Gå till innehåll

Är socker beroendeframkallande!


Recommended Posts

 

 

Pressmeddelande_SNFsocker_9jan2015.pdf

Här är vilka företag som ingår i  Swedish Nutrition Foundation:   http://snf.ideon.se/medlemsforetag/

   Som alla kan se så ingår Nordic Sugar, Coca-cola, Kraft food(Där Philip Morris ingår), men även ICA och COOP. Så det är lätt att konstatera, att de flesta stora livsmedelsföretagen i Sverige sätter vinsterna förre folkhälsan, och deras skuld till folkhälsan är enorm. Det behövs en striktare reglering, som gör det möjligt att stoppa företag som med öppna ögon skadar folkhälsan. Det är lika illa i Sverige som England. Se videon i detta inlägg:  https://forum.kostdoktorn.se/topic/11256-big-food-big-pharma-killing-for-profit/   Det är få områden som politikerna är så likgiltiga för folkhälsan som på mat produktion och marknadsföring.  Statens Livsmedelsverk struntar i forskningen, utan sprider reklam för det företagen vill sälja. 

 Det är dags att införa en sockerskatt! Norge har gjort det.Det är dags att Sverige också inför en sockerskatt!!!

Att förtagen struntar i folkhälsan och inte tar ansvar för deras produkters effekt på folkhälsan måste få ett slut. De producerar 

fejk-forskning, och sprider den med hjälp av betalda lobbyister. Det finns miljarder att spara för skattebetalarna, om det blir slut på

företagen ansvarslöshet.  

  • Gilla 2
  • Tack! 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, HelgeK sade:

de flesta stora livsmedelsföretagen i Sverige sätter vinsterna förre folkhälsan, och deras skuld till folkhälsan är enorm.

Flertalet av oss har nog varit klara på att företagen alltid varit mer intresserade av profiten, än vad som är bra för kunderna. Dock kan man till viss del ursäkta matvaruföretagen en smula, genom att de anpassat sig till rådande kostråd och utnyttjat dessa maximalt. De kan ju hänvisa till vad myndigheterna rekommenderar.

Vad värre är att vi kan konstatera kostrådgivande myndigheter underlåta att acceptera fakta som framkommit i långa rader av studier sedan decennier tillbaka, som visar de allvarliga effekterna av hittills felaktiga kostråd (epidemi av diabetes, fetma, Alzheimers sjukdom etc.) alltså det metabola syndromet. Tyvärr har det visat sig att beslutande grupp "specialister" ofta varit äldre med ekonomiska bindningar till de företag som har nytta av att rådgivningen går i deras riktning. 

Mest allvarligt är sannolikt att sjukvården, decennium efter decennium låtit resursstarka producenter av medicinska preparat (statiner är bra exempel) år efter år fortsätta sätta normerna för sjukvården, som styr lämplig tidpunkt för terapi att sättas in i förebyggande syfte. Dessa normer har tillkommit via företagens egna studier som i viktiga avseenden kunnat friseras till att visa det som man företagsmässigt tjänar mest på.

Tim Noakes visar mycket tydligt via sitt underbara föredrag:

https://www.dietdoctor.com/se/medlem/forelasningar/noakes?autoplay=501011

hur all den bluff vi utsatts för verkligen kunde uppstå.

Tyvärr saknas fortfarande i lagstiftningen, möjligheter till att stävja ofoget att tjäna pengar på människors okunnighet - de som litar på de organ i samhället som borde vara oberoende av resursstarka företags inblandning i folkhälsofrågor - kostrådgivningen är en sådan.

 

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
1 timme sedan, jala sade:

Det obehagliga i detta till synes "behagliga" faktum är att konverteringen inte sker öppet och ärligt. Istället för att som Tim Noakes - den karln gillar vi alla - säga "jag hade fel i 33 år", kryper man fram med den sanning man konstaterat och portionerar ut delar av den, så långt det går utan att få övriga dietister mot sig. 

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Här är en länk till en tio år gammal artikel, där kan man hitta detta citat:                        

"De nordiska näringsrekom- mendationerna (NNR) riktade till allmänheten togs fram under ledning av profes- sor Brittmarie Sandström. I en text om hennes arbete, för- fattad av bl a Livsmedelsverkets Åke Bruce, framhölls hennes uppdrag för ILSI som en förtjänst(!) " Så redan då följde livsmedelsverket ILSI och då var de mer öppna om det! Nu sker det mer genom att få "in rättpersonner" . Nu har de också fått med Folkhälsomyndigheten.  

:http://www.lakartidningen.se/OldWebArticlePdf/1/10234/LKT0837s2495_2497.pdf

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
22 timmar sedan, HelgeK sade:

Det är dags att införa en sockerskatt! Norge har gjort det.Det är dags att Sverige också inför en sockerskatt!!!

Något behöver göras åt sockret/skit mat och lobbyismen, tyvärr anser jag att Sverige redan har tillräckligt med skatter och behöver inte 1 till, jag skulle va helt för om vi tog bort en annan skatt och ersatte den med en sockerskatt

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Johan76 om en skatt på socker införs så kommer förmodligen behovet av sjukvård att minska. Då bör det finnas utrymme för skattesänkningar, men den frågan kan nog vara bättre att diskutera i andra fora än här. 

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...