Pontus Widehall Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Tja! Ska vara helt och rakt ärlig här direkt. Jag vill hitta en strikt LCHF "stil" som innefattar att man endast köper kalla varor, så som påläggskött och ost. Jag lever ett stressat liv med 2 stycken jobb så jag vill inte lägga tid vid att stå och göra storkok eller överhuvudtaget laga någon typ av mat, min förhoppning är att man kan köpa allt och ha i kylskåpet sedan plocka fram när man ska käka. Jag äter dessvärre inte ägg men det är en grymt bra kostkälla. Tips och svar är uppskattat! Tack för att ni läste Mvh Puvve 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrix Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Knäckebröd/finncrisp med div pålägg och massa smör. Eller bara pålägg och smör. Turkisk yoghurt utrörd med grädde och rostade solrosfrön är gott. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pontus Widehall Posted April 19, 2018 Author Share Posted April 19, 2018 Tack! All sånt här feedback är oerhört uppskattat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nokenok Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Egentligen tycker jag att du bör lära dej laga mat, det är inte svårt och tar inte lång tid att tillaga en köttbit. Man måste inte göra långkok för den skull. Men annars, köp en färdiggrillad köttbit i affären, skiva och ät. Eller rökt sidfläsk, eller nån bra korv, med mest kött, eller what ever som inte är fyllt med skräp. 1 timme sedan, Pontus Widehall sade: Tja! Ska vara helt och rakt ärlig här direkt. Jag vill hitta en strikt LCHF "stil" som innefattar att man endast köper kalla varor, så som påläggskött och ost. Jag lever ett stressat liv med 2 stycken jobb så jag vill inte lägga tid vid att stå och göra storkok eller överhuvudtaget laga någon typ av mat, min förhoppning är att man kan köpa allt och ha i kylskåpet sedan plocka fram när man ska käka. Jag äter dessvärre inte ägg men det är en grymt bra kostkälla. Tips och svar är uppskattat! Tack för att ni läste Mvh Puvve 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 2 timmar sedan, Pontus Widehall sade: Tja! Ska vara helt och rakt ärlig här direkt. Jag vill hitta en strikt LCHF "stil" som innefattar att man endast köper kalla varor, så som påläggskött och ost. Jag lever ett stressat liv med 2 stycken jobb så jag vill inte lägga tid vid att stå och göra storkok eller överhuvudtaget laga någon typ av mat, min förhoppning är att man kan köpa allt och ha i kylskåpet sedan plocka fram när man ska käka. Jag äter dessvärre inte ägg men det är en grymt bra kostkälla. Tips och svar är uppskattat! Tack för att ni läste Mvh Puvve Välkommen och rent frankt det där blir problem.. men problem är till för att lösas! Ost finns ju färdigskivad.. likaså påläggskött, men det blir dyyyrt! Men ioförsej om du med dina två jobb har en god ekonomi så är det egentligen inget problem. Storkok är en sak.. långkok något annat och litta samma som att göra en Söndagsstek, dvs variation och lite kulinariska finesser. Iallafall så är det typ Söndagsnöje, tvätta bilen och klippa gräsmattan är Lördagsnöjen! Bortsett från själva nöjesaspekten, stek i ugnen/gryta gör sig själv, grönisarna kan man ta i handen och äta till. Menna, sen på vardagarna när långkoket/skivorna från söndagssteken är slut då får man i stället köpa färdig grillad kyckling/färdig Coleslave! Grejen är att det tar nästan ingen som helst tid att sätta på spisen, ta en klick smör, lägga på den utskurna biffen/enterecoten/karreskivan/what ever, du hinner inte ens titta färdigt på Aktuellt innan det är färdigt! Oså finns det grejer i frysdisken, man bör då ha egen frys, hamburgare som man steker med en klick smör, tar cirka två minuter per sida, när ena sidan är klar och man vänt så kläcker man ett ägg och steker tillsammans oså tar man färdigskivad ost och lägger på burgaren. Så.. efter ytterligare två minuter så slänger man upp burgaren på tallriken med osten och lägger det stekta ägget uppe på! Dvs har man inte ens 5 minuter på sig att värma/laga mat så har man som regel betydligt större problem än att närma sig strikt LCHF? Som regel så tar det mer än fem minuter att äta upp det hela. Sen så är jag nog lite inne på att det döljer sig något annat bakom din fråga? För jag är singel själv och har i princip inga som helst problem med att ställa en måltid på bordet inom iallafall 15 minuter, varav tio ägnas åt att titta på TV! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jessirene Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Jag har sett att vissa killar knaprar broccoli rått. Så om det är tänkbart så är det ju snabbt och smidigt att ha kravmärkt broccoli i kylen. I matdiskarna på ica mm så har de ofta färdiglagad mat. Innehållsförteckningen brukar vara hyfsad så där kan finnas smidiga lösningar. Chark brukar inte få mycket beröm, men även där finns skillnader, jag brukar ha korv hemma som nödmat. Batcha, får du för dig att laga mat, gör tex 10 portioner biffar och ha i frysen. Frusna grönsaker går ganska fort att koka upp. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 En påse färdighackad sallad (eller blomkål/broccoli), grillad kyckling eller påläggskött och kryddsmör eller philadelhiaost med smak. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Tureborgaren Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Jag har alltid avokado i frysen. Finns paket på Willys. Tinar jättefort. Tonfisk och makrill på burk, musslor, sardiner. Med majonnäs på! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petra183 Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 (edited) Tror det finns Keldasoppor med relativt lågt kolhydratsinnehåll, dvs 5 % kolhydrater eller mindre. Jag är inte säker på om innehållet i övrigt är 100 % LCHF, men sopporna kanske kan vara ett alternativ om du vill har färdig mat. Kan du tänka dig att använda stekpanna så kan det finnas färdiga hamburgare som består av nötkött + kryddor. Se om du kan få tag på färdig benbuljong. Det fanns ett företag som tillverkade. Buljongen såldes i livsmedelsbutiker. Företaget gjorde konkurs, så produkten har varit borta från marknaden ett tag. Ev finns det ett nytt företag som tillverkar motsvarande produkt. Det är alltså benbuljong du ska leta efter, inte fond på flaska eller tärningsbuljong. Komplettera buljongen med extra fett, t ex kokosolja eller MCT-olja. Finns det salladsbar där du handlar? Plocka det vettigaste från den. Köttet kan ha en del smaktillsatser och kryddblandningar som inte är helt LCHF. Är du inte bekväm med det, så komplettera med t ex smörgåsmat eller räkor i lag. Färdigskivad, rökt lax kan ätas med hollandaiesås från burk och någon lämplig grönsak. Du kan bre mjukost med pepparrotssmak på den och ev pynta med lite grönt i form av bladspenat. Wild-chips är torkade små köttbitar som finns i påse i en del affärer. Opastöriserad surkål finns på burk från svenska Tistelvind eller importerad i 500 g påsar. Titta i affärernas kyldiskar. Surkål sägs vara nyttigt och man behöver inte äta speciellt mycket, dagsdosen är en gaffel per dag. Edited April 19, 2018 by Petra183 Kom på en sak till 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pontus Widehall Posted April 19, 2018 Author Share Posted April 19, 2018 Tack så jättemycket för alla tips! Jag förstår att jag egentligen bara "får helt enkelt ta och laga maten" men om man skulle undvika det ville jag se möjligheterna Ska avbryta VLCD snart och gå tillbaka till LCHF. VLCD är Very Low Calorie Diet, 450kcal / dag. Funkar sådär med 2 jobb, vill HA KÖTT! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 2 minuter sedan, Pontus Widehall sade: Tack så jättemycket för alla tips! Jag förstår att jag egentligen bara "får helt enkelt ta och laga maten" men om man skulle undvika det ville jag se möjligheterna Ska avbryta VLCD snart och gå tillbaka till LCHF. VLCD är Very Low Calorie Diet, 450kcal / dag. Funkar sådär med 2 jobb, vill HA KÖTT! Bra insikt.. och det tar bannemig inte många minuter att steka en färdigskuren kött/fisk/fågel-bit! Och det lika lång tid att handla dessa ingredienser som att handla påläggsmat! Och är man stressad samt lagd mer åt LCHF så väljer man bara mer av de fetare bitarna,, sallader finns redan färdigskuren/blandad whar ever och och vissa grönsaker kan man ta i handen och äta till måltiden. Gissa vad jag köper när jag står i affären när maten är slut.. och jag är lika slut i huvudet,, mm tråg med flera fläskotletter/karreskivor, får äta det flera dar i rad.. ihop med Coleslawe eller färdighackade grönsaksblandningar! Oså en annan grej.. man bör ha lite planering, dvs man bör ha lite extra grejer hemma utifall att! Dvs ägg håller i månader och smör att steka i, burkar av lite olika slag/tycke och smak, dvs främst makrill-/tonfisk-/mussel-burkar, de håller flera år, majo på tub likaså.. oså om du har frys, hamburgare/frysta grönsaksblandningar, tar lixom samma tid som att koka upp en kastrull/slänga i en näve/en klick smör! Oså lite extra, surkål på burk inlagda gurkor, tomater på burk utifall du får för dig att köpa hem köttfärs och göra köttfärssås på fem minuter.. det funkar minst lika bra med passerade tomater på tub ioförsej. Shiratakinudlar i påse funkar som pasta och håller i flera år i ditt skafferi, min mor vill ha pasta, men hon får shiratakinudlar och märker ingen skillnad. Oså litta extra LCHF cocosolja på burk, för lite mer cocossmak extra ketoner! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SGK Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Det jag tänkte på har egentligen redan nämnts av andra. Men förslagsvis tonfisk blandat med rumsvarmt smör, färdiggrillad kyckling, nygrillad eller frusen att tina, med en rejäl klick bearnaissås, korv med hög kötthalt som kan ätas både stekt och kall med lämplig sås, bacon som du steker på medan du tar fram tallrik, bestick och fyller på vatten i ett glas. Tillbehör till detta kan vara oliver, paprika och avokado. Tugga på broccoli är inte heller dumt. (i min värld föreställer den sista svarta oliver ) Många som äter LCHF får ju lust att träna när de hållit på ett tag, det kanske även gäller matlagning 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cleppa Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Jag är lite i samma situation som du... Jobbar mycket och tränar mycket och har inte mycket tid i veckorna för att laga mat. kommer hem från jobbet ca 1715 och ska vara på träning 1800 så jag har lärt mig att vara snabb.... Jag gör mycket mat när jag väl lagar mat och sedan fryser jag in det i portionsstorlekar.... och sedan jag gör ett jättelass väldigt väldigt fet coleslaw som jag har till nästan allt. Men jag har säkert minst 4 olika rätter i frysen så behöver inte äta samma mat hela tiden... reserv mat för mig är ägg och bacon och coleslaw. bra korv och ägg och coleslaw. rysk yogurt med vispgrädde kokos flingor och olika nötter... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pontus Widehall Posted April 19, 2018 Author Share Posted April 19, 2018 Jag måste vara ärlig här vänner, får lite skuldkänslor över att inte vilja ställa mig vid spisen! Tanken av att steka till kött och sen fixa feta såser till det låter oerhört smakligt! Ännu en gång, stort tack för allt ni säger, skriver ner och sparar tråden samt ska försöka sprida tankarna till nära vänner som också kämpar med lite extra hull de vill bli av med samt kunna hitta en livsstil som är hälsosam samt gör en energisk på ett bra sätt med rätt ämnen för kroppen! Till er alla, ett stort tack från en skäggig smålänning! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 13 minuter sedan, Pontus Widehall sade: Jag måste vara ärlig här vänner, får lite skuldkänslor över att inte vilja ställa mig vid spisen! Tanken av att steka till kött och sen fixa feta såser till det låter oerhört smakligt! Ännu en gång, stort tack för allt ni säger, skriver ner och sparar tråden samt ska försöka sprida tankarna till nära vänner som också kämpar med lite extra hull de vill bli av med samt kunna hitta en livsstil som är hälsosam samt gör en energisk på ett bra sätt med rätt ämnen för kroppen! Till er alla, ett stort tack från en skäggig smålänning! Du skall inte ha några skuldkänslor, det är mer en mental grej! Oftast handlar det faktiskt mer om planering.. väl valda inköp samt kyl, frys, ugn och micro! Dvs om man befinner sig svinhungrig sent på kvällen och det finns inget att äta inom 15 minuter så ligger man i princip risigt till! Aså..aså.. är man svinhungrig så steker man den där färdigstyckade kotletten.. det tar max 15 minuter! Oså finns det bättre korvar att köpa,, typ falukorv/prinskorv eller tillomed grillkorv med hög kötthalt utan en massa skumma grejer i! Såå vad är ditt egentliga problem förutom aversioner för spisen? Dvs jag har lixom inga problem med att äta mat direkt ur kylen och inte heller att sätta en stekpanna på spisen om det kniper. Dvs problemet är som allra störst när man väl står i affären, för väljer man då att köpa en stor falukorvsring så får man lov att äta utav denna iallafall i minst två dagar.. antingen direkt ur kylen eller stekt med ägg och grönsaker! Lika gäller om man väljer att köpa premiumkött i förpackning, den första skivan slänger man direkt i stekpannan, de andra skivorna lägger man i ett plasttråg antingen i kylen eller frysen. Och har man dessutom fått den befängda tanken att köpa en kålbit så skär man upp delar av denna och lägger på tallriken medans köttbiten steks av sig självt.. i rikligt med smör! Har du extra bråttom ge kött-/fisk-/fågel-biten 15 sekunder i micron medans värmen smälter smöret smälter i stekpannan! Då kan du servera en egen måltid på 10 minuter, varav 5 innefattar att du tittar på TV! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annika Rane Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Det finns faktiskt en hel guide på temat Lästips: https://www.dietdoctor.com/se/lchf/utan-matlagning 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katerina Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Matlagning är cool och i dagens samhälle kan det faktiskt rädda liv! Precis som många andra har redan skrivit så behöver inte LCHF matlagning vara svår eller ta lång tid. Jag tycker att det har blivit så mycket enklare och snabbare att laga mat när man började med LCHF. Steka en bit kött med salt och peppar lite snabbt på bägge sidorna, klicka på riktigt med smör och äta med bladspenat till. Det fantastiska med att vilja/våga göra detta är att man inte blir beroende av färdiglagad industrimat eller av restaurangmat som är sällan nyttig och har ack så många tillsatser många av oss inte tål utan att veta om det. Jag har tjatat länge på en mycket god vän till mig, också ungkarl (inte är så ung länge). Han har gått upp mycket i vikt utan att ha lagt märke till det eller ha brytt sig om det. Är man ekonomiskt lagt och kan/ inte laga mat väljer man oftast de billigaste rätterna på restaurang och det är för det mesta pastarätter. Sedan råkar han halka på en isfläck på gatan, faller bakåt och bryter av en av ryggkotorna. Som tur var slapp karln att bli paralyserad trotts att kotan eller ryggraden (beroende på hur man ser det) gick bokstavligen av på mitten. Nu är han stelopererad i ryggen och har fått en titanstift inopererad i ryggraden. Läkaren påpekade att det pågick en inflammation i hans rygg som har antagligen bidragit till skadan. Suck och pust, det bekräftade så väl det man tror sig veta händer i kroppen av låg-fett hög-kolhydrathaltig mat lagat med vegetabiliska oljor. Jag vill inte skriva dig på näsan utan bara visa hur jag tänker när jag säger att lite matlagning skulle ha kunnat bespara min kompis mycket lidande... och det är inte så svårt eller tidskrävande alls. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anders A Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Makrill i tomatsås är något jag ofta tar till. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Pontus Widehall Posted April 21, 2018 Author Popular Post Share Posted April 21, 2018 För några år sedan så fanns det tonfisk i tomatsås på konserv, levde på det ett tag nästan. Fantastiskt! Schyssta resultat dessutom när jag tränade mycket. Uppdatering! Jag utförde min första egna hemmalagade måltid idag, det blev 4st kycklingfärshamburgare med salt, svartpeppar och cayenne med en bearnaiesås till. Sen efter några timmar käkade jag lite under 100g hickory rökta mandlar. Det tar sig huh? Tack ännu en gång för alla härliga tips, uppskattas för en ungkarl. 7 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted April 21, 2018 Share Posted April 21, 2018 16 timmar sedan, Pontus Widehall sade: För några år sedan så fanns det tonfisk i tomatsås på konserv, levde på det ett tag nästan. Fantastiskt! Schyssta resultat dessutom när jag tränade mycket. Uppdatering! Jag utförde min första egna hemmalagade måltid idag, det blev 4st kycklingfärshamburgare med salt, svartpeppar och cayenne med en bearnaiesås till. Sen efter några timmar käkade jag lite under 100g hickory rökta mandlar. Det tar sig huh? Tack ännu en gång för alla härliga tips, uppskattas för en ungkarl. Bra det.. och det var knappast någon jätteansträngning.. förutom att övervinna fobin för spisen? Botanisera du lite mer i köttdisken och testa lite andra grejer, tex färdigskivade kotletter/kareskivor. Iallafall, i dag är det Lördag och min mor var här så jag köpte föärdigstyckade kycklinglårfileer.. de stekte jag bara rätt av ! Min mor uppskattade dessa ihop med färdigköpt Coleslawe samt två snacksmorötter och några körsbärstomater/rädisor, själv tyckte jag oxå att det smakade gott. I morgon är det tänkt att jag skall bli lite mer avancerad iomed att jag köpt en nätad fransyska och tanken är att det skall bli en herrgårdstek.. tillbehören blir i huvudsak en fryst grönsaksblandning som jag tänker smörslunga. Det bästa är.. iallafall om planen går i lås.. maten lagar sig själv i ugnen.. förutom grönsaksblandningen som kräver att jag kokar upp en kastrull med vatten. Och mest troligt så får jag en del över som jag bara kan värma upp på Måndag för att spisa ihop med resterna av Coleslawen. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariaF Posted April 22, 2018 Share Posted April 22, 2018 Rostbiff (eller stekar som nötrulle, fransyska osv) är ju väldigt enkelt. För oss som köper halva nötdjur blir det flera sådana bitar liggandes i frysen. Det svåra är att komma ihåg att ta upp dem och tina... Jag gillar den franska rostbiffen, den som är lite saftigare. Kryddar ytan med grovmalen peppar och salt och så in i ugnen på ganska svag värme, 125*C tror jag det är. Sådana skivor med cole slaw eller färdighackad grönsallad och kryddsmör är enkelt och gott. Funkar i matlådan hela veckan. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kattuggla Posted April 22, 2018 Share Posted April 22, 2018 Hej, varför inte köpa en Crock Pot, en slow cooker...kräver iofs en liten insats vid start, men är enligt mig ovärderlig ibland! Borta hela dagen och maten är färdig när man kommer hem. Du kan göra köttfärssås, grytor, tillaga en hel kyckling som blir väldigt mör. Finns många recept. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.