Jump to content

intressant "studie"


Cleppa
 Share

Recommended Posts

Verkligen intressant att det görs den typen av studier i Sverige :)... nästan lite komiskt att man i artikeln inte någonstans nämner att ett minskat kolhydratintag utan minskning av kaloriintag innebär en kraftig ökning av fettintaget. ?

 

Rolf Hultcrantz, professor i gastroenterologi vid Karolinska institutet, borde prata med sin KI kollega Mai-Lis Hellénius. ?

  • Like 5
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

"– Har man kraftigt förhöjt kolesterol ska man vara försiktig med den kosthållning vi testade. /.../ Det är som alla vet mycket svårt att få patienter med övervikt att gå ned i vikt. Det kan vara lättare att få patienter att reducera sitt kolhydratintag."

De borde läsa på lite om vad våra vänner Fung, Lustig med flera säger om fettlever, samt vad Ravnskov, Sundberg och Perlmutter säger om kolesterol.

Borén och Hultcrantz går som katten kring het gröt ...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

9 minuter sedan, iAnna sade:

"– Har man kraftigt förhöjt kolesterol ska man vara försiktig med den kosthållning vi testade. /.../ Det är som alla vet mycket svårt att få patienter med övervikt att gå ned i vikt. Det kan vara lättare att få patienter att reducera sitt kolhydratintag."

De borde läsa på lite om vad våra vänner Fung, Lustig med flera säger om fettlever, samt vad Ravnskov, Sundberg och Perlmutter säger om kolesterol.

Borén och Hultcrantz går som katten kring het gröt ...

Ja och jag hittade en typisk slutsats för fetträdslan i sammanfattningen:

"Har man kraftig förhöjd kolesterol ska man vara försiktig med den kosthållning som vi testade"

Kan svenska forskare inte läsa om andras forskningsresultat och inse var forskningen nu befinner sig i fett/kolhydratlandskapet?

Missade att du redan citerat men det tål att dubblera!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 minuter sedan, HelgeK sade:

I deh här sammanhangen tycker jag man bör nämna Harvard professorn David Ludwig han är professor i nutrition och pediatrik, och har mycket att ge den som är intresserad av forskningen om lågkolhydrat kost.

       https://medium.com/@davidludwigmd/genetic-study-supports-carbohydrate-insulin-model-of-obesity-327d84be6d2b  

 

Det verkar som om en del svenska forskare, med tanke på resultaten de uppnår, förefaller ha svårt att ta till sig andras forskningsrön  för att förstå sina egna resultat (utan att behöva bli förvånade)?. Ludwig är ett bra exempel.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 timmar sedan, jesper sade:

"Curbing carbohydrates is more effective than cutting calories for individuals who want to quickly reduce the amount of fat in their liver"

https://www.sciencedaily.com/releases/2011/04/110419003651.htm

Dvs leverförfettning, iallafall om vi pratar NAFLD handlar då mest om hyperinsulinemi!

https://en.wikipedia.org/wiki/Non-alcoholic_fatty_liver_disease

Dvs för dessa personer så handlar det om att motverka hyperinsulinemi!

Och vad handlar det då om.. jo främst om att vi som art har en jävla dålig förmåga att lagra glukos.. dvs äter man ett wienerbröd så skall man strax ut och springa i två timmar.. iallafall innan man går och lägger sig/nattar sina barn!

Iallafall det hela är inte alls okänt, iomed att begreppet NAFLD funnits rätt länge.. dvs det är ett begrepp.. ett symptom.. hallå.. vem tar till sig information?

Iallafall det finns för mycket information i princip.. så folk kan i princip äta vad de vill.. finns alltid någon forskning som stöder just deras inköp av matvaror.. för övrigt så vill barnen mest äta sockrade flingor till frukost samt Donkens Happy meal till kvällsmål!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 timmar sedan, HelgeK sade:

I deh här sammanhangen tycker jag man bör nämna Harvard professorn David Ludwig han är professor i nutrition och pediatrik, och har mycket att ge den som är intresserad av forskningen om lågkolhydrat kost.

       https://medium.com/@davidludwigmd/genetic-study-supports-carbohydrate-insulin-model-of-obesity-327d84be6d2b  

 

Här är en presentation med David Ludwig från Epigenix Foundation. Efter själva presentationen får han en hel del tuffa frågor från kända low carb profiler då han trots sitt intresse för lågkolhydratkost representerar etablissemanget....

För övrigt är många av Epigenix Foundation presentationer se/hö-värda. 

https://youtu.be/Zpi5Lir_eJs

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...