Jump to content

Anledningen till fetma


Recommended Posts

 

Your entire food environment is set up to provide metabolic oversupply, thanks to the protein and micronutrient dilution of excess energy yield. pic.twitter.com/y9r6TgIzP0

— Tᕮᗪ ⚡️ ᑎᗩIᗰᗩᑎ (@tednaiman) 15 April 2018

Tycker du att det är förvånande att vi har en fetmaepidemi? Dr Ted Naiman tycker inte det.

I den här enkla illustrationen ovan ger han exempel på att i princip hela vår kosthållning ger för mycket energi och för lite näring (som protein, mikronutrienter och essentiella fettsyror).

Samtidigt som frukt knappast är den största boven bakom fetmaepidemin, är frukten vi hittar i våra livsmedelsbutiker ändå långt ifrån vad naturen avsåg… och juice är inte mycket mer än socker och vatten.

Dr Ted Naiman

  • Orsakas fetma av för mycket insulin?
    Orsakas fetma av för mycket insulin?25:27
  • Vad orsakar insulinresistens?
    Vad orsakar insulinresistens?29:01Man har 70% risk att det blir som följd av kronisk sjukdom, som har sin grund i insulinresistens. Dr Naiman förklarar vad som orsakar det.
  • Dr. Ted Naiman - Finding a Low-Carb Doctor (LCC 2016)
    19:30
  • Dr Ted Naiman - Hyperinsulinemia, what insulin does in your body (LCC 2016)
    45:29

Mer

Guide till frukt och bär

Guide till drycker

Tidigare

Så såg frukter och grönsaker ut förr i tiden

Inlägget Anledningen till fetma dök först upp på Diet Doctor.

Visa hela artikeln

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...