakes' Diet?

What's damaging about Tim Noakes' pronouncements on health and the environment is that it gives people an excuse not to consider the wider impacts of dietary choices.

Any diet we promote should reflect a wider concern – not just for our own health, but for that of the planet we share, too.

Detta visar vad varje ändring, hur vetenskapligt väl belagd den än är, kräver för att kunna genomföras. De fetstilta, veganinspirerade slagträna visar klart att det saknas förståelse för det verkligt väsentliga:

 1. Att kött inte är den enda vägen för LCHF-entusiaster
 2. Att LCHF-födoämnen kan bli väl så naturvänliga som veganernas, därmed att utnyttja även för veganer utan krav på kött
 3. Att den som ändå föredrar kött i framtiden utan behov av betande oxar (med ett minimum av skadliga utsläpp) sannolikt kan få:
 • en oändlig mängd serierenodlad (giftfri) oxfilé, tournedot, entecote, chateaubriand etc. efter beställarens smak
 • en köttproduktion som ökar verkningsgraden med ca. 1000 % jämfört med djurdrift (inga krav på energi till att växa, beta och förflytta sig)
 • I en rationell köttproduktion skulle man i renodlad form kunna tillföra alla väsentliga ämnen som kroppen behöver dvs. kompensera för de mineralbrister som myllan numer visar upp.

Tim Noakes skall vinna denna gång också - han har god hjälp av alla toppkrafter världen runt på den vetenskapliga sidan - femtiotusen som skrivit på petitionen till Noakes stöd bör ha viss betydelse - flertalet tunga vetenskaps-män och kvinnor finns med bland dessa. Det sägs dock att man denna gång valt in sådana ledamöter som ställt in sig på att få honom fälld.  Skall bluffen för de ursprungliga kostråden, som den äldre generationen forskare upprätthållit sedan Keys tid - betalda av matindustri och läkemedelsproducenter - verkligen tillåtas vinna. Har den vetenskapliga skammen gått så långt?

 

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

2 timmar sedan, Ekner sade:

Tim Noaks kommer säkert att vinna en personlig seger. Risken är dock att industrins moteld är reklamkampanjer som på intet sätt främjar hälsan. 

Motelden i form av reklambudskap kommer vi aldrig ifrån - i det fallet är alltför mycket pengar inblandade. Problemen ligger i den sydafrikanska myndigheten inom hälso- och sjukvård: HPCSA (Health Professions Council of South Africa). Detta hälsovårdsråd, avser att i samarbete med sina 12 professionella styrelser i Sydafrika, engagera sig i att främja befolkningens hälsa, bestämma standarder för yrkesutbildning och fastställa och behålla goda normer för etisk och professionell praxis – allt för att "skydda" allmänheten och indirekt de yrkesutövande inom vården.

Efter att Tim Noakes var i hetluften (2017), som slutade med att 10 av 10 anklagelsepunkter raderades till hans förmån, har 

HPCSA valt att betrakta den egna gruppen, som friade Noakes, sakna förmåga att bedöma rätt eller fel (ha rätten att... företräda). Underförstått menar man: saknar rätten att ge Noakes rätt.

Enligt uppgift har man, för att kunna rädda ansiktet, nu skräddarsytt en annan grupp bestående av idel motståndare till LCHF och framför allt mot Noakes. HPCSA tål inte att bli motsagd, utan gör nu allt för att krossa den pensionerade Noakes. Tyvärr, trots 50 000 från hela världen (inkl. flertalet namnkunniga forskare) bakom petitionen till stöd för rättvisan, anses stor risk finnas för att Noakes kan förlora. Hur stor andel i detta antagande som ligger i ren prestige för HPCSA och hur mycket som industrins resurser spelar roll är svårt att bedöma.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 timmar sedan, Nils Engström sade:

Enligt uppgift har man, för att kunna rädda ansiktet, nu skräddarsytt en annan grupp bestående av idel motståndare till LCHF och framför allt mot Noakes.

Där ser man, industrin riskerar alltså ett kapitalbortfall om Noakes får hållas och då är dom inta att leka med. Vi får hoppas han inte dyker upp omkommen i en oförklarlig olycka...

 • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

2 timmar sedan, iAnna sade:

Vi får se det positivt. Tim Noakes får än en gång tillfälle att föreläsa och framföra sitt budskap. ;)

 

43 minuter sedan, Ekner sade:

Där ser man, industrin riskerar alltså ett kapitalbortfall om Noakes får hållas och då är dom inta att leka med. Vi får hoppas han inte dyker upp omkommen i en oförklarlig olycka...

Observera att Noakes 2017 hade hjälp av jurister som arbetade ideellt - annars hade han saknat ekonomiska möjligheter att klara sitt försvar. Nu börjar det bli kritiskt. Visst hoppas vi alla på rättvisa - alla vettiga inser ju att han har rätten på sin sida - frågan är bara om detta även gäller HPCSA? Organisationen verkar som vanligt för stora enheter ha lätt för att dela ett dåligt samvete (en tusendels samvete är ju inte mycket att pinas av), så några känslomässiga problem med att pina Noakes lär man inte ha.

Eftersom Noakes hade anklagats för oprofessionellt beteende, blev det via “Professional Conduct Committee” i HPCSA som Noakes 2017 bedömdes oskyldig till oprofessionellt beteende.  Nu menar man att kommittén saknade kompetens att göra den bedömningen. Nu tänker man alltså bemanna om denna grupp med "specialister" på nutrition men man frågar sig då vilken kompetens de nya representanterna har inom området professionellt beteende???

Ett hopp skulle vara att någon satte klackarna i golvet och röt till - det finns faktiskt en prominent vetenskapsman i Sydafrika som yttrat sig till stöd för Noakes men enstaka avvikelser från medlöparnormen brukar sällan ha betydelse.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...